Dodaj do ulubionych

Pracowity parkowy

IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 14:00
Dzieki, dzieki widac,z e Tobie Grudziadz baaaaaaardzo zapadl w sercu?.
Jeszcze wszystkiego nie obejrzalam ale i tak duzo.Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: parkowy Re: Pracowity parkowy IP: 80.51.242.* 21.07.03, 21:13
      Gość portalu: krysiaroz napisał(a):

> Dzieki, dzieki widac,z e Tobie Grudziadz baaaaaaardzo zapadl w sercu?.
      > Jeszcze wszystkiego nie obejrzalam ale i tak duzo.Pozdrawiam.
      ------------------------------------------------------------------------
      Lubię powspominać i wcalę nie kryję sentymentu do dawnego Grudziądza (nie mylić
      z systemem).Nie mogę pogodzić się z zaprzepaszczaniem roli jakie miasto pełniło
      w okresie międzywojennym i krótko po wojnie.Silny przemysł metalowy i chemiczny,
      dawne centra szkolenia lotnictwa,kawalerii,artylerii i piechoty.Gęsta zabudowa
      centrum,parki - chluba miasta.Nie mogę pogodzić się z obecną degradacją.Nie mogę
      uwierzyć,że nie można przywrócić choć cząstkę dawnej świetności.Wiem,że czasy
      są trudne,ale trzeba przełamać tą niemożność!Mam nadzieję,że mądry gospodarz
      rozwiąże przynajmniej część problemów miasta.
      pzdr
      • Gość: naata Re: Pracowity parkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 16:04
        Gość portalu: parkowy napisał(a):

> Gość portalu: krysiaroz napisał(a):
        >
        > > Dzieki, dzieki widac,z e Tobie Grudziadz baaaaaaardzo zapadl w sercu?.
        > > Jeszcze wszystkiego nie obejrzalam ale i tak duzo.Pozdrawiam.
        > ------------------------------------------------------------------------
        > Lubię powspominać i wcalę nie kryję sentymentu do dawnego Grudziądza (nie
        mylić
        > z systemem).Nie mogę pogodzić się z zaprzepaszczaniem roli jakie miasto
        pełniło
        > w okresie międzywojennym i krótko po wojnie.Silny przemysł metalowy i
        chemiczny
        > ,
        > dawne centra szkolenia lotnictwa,kawalerii,artylerii i piechoty.Gęsta zabudowa
        > centrum,parki - chluba miasta.Nie mogę pogodzić się z obecną degradacją.Nie
        mog
        > ę
        > uwierzyć,że nie można przywrócić choć cząstkę dawnej świetności.Wiem,że czasy
        > są trudne,ale trzeba przełamać tą niemożność!Mam nadzieję,że mądry gospodarz
        > rozwiąże przynajmniej część problemów miasta.
        > pzdr

Pod warunkiem, jeżeli bedzie (ten gospodarz) równie zaangażowany w sprawy
        swojego miasta....
        • Gość: parkowy Re: Pracowity parkowy IP: 80.51.242.* 22.07.03, 20:14
          Nie wyobrażam sobie,aby było inaczej.
          pzdr
          • Gość: naata Re: Pracowity parkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 22:14
            A gdybyś był ze Świecia? To kochałbyś Grudziądz?
            • Gość: parkowy Re: Pracowity parkowy IP: 80.48.150.* 23.07.03, 12:11
              Na szczęście nie jestem ze Świecia,chociaż mam tam znajomych ze szkoły.Wybór
              przyjezdnego prezydenta miasta przypomina mi stare czasy,no wiecie - teczka...:)
              • Gość: naata Re: Pracowity parkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 19:46
                Coraz więcej przypomina stare czasy, niestety...
              • Gość: warionucha Re: Pracowity parkowy IP: *.spray.net.pl 24.07.03, 00:08

> Na szczęście nie jestem ze Świecia,chociaż mam tam znajomych ze szkoły.Wybór
                > przyjezdnego prezydenta miasta przypomina mi stare czasy,no wiecie -
                teczka...:
                > )

Momecik, czy to znaczy, ze pan Wisniewski jest ze Świecia? To gwoli
                ciekawości. Może coś nie zaskoczyłem...

Ale po drugie - nawet jesli byłby z Berlina ;-), a będzie dobrym szefem
                miasta, ja nie mam nic przeciwko!

w
                • Gość: naata Re: Pracowity parkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 00:16
                  Gość portalu: warionucha napisał(a):

> Gość portalu: parkowy napisał(a):
                  >
                  > > Na szczęście nie jestem ze Świecia,chociaż mam tam znajomych ze szkoły.Wyb
                  > ór
                  > > przyjezdnego prezydenta miasta przypomina mi stare czasy,no wiecie -
                  > teczka...:
                  > > )
                  >
                  >
                  > Momecik, czy to znaczy, ze pan Wisniewski jest ze Świecia? To gwoli
                  > ciekawości. Może coś nie zaskoczyłem...
                  >
                  > Ale po drugie - nawet jesli byłby z Berlina ;-), a będzie dobrym szefem
                  > miasta, ja nie mam nic przeciwko!
                  >
                  > w

Z Berlina?! byłby mile widziany... ;-)
                • Gość: parkowy Re: Pracowity parkowy IP: 80.48.150.* 24.07.03, 12:15
                  Gość portalu: warionucha napisał(a):

> Gość portalu: parkowy napisał(a):
                  >
                  > > Na szczęście nie jestem ze Świecia,chociaż mam tam znajomych ze szkoły.Wyb
                  > ór
                  > > przyjezdnego prezydenta miasta przypomina mi stare czasy,no wiecie -
                  > teczka...:
                  > > )
                  >
                  >
                  > Momecik, czy to znaczy, ze pan Wisniewski jest ze Świecia? To gwoli
                  > ciekawości. Może coś nie zaskoczyłem...
                  >
                  > Ale po drugie - nawet jesli byłby z Berlina ;-), a będzie dobrym szefem
                  > miasta, ja nie mam nic przeciwko!
                  >
                  > w
                  -------------------------------------------------------------------------------
                  Prezydent Grudziądza jest ze Świecia na dodatek pościągał zaufanych również ze
                  Świecia.Dobre,co?
                  • Gość: naata Re: Pracowity parkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 13:50

> Gość portalu: warionucha napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: parkowy napisał(a):
                    > >
                    > > > Na szczęście nie jestem ze Świecia,chociaż mam tam znajomych ze szkoł
                    > y.Wyb
                    > > ór
                    > > > przyjezdnego prezydenta miasta przypomina mi stare czasy,no wiecie -
                    > > teczka...:
                    > > > )
                    > >
                    > >
                    > > Momecik, czy to znaczy, ze pan Wisniewski jest ze Świecia? To gwoli
                    > > ciekawości. Może coś nie zaskoczyłem...
                    > >
                    > > Ale po drugie - nawet jesli byłby z Berlina ;-), a będzie dobrym szefem
                    > > miasta, ja nie mam nic przeciwko!
                    > >
                    > > w
                    > ------------------------------------------------------------------------------
                    -
                    > Prezydent Grudziądza jest ze Świecia na dodatek pościągał zaufanych również
                    ze
                    >
                    > Świecia.Dobre,co?

Grudziądzanie zaspali albo gruszki zasypywali... ot co! Wynika, że lubią być
                    rządzeni a nie rządzić, to taka "swojska" przypadłość...
                    • Gość: krysiaroz Re: Pracowity parkowy IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 15:32
                      To ja w nieswiadomosci zylam????? ale strzal prosto w serce!!!!!!!! Caly czas
                      wiedzialam, ze On ci z Grudziadza. No co Wy, vice ze Swiecia, juz nic nie
                      rozumiem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka