Gość: krysiaroz IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 21.07.03, 14:00 Dzieki, dzieki widac,z e Tobie Grudziadz baaaaaaardzo zapadl w sercu?. Jeszcze wszystkiego nie obejrzalam ale i tak duzo.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: parkowy Re: Pracowity parkowy IP: 80.51.242.* 21.07.03, 21:13 Gość portalu: krysiaroz napisał(a): > Dzieki, dzieki widac,z e Tobie Grudziadz baaaaaaardzo zapadl w sercu?. > Jeszcze wszystkiego nie obejrzalam ale i tak duzo.Pozdrawiam. ------------------------------------------------------------------------ Lubię powspominać i wcalę nie kryję sentymentu do dawnego Grudziądza (nie mylić z systemem).Nie mogę pogodzić się z zaprzepaszczaniem roli jakie miasto pełniło w okresie międzywojennym i krótko po wojnie.Silny przemysł metalowy i chemiczny, dawne centra szkolenia lotnictwa,kawalerii,artylerii i piechoty.Gęsta zabudowa centrum,parki - chluba miasta.Nie mogę pogodzić się z obecną degradacją.Nie mogę uwierzyć,że nie można przywrócić choć cząstkę dawnej świetności.Wiem,że czasy są trudne,ale trzeba przełamać tą niemożność!Mam nadzieję,że mądry gospodarz rozwiąże przynajmniej część problemów miasta. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: Pracowity parkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 16:04 Gość portalu: parkowy napisał(a): > Gość portalu: krysiaroz napisał(a): > > > Dzieki, dzieki widac,z e Tobie Grudziadz baaaaaaardzo zapadl w sercu?. > > Jeszcze wszystkiego nie obejrzalam ale i tak duzo.Pozdrawiam. > ------------------------------------------------------------------------ > Lubię powspominać i wcalę nie kryję sentymentu do dawnego Grudziądza (nie mylić > z systemem).Nie mogę pogodzić się z zaprzepaszczaniem roli jakie miasto pełniło > w okresie międzywojennym i krótko po wojnie.Silny przemysł metalowy i chemiczny > , > dawne centra szkolenia lotnictwa,kawalerii,artylerii i piechoty.Gęsta zabudowa > centrum,parki - chluba miasta.Nie mogę pogodzić się z obecną degradacją.Nie mog > ę > uwierzyć,że nie można przywrócić choć cząstkę dawnej świetności.Wiem,że czasy > są trudne,ale trzeba przełamać tą niemożność!Mam nadzieję,że mądry gospodarz > rozwiąże przynajmniej część problemów miasta. > pzdr Pod warunkiem, jeżeli bedzie (ten gospodarz) równie zaangażowany w sprawy swojego miasta.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: Pracowity parkowy IP: 80.51.242.* 22.07.03, 20:14 Nie wyobrażam sobie,aby było inaczej. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: Pracowity parkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 22:14 A gdybyś był ze Świecia? To kochałbyś Grudziądz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: Pracowity parkowy IP: 80.48.150.* 23.07.03, 12:11 Na szczęście nie jestem ze Świecia,chociaż mam tam znajomych ze szkoły.Wybór przyjezdnego prezydenta miasta przypomina mi stare czasy,no wiecie - teczka...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: Pracowity parkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 19:46 Coraz więcej przypomina stare czasy, niestety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warionucha Re: Pracowity parkowy IP: *.spray.net.pl 24.07.03, 00:08 Gość portalu: parkowy napisał(a): > Na szczęście nie jestem ze Świecia,chociaż mam tam znajomych ze szkoły.Wybór > przyjezdnego prezydenta miasta przypomina mi stare czasy,no wiecie - teczka...: > ) Momecik, czy to znaczy, ze pan Wisniewski jest ze Świecia? To gwoli ciekawości. Może coś nie zaskoczyłem... Ale po drugie - nawet jesli byłby z Berlina ;-), a będzie dobrym szefem miasta, ja nie mam nic przeciwko! w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: Pracowity parkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 00:16 Gość portalu: warionucha napisał(a): > Gość portalu: parkowy napisał(a): > > > Na szczęście nie jestem ze Świecia,chociaż mam tam znajomych ze szkoły.Wyb > ór > > przyjezdnego prezydenta miasta przypomina mi stare czasy,no wiecie - > teczka...: > > ) > > > Momecik, czy to znaczy, ze pan Wisniewski jest ze Świecia? To gwoli > ciekawości. Może coś nie zaskoczyłem... > > Ale po drugie - nawet jesli byłby z Berlina ;-), a będzie dobrym szefem > miasta, ja nie mam nic przeciwko! > > w Z Berlina?! byłby mile widziany... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: Pracowity parkowy IP: 80.48.150.* 24.07.03, 12:15 Gość portalu: warionucha napisał(a): > Gość portalu: parkowy napisał(a): > > > Na szczęście nie jestem ze Świecia,chociaż mam tam znajomych ze szkoły.Wyb > ór > > przyjezdnego prezydenta miasta przypomina mi stare czasy,no wiecie - > teczka...: > > ) > > > Momecik, czy to znaczy, ze pan Wisniewski jest ze Świecia? To gwoli > ciekawości. Może coś nie zaskoczyłem... > > Ale po drugie - nawet jesli byłby z Berlina ;-), a będzie dobrym szefem > miasta, ja nie mam nic przeciwko! > > w ------------------------------------------------------------------------------- Prezydent Grudziądza jest ze Świecia na dodatek pościągał zaufanych również ze Świecia.Dobre,co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naata Re: Pracowity parkowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.03, 13:50 Gość portalu: parkowy napisał(a): > Gość portalu: warionucha napisał(a): > > > Gość portalu: parkowy napisał(a): > > > > > Na szczęście nie jestem ze Świecia,chociaż mam tam znajomych ze szkoł > y.Wyb > > ór > > > przyjezdnego prezydenta miasta przypomina mi stare czasy,no wiecie - > > teczka...: > > > ) > > > > > > Momecik, czy to znaczy, ze pan Wisniewski jest ze Świecia? To gwoli > > ciekawości. Może coś nie zaskoczyłem... > > > > Ale po drugie - nawet jesli byłby z Berlina ;-), a będzie dobrym szefem > > miasta, ja nie mam nic przeciwko! > > > > w > ------------------------------------------------------------------------------ - > Prezydent Grudziądza jest ze Świecia na dodatek pościągał zaufanych również ze > > Świecia.Dobre,co? ________________________________________ Grudziądzanie zaspali albo gruszki zasypywali... ot co! Wynika, że lubią być rządzeni a nie rządzić, to taka "swojska" przypadłość... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krysiaroz Re: Pracowity parkowy IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 24.07.03, 15:32 To ja w nieswiadomosci zylam????? ale strzal prosto w serce!!!!!!!! Caly czas wiedzialam, ze On ci z Grudziadza. No co Wy, vice ze Swiecia, juz nic nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś