Dodaj do ulubionych

GRUDZIĄDZANIE SĄ NORMALNI???

IP: proxy:* / 172.17.1.* 30.09.03, 12:23
Precz z Millerem i jego ekipą. Niech wróci Buzek z Mańkiem, Bucem i tą wielką
dziurą budzetową. Wolicie być i żyć w dziurze, czy obok niej?
Precz z super i hipermarketami, niech wróci komunistyczne rozdzielnictwo i
jest parę sklepów, najlepiej PSS, MHD i GS.
Precz z wszelką konkurencją, ceny mają być ustalane centralnie, tak jak było
za komuny. Jestem za wprowadzeniem kartek żywnościowych, bo to będzie
sprawiedliwie.
Wprowadzić wolone soboty i niedziele dla handlu aby personel mógł
uczestniczyć w nabożeństwach kościelnych.
Na 100 tysięcy ludzi mamy za mało kościołów, trzeba nam więcej tych
przybytków. Dlaczego jeszcze nie ma kościoła pod wezwaniem ojca świętego Jana
Pawła II? Ma tyle pomników, placów, aleii i ulic a kościoła żadnego. To
wielki wstyd.
Grudziądzanie, zróbmy podobną pikietę jaką pokazywała telewizja. Będziecie
sławni nie tylko w Polsce ale i na Świecie. Z całego świata będą przyjeżdżać
was oglądać.
Obserwuj wątek
    • chetor Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ale ty ..... 30.09.03, 13:02
      ...chyba nie do końca :(
      • Gość: naata Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ale ty ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 13:55
        No dobra! Max! Powiedzmy, że masz rację? Może jakiś pomysł???
        • chetor Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ale ty ..... 30.09.03, 14:21

"...Grudziądzanie, zróbmy podobną pikietę jaką pokazywała telewizja. Będziecie
          sławni nie tylko w Polsce ale i na Świecie. Z całego świata będą przyjeżdżać
          was oglądać."

Jego expose to właściwie pomieszanie z poplątaniem, masło maślane i groch z
          kapustą.
          Max - a gdzie ciebie można oglądać? Z jakiego jesteś cyrku - komunistycznego
          czy kapitalistycznego?
          • Gość: naata Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ale ty ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 14:34
            Osobiście jestem za dyskusją, nie za upolitycznianiem "wolnego" miejsca, jakim
            jest forum. Jak zaczniemy tu wywijać szabelkami to, nic dobrego z tego nie
            wyniknie... :((
          • Gość: krysiaroz Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ale ty ..... IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 30.09.03, 14:35
            Maxie rozgoryczony, jak sie chce pisac to trzeba wiedziec o czym, chyba musisz
            cos przezyc zeby dawac komus rady. A narazie zyj i chlon wszystko potem sie
            wypowiadaj a kosciol omijaj jak do tej pory, bedzie dobrze. Pozdrawiam
            • naata Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ale ty ..... 30.09.03, 20:05
              Zastanawiam się, Krysiuroz czy aby na pewno, tu, na forum należy wykazać się
              szczególną wiedzą??? To nie jest redakcja gazety? A piszący nie muszą byc
              dziennikarzami?! Nie zauważyłam, by na innych forach miejskich, gdzie nie ma
              podforów, wykazywano się taką właśnie wiedzą?! Zauważ, że powstało nowe forum
              Chełmno! Ciekawa jestem ilu chętych, czy odważnych mieszkańców/nie uczonych w
              pismie/ będzie tam pisać????? Może daj możliwość Maxowi, niech sie wypowie???
              A co do kościoła??? Sprawa religii powinna byc osobistą sprawą każdego z nas,
              nie powinna miec wpływu na życie publiczne! Dla mnie podziały religijne to
              katastrofa! Pozdrawiam
              • Gość: parkowy Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ale ty ..... IP: 80.48.150.* 30.09.03, 21:12
                Staram się zrozumieć wszystkich,nawet frustratów.Chcieliśmy mieć demokrację,
                więc nie dziwmy się różnym wypowiedziom.Sam nie wiem co Max miał na myśli.
                Wstydził się bycia grudziądzaninem po obejrzeniu audycji,czy po prostu mamy
                głos zwolennika marketów,kto wie może nawet przyszłego menagera w takowym.
                Moim zdaniem mamy do czynienia z dwoma różnymi sprawami:utrata zaufania
                elektoratu do swoich radnych i celowość budowy marketu.I tylko w takim wymiarze
                należy traktować tę sprawę.Zrzucanie winy na "głupich" mieszkańców,komunę,
                kościół jest typowym dla ludzi czujących się niezbyt pewnie w dzisiejszej
                rzeczywistości.No cóż,to można leczyć.
                pzdr
                • Gość: naata Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ale ty ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 22:13
                  Rację powiedziałeś, więc dyskutujmy,jedni dadzą sie troche przekonać, drudzy
                  spuszczą z tonu. Może znajdziemy "środek"??? Sama chyba nie wierzę w to co
                  pisze! Walka polityczna, a reszta sie nie liczy...
                  • chetor Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ale ty ..... 01.10.03, 08:49
                    Jeden frustrat, a jaką wywołał dyskusję ?!
                    • naata Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ale ty ..... 01.10.03, 09:36
                      Chciał się wyżalić? A może "wieszczka" grudziądzka mu dopiekła, że aż w Świeciu
                      się "skarży"????
                      • Gość: parkowy Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ale ty ..... IP: 80.51.242.* 01.10.03, 10:43
                        Skarży się wszędzie,poczytajcie forum grudziądzkie w GP.Należy do zwolenników
                        marketów,ma prawo.
                        • naata Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ale ty ..... 01.10.03, 11:22
                          Czytałam...w zasadzie wszyscy po trochu mają rację. Ty również, ale fakt że
                          łączymy sie z UE, za czym, jak mówiłeś, głosowałeś,musi przekładac się
                          na "język" praktyczny!!! Stety czy niestety!? Jak kto woli.
                          Co Do Niemców? Nie zapominaj, że z dnia na dzień/dzięki pomocy wiadomo czyjej/
                          stanęli na "własnych nogach"! Ale co ja tu będę pisać, zaraz mi powiecie, że
                          należy sie uczyć...żeby na forum sie wymądrzać :))"napewno" macie rację he he
                          he
                          • chetor Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ale ty ..... 01.10.03, 12:54
                            naata napisała:

> należy sie uczyć...żeby na forum sie wymądrzać :))"napewno" macie rację he
                            he
                            > he

Nie zaczynaj mała, nie zaczynaj :D
                            • Gość: krysiaroz Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ale ty ..... IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 14:20
                              Naata, zupelnie opacznie zrozumialas mnie wyzej i dostalo mi sie , ale to nic,
                              widac ze to regula, czytac ostatni post i juz. Moze czasem trudno mnie
                              zrozumiec, ale wybaczcie, musze zazywac bilobil, moze przejdzie. Pozdrawiam
                              • Gość: naata Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ale ty ..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 18:28
                                Ależ nie Krysiuroz!!!Nie było moim zamiarem, Ciebie urazić! A bilobil nie jest
                                zły, ja biorę jeszcze ginseg :))Pozdrawiam serdecznie.
                                • Gość: Max Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ?, JA NAPEWNO ! IP: proxy:* / 172.17.1.* 01.10.03, 19:10
                                  Poprostu, jestem realistą. W obłokach nie bujam, bo mam lęk wysokości, dlatego
                                  twardo stąpam po ziemi.
                                  Wolność i demokrację traktuję poważnie. Zawsze mówię, że tyle wolności co
                                  odpowiedzialności.
                                  To co pokazali nasi rodacy w audycji telewizyjnej było conajmniej
                                  osmieszające, nie małe, bądź co bądź nasze miasto, które nawet swego czasu
                                  konkurowało o stat miasta wojewódzkiego, jeśli to ktoś jeszcze pamięta?
                                  Opacznie zrozumiano moją wypowiedź na temat kościoła. Był tam ksiądz, który na
                                  pytanie redaktora, coś plątał po rydzykowemu.
                                  Gdyby miejscem akcji była np. Gardeja lub Dragacz, za przeproszeniem
                                  mieszkańców tych miejscowości, to bym się nie zdziwił, ale miasto stutysięczne
                                  a społeczeństwo typowo gminne z czasów komuny. Rozbawiło mnie to, że w
                                  supermarkecie nie będą mogli kupować na krechę, czy zeszyt.
                                  Brakowało mi tam tylko babek kruchcianych wywijających różańcami i zawodzących
                                  modły.Poprostu mam prawo się wstydzić.
                                  Na zakupy do Grudziądza, właśnie do tych dużych marketów przyjeżdżają
                                  mieszkańcy z Kwidzyna, Świecia, Chełmna, Nowego i wiele pomniejszych
                                  miejscowości. Dopuki będą chętni do kupowania to markety będą istnieć.
                                  Tych których obraziłem, czy poczuli się obrażeni, bo opacznie mnie zrozumieli,
                                  serdecznie przepraszam.
                                  • Gość: naata Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ?, JA NAPEWNO ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 21:13
                                    Z programu widziałam tylko migawkę. Dokładnie, starszą pania i to wszystko!
                                    Myślę pozytywnie o ludziach, którzy bronia swoich racji. Maja ochote
                                    polemizować w sposób przyjazny. Na tym polega demokracja, wolność słowa.
                                    Oby więcej spokojnych dyskusji, może z czasem nauczymy szanować swoje
                                    odmienności, zapatrywania. Wiem, wiem, truizmy bla bla... Spróbować zawsze
                                    warto :))Tak na marginesie, ja, Maxenie, nie czuję się obrażona.
                                    Pozdrawiam
                                    • Gość: krysiaroz Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ?, JA NAPEWNO ! IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 22:06
                                      No to idziemy ta sama droga, ja tez sie wstydzilam, dlatego napisalam o
                                      manipulacji, telewizja zamiast pomoc osmieszyla. Dzisiaj Cie lepiej
                                      zrozumialam,opadly emocje a zycie toczy sie dalej. Przepraszam rowniez, za
                                      szybko zabralam glos i wyszlo jak wyszlo. Pozdrawiam
                                    • Gość: parkowy Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ?, JA NAPEWNO ! IP: 80.48.150.* 01.10.03, 22:26
                                      Masz rację Max.Audycja była kompromitacją miasta.Wrzeszczący staruszkowie są,
                                      jak znam życie najwierniejszymi klientami marketów.Do końca nie rozumiem
                                      obecności księdza w tym "proteście".Rozumiem Twoje obawy o prawidłowy odbiór
                                      miasta przez telewidzów.No cóż,zobaczyli to co pokazano : Grudziądz mimo swej
                                      wielkości jest gminnym,prowicjonalnym miastem.Ubolewam nad tym,ale takie jest
                                      również zdanie znajomych przejeżdżających przez miasto.Pisałem w innym wątku:
                                      markety splendoru ani wielkomiejskości nie dodają.Nie są też motorem rozruchowym
                                      gospodarki miasta.Wiem co piszę,mam ich koło siebie kilkanaście i kilka następ-
                                      nych się buduje.
                                      Przy tej całej dyskusji o marketach umyka temat zasadniczy : Spełnienia obietnic
                                      przedwyborczych obecnego włodarza miasta.W tym cały sęk.
                                      pzdr
                                      • Gość: krysiaroz Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ?, JA NAPEWNO ! IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 01.10.03, 22:49
                                        Widze, ze odzywasz sie w zasadniczych sprawach, zrozumialam, nie zaczepiam, i
                                        pozdrawiam zyczac zdrowka.
                                        • Gość: naata Re: GRUDZIĄDZANIE TAK ?, JA NAPEWNO ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 22:56
                                          Nooo.. też czuję jakąś niechęć ale postanowiłam nie okazywać zaniepokojenia,
                                          Parkowy nie ten co dawniej????
                                  • chetor Re: Człowieku - NA PEWNO - osobno 02.10.03, 09:17
                                    Gość portalu: Max napisał(a):

> Poprostu, jestem realistą. W obłokach nie bujam, bo mam lęk wysokości,
                                    dlatego
                                    > twardo stąpam po ziemi.
                                    > Wolność i demokrację traktuję poważnie. Zawsze mówię, że tyle wolności co
                                    > odpowiedzialności.
                                    > To co pokazali nasi rodacy w audycji telewizyjnej było conajmniej
                                    > osmieszające, nie małe, bądź co bądź nasze miasto, które nawet swego czasu
                                    > konkurowało o stat miasta wojewódzkiego, jeśli to ktoś jeszcze pamięta?
                                    > Opacznie zrozumiano moją wypowiedź na temat kościoła. Był tam ksiądz, który
                                    na
                                    > pytanie redaktora, coś plątał po rydzykowemu.
                                    > Gdyby miejscem akcji była np. Gardeja lub Dragacz, za przeproszeniem
                                    > mieszkańców tych miejscowości, to bym się nie zdziwił, ale miasto
                                    stutysięczne
                                    > a społeczeństwo typowo gminne z czasów komuny. Rozbawiło mnie to, że w
                                    > supermarkecie nie będą mogli kupować na krechę, czy zeszyt.
                                    > Brakowało mi tam tylko babek kruchcianych wywijających różańcami i
                                    zawodzących
                                    >
                                    > modły.Poprostu mam prawo się wstydzić.
                                    > Na zakupy do Grudziądza, właśnie do tych dużych marketów przyjeżdżają
                                    > mieszkańcy z Kwidzyna, Świecia, Chełmna, Nowego i wiele pomniejszych
                                    > miejscowości. Dopuki będą chętni do kupowania to markety będą istnieć.
                                    > Tych których obraziłem, czy poczuli się obrażeni, bo opacznie mnie
                                    zrozumieli,
                                    >
                                    > serdecznie przepraszam.

OK - sprawy się wyjaśniły. W pierwszym momencie wyglądało to trochę na jakiegoś
                                    oszołoma ale widocznie byłeś "pod napięciem". Faktycznie Grudziądz wypadł jak
                                    jakiś grajdoł zabity dechami.
                                    Ale Max, Ciebie to zabolało i inyych mieszkańców także. Mnie dodatkowo zabolały
                                    Twoje liczne błedy. Wybacz ale ja tu pilnuję m.inn. pisowni.

I zapamiętaj proszę, że:
                                    NA PEWNO - piszemy na pewno osobno,
                                    PO PROSTU - piszemy po prostu osobno,
                                    dopóki - przez ó

I niech nauka nie idzie w las :))
                                    pzdr
                                    • Gość: naata Re: Człowieku - NA PEWNO - osobno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 09:42
                                      ;-)))) Ja sie tam nie wtrącam ha ha ha ha
                                      • Gość: krysiaroz Re: Człowieku - NA PEWNO - osobno IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 02.10.03, 12:01
                                        :-)))))))))))))))))))Ja tez nie, ale jest wesoloDDDDDDD
                                        • Gość: parkowy Re: Człowieku - NA PEWNO - osobno IP: 80.48.150.* 02.10.03, 13:09
                                          Chetor wie jak zdołować człowieka.:)) ...a naszym kobietom to w graj.:)
                                          • Gość: naata Re: Człowieku - NA PEWNO - osobno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.03, 13:13
                                            Nooooo nie bardzo w graj, bo Krysiaroz, coś nie taka, jak zwykle!!!
                                            Kto ją wkurzył???
                                            • Gość: Max Re: PROFESORZE WYBACZ !!!!!!!! IP: 80.51.243.* 02.10.03, 18:33
                                              Errare humanum est.
                                              Prof. chetor prosi mnie o wybaczenie. Profesorze wybaczam i proszę o
                                              wybaczenie. Przepraszam za liczne bo, aż dwa błędy. Przyrzekam, że będę się
                                              uczył, aż do bólu, a nauka nie pójdzie w las, chyba, że na grzyby.
                                              Wówczas nie byłem pod napięciem. To w telewizorze była audycja na żywo i pod
                                              napięciem. Oszołomem też nie jestem. Patrząc na oszołomstwo sejmowe i
                                              telewizyjne, mam mieszane uczucia o części naszych rodaków.
                                              Zgadzam się z Panem prof., że Grudziądz to nie jakaś tam Grajdeja, nieprawdaż?
                                              Proszę o sprawdzenie mego wypracowania i wystawienie oceny.
                                              • Gość: AS Re: PROFESORZE WYBACZ !!!!!!!! IP: *.interserv.net.pl / *.interserv.net.pl 02.10.03, 22:09
                                                Tak na marginesie - co miasto G-dz miałoby z tego gdyby inwestor wybrał
                                                Gardeje lub Dragacz bo gdyby R.M. konsekwentnie dała odpór to może i w na
                                                przykład :Dragaczu ,Grupie market powstać może .
                                                • Gość: silny Re: PROFESORZE WYBACZ !!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 13:47
                                                  AS-ie , gdyby właściciel (błędnie nazywasz go inwestorem, bo inwestor to ten
                                                  który daje pracę a nie zabiera) marketu wybrał inną miejscowość to w tej innej
                                                  miejscowości przybyło by bezrobotnych a nie w Grudziądzu. A niestety
                                                  Grudziądzanie wieszają psy na prezydencie A.Wiśniewskim bo nie dał im
                                                  obiecanych pochopnie 1500 miejsc pracy a jak zachodnia firma pomachała im (nie
                                                  wszystkim na szczęście) przed nosem multikinem, aqua parkiem, kręgielnią,
                                                  szybko zapomnieli o swoim celu i gotowi są wysłać na bruk swoich sąsiadów ,w
                                                  liczbie trudnej do ustalenia 50 a może 100 może 150 .
                                                  Na ten temat na forum GP od kilku dni jest dyskusja w której zabierał głos
                                                  Parkowy (Nie dla marketu, i pomyłkowo Tak dla marketu, ja też tam występuję) .
                                                  Ostatnio dyskutuję z Pomorzaninem "Kadencja stała się historyczna".
                                                  Bardzo dobrze się stało że handlowcy podnieśli krzyk w obronie swoich miejsc
                                                  pracy i egzystencji, należy żałować że wtedy gdy likwidowano Zakłady Przemysłu
                                                  Gumowego pracownicy tych zakładów nie zwrócili na siebie uwagi władz tak jak
                                                  pracownicy Ożarowa. Parkowy dziękuję za cytat Adenauera, który podałeś, wiesz
                                                  że Pomorzanin kręci nosem że to lekarstwo jest za stare a nie cieszy się że
                                                  istnieje, niesamowite. Pozdrawiam
                                                  • Gość: AS Re: PROFESORZE WYBACZ !!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.03, 21:06
                                                    O.K. inwestora pomijamy w rozważaniach... ale pytania retoryczne :Wlaściciel
                                                    wybiera gminę inną niż G-dz np.Dragacz i zatrudnia kasjerki i.t.p . Czy w
                                                    Dragaczu rośnie czy maleje zatrudnienie ?
                                                    O wplywie na skale zatrudnienia w G-dzu tej hipotetycznej inwestycji nie
                                                    dyskutuje bo chyba jednak doszlibyśmy do tych samych
                                                    wniosków . Pozdrawiam

• chetor Re: PROFESORZE WYBACZ !!!!!!!! 04.10.03, 15:35

> Errare humanum est.

Właśnie ! A uczyć się należy również na własnych błędach, co i sam czynię.
                                                Gdybyś spokojnie przeczytał swój pierwszy post, i postarał się być obiektywny,
                                                to pewnie też doszedłbyś do wniosku, że mógł być napisany przez oszołoma. Co
                                                do tych z Wiejskim całkowicie się zgadzam.
                                                Pozdrawiam :)
                                                PS. Błędy były 3 a nie 2 ;-)
                                                • Gość: krysiaroz Re: PROFESORZE WYBACZ !!!!!!!! IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 04.10.03, 18:48
                                                  Widze, ze tu powazna dyskusja, nie bede sie wtracac, chociaz mowie markietom w
                                                  takiej ilosci jak w Gudziadzu STOP Pozdrawiam
                                                  • Gość: parkowy Re: PROFESORZE WYBACZ !!!!!!!! IP: 80.51.242.* 04.10.03, 19:26
                                                    Silny wspomiał o tym co mnie osobiście bardzo boli,upadku GZPGum Stomil.Szkoda,
                                                    że nie stało się to co stało się udziałem zakładów w innych miastach.być może
                                                    protesty pracowników doprowadziłyby do restrukturyzacji zakładów,a Grudziądz
                                                    byłby nadal miastem przemysłowym.
                                                    Głosy zwolenników marketów dowodzą jedynie jednego,Grudziądz ma pozostać nadal
                                                    miastem zaściankowym,prowincjonalnym.Sądzą,błędnie,że markety dodają wielko-
                                                    miejskości.To jest błędne przekonanie!
                                                    pzdr
                                                  • Gość: krysiaroz Re: PROFESORZE WYBACZ !!!!!!!! IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 05.10.03, 23:19
                                                    Mnie tez jest bardzo szkoda, tyle pracujacych ludzi, ale chyba by sie nie
                                                    obronily, tak jak Unia, HV, Warma i wiele innych. Nie bylo sponsorow
                                                    strategicznych? Czarno to wszystko widze, czy my sie jeszcze kiedys
                                                    podzwigniemy?, czy bedzie praca dla kazdego? czy ludzie beda usmiechnieci? oj
                                                    smutno mi sie zrobilo, dobranoc.:-(((
                                                  • Gość: naata Re: PROFESORZE WYBACZ !!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 00:04
                                                    Postanowiłam nie wtrącać sie do Waszych dyskusji, bo mnie nie ma na miejscu!
                                                    Nie czuję sie też, tak zaangażowana, jak Wy, trudno! To tyle lat?!
                                                    Ale świetnie pamiętam, jak moi rodzice, co jakiś czas dawali "złotówki" na
                                                    budowę, odbudowę i nie tylko Grudziądza! Były jakieś "kwity", jako cegiełki,
                                                    które oprócz wartości muzealnej, nigdy żadnej nie miały! Miliony ludzi dawało i
                                                    budowało! Okazało sie, że wszystko było nierentowne! Powiem tylko, jaki pan
                                                    taki kram! Nigdy nie było gospodarza!!.Dobranoc :(((
    • chetor Re: GRUDZIĄDZANIE SĄ NORMALNI??? 08.10.03, 08:20
      Wczoraj była powtórka w tvp3 tego żenującego przedstawienia z Grudziądza.
      • Gość: naata Re: GRUDZIĄDZANIE SĄ NORMALNI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 08:36
        Kurczę, nie wiedziałam, a tak chciałam zobaczyć...może jeszcze będzie?
        • Gość: parkowy Re: GRUDZIĄDZANIE SĄ NORMALNI??? IP: 80.48.150.* 08.10.03, 09:02
          Nie masz czego żałować.Poważnie.
          pzdr
          • Gość: naata Re: GRUDZIĄDZANIE SĄ NORMALNI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 09:30
            Dobrze jest mieć własną ocenę...
            • chetor Re: GRUDZIĄDZANIE SĄ NORMALNI??? 08.10.03, 10:24
              Naata, jeśli jeszcze raz natrafię to wyślę smsa :)
              • Gość: naata Re: GRUDZIĄDZANIE SĄ NORMALNI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 10:26
                dobry pomysł, dzięki :)
                • Gość: krysiaroz Re: GRUDZIĄDZANIE SĄ NORMALNI??? IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 14:55
                  No co Wy? i tak za duzo razy to leci, jak by sie ktos delektowal tym programem,
                  dosyc i juz. Pora na inne miasto, Torun byl, Grudziadz tez to moze T.lub P.
                  • Gość: naata Re: GRUDZIĄDZANIE SĄ NORMALNI??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.03, 15:22
                    Może dla odmiany jakieś większe? Może centralne??? W centralach dużo sie
                    dzieje, byłoby na co popatrzeć?? :-)))

• Gość: Max Re: TLA FETORA API POPRAFIŁ IP: 80.51.243.* 09.10.03, 13:40
                      == A naprafte pyło to tak...
                      Jusz f potstafófce pani mnie spytała ile jest tfa rasy tfa fięc jej mófie se
                      stery, a ona to mnie: jak ty mófis, to ja jej, se stery psecies jest, a ona:
                      ale jak ty mófis, ciebie srosumieć nie mosna ty feś ić to lekasza, no to
                      posłam. Zaklądli mi do nosa to usu to kartła i nic. No jakoś tam te potstafófke
                      skońcyłam, posłam to kimnasjum. A tam profesorka pyta mnie: pofiec no mi ciecko
                      kto napisał "Lalke", fięc jej mófie se Prus, a ona na mnie jak nie skocy: Jak
                      ty mófis, mófi, ty sie feś ić zpadaj do lekasa, topie coś jest. No to posłam,
                      sbatali mnie wsystko, ale nic nie snaleśli, więc co pyło ropić. Jakoś tam sie
                      utało skońcyć te kimnasjum. Posłam na stutia i jus na pierwsych sajęciach
                      profesor mnie o coś tam pyta i snów to samo, do lekasa mnie wygnali, snofu nic
                      nie snaleśli i tyle. No jakoś te stutia psemencyłam, i posnałam Psemcia. No
                      mófie ci co sa facet. Ale tes w noc poślubną pyta mnie: kochas mnie, to ja mu
                      mófie se ocywiście se cie kofam, a on jak na mnie nie łyknie, ty jak ty mófis,
                      mófi, to ja mu na to psecies mófie, se cie kofam, ale on tfardo to mnie, ale
                      jak ty mófis ciepie srosumieć nie mosna mofi ty feś ić to łasienki i sie mose
                      wysmarkaj cy co. No i posłam to łasienki, fsiełam papilku i se wysmarkałam.
                      Trutka Pintelska

• chetor Re: TLA FETORA API POPRAFIŁ 09.10.03, 13:53
                        No to zabieram się do roboty. Nie wiem czy skończę do łikendu.
                        Ale chyba miałeś gotowca i wkleiłeś, bo pisać na żywca nie sposób.
                        pzdr
                        • Gość: naata Re: TLA FETORA API POPRAFIŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 14:09
                          A co tu się dzieje????? No nieee...
                          • Gość: parkowy Re: TLA FETORA API POPRAFIŁ IP: 80.48.150.* 09.10.03, 19:55
                            No,stary chciałeś to masz.:)Ładny pasztet Max Ci zgotował.:-))
                            • naata Re: TLA FETORA API POPRAFIŁ 09.10.03, 20:42
                              Ten Max, ten Max...widziałam to "cudo" w kilku miejscach :)
                            • chetor Re: TLA FETORA API POPRAFIŁ 10.10.03, 09:44
                              Gość portalu: parkowy napisał(a):

> No,stary chciałeś to masz.:)Ładny pasztet Max Ci zgotował.:-))

Nie każdy pasztet bywa dobrze doprawiony ;-)
                              Ale liczą się też chęci, ot co!
                              • naata Re: Pasztet z zająca.... 10.10.03, 10:00
                                Pasztet pasztetowi nierówny. Dobre chęci widoczne są na każdym kroku, ale co z
                                tego? "Pasztet" idzie z góry..:)
                                • krysiaroz Re: Pasztet z zająca.... 10.10.03, 13:37
                                  Pasztet za chwile bedzie fruwal, o ja cie....zatykam nos.
                                  • naata Re: Pasztet z zająca.... 10.10.03, 21:45
                                    I co fruwał???
                                    • Gość: Max Re: Pasztet z zająca.... IP: 80.51.243.* 12.10.03, 01:25
                                      Nie, jesce nie, ale ić to łasienki, weś papilku i sie wysmarkaj
                                      • Gość: naata Re: Pasztet z zająca.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.03, 14:56
                                        Masz u mnie podsłuch założony czy... to takie poczucie humoru????
                                        • Gość: krysiaroz Re: Pasztet z zająca.... IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 12.10.03, 15:05
                                          Tez sie dziwie, bom myslala, ze Max ma normalne poczucie humoru, a nie takie
                                          dzieciece.
                                          • naata Re: Pasztet z zająca.... 12.10.03, 15:07
                                            Wynika, że Max młodziutki albo ktoś się Maxowi do kompa dorwał?
                                            Jakieś "dziecko"?
                                            • chetor Re: Pasztet z zająca.... 13.10.03, 10:32
                                              Może forum, na niektórych działa uwsteczniająco, aż do niemowlęctwa?
                                              • naata Re: Pasztet z zająca.... 13.10.03, 18:52
                                                Bardzo ciekawe spostrzeżenie.
                                                • Gość: Max MIELONY Z PSINY IP: 80.51.243.* 13.10.03, 23:19
                                                  Q... nie chce mnie się z Wami gadać.
                                                  • chetor Re: MIELONY Z PSINY 14.10.03, 08:14

> Q... nie chce mnie się z Wami gadać.

Podsumował się tytułem postu?
                                                    I jąkać się zaczął, tak na q... q....
                                                    Typowe uwstecznienie od mielonego z psiny.
                                                  • naata Re: MIELONY Z PSINY 14.10.03, 09:46
                                                    Ale co go tak wQ..??? O co chodzi? IP jest mi znane, na innych forach bywa...
                                                    grzeczniejszy?
                                                  • Gość: ja Re: MIELONY Z PSINY IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 14.10.03, 10:57
                                                    To test na inteligencje, ostatnio bardzo modny.
                                                  • Gość: naata Re: MIELONY Z PSINY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 14:54
                                                    Wątpliwy test...ale jet modny, to prawda. Wystarczy przejrzeć inne fora.
                                                  • chetor Re: MIELONY Z PSINY 14.10.03, 15:27
                                                    A jeśli Q..., to fora ze dwora
                                                  • Gość: naata Re: IQ w niebezpieczeństwie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 16:29
                                                    Na naszym, na szczęście nie ma...ale licho nie spi.
                                                  • toja50 Re: IQ w niebezpieczeństwie..... 14.10.03, 17:14
                                                    Nie wywoluj wilka z lasu Naata, to bylaby smierc odpukaj prosze w niemalowane:-)
                                                  • calmi Re: IQ w niebezpieczeństwie..... 14.10.03, 18:43
                                                    Nie bać się wywoływania/uderz w stół/ ale istnienia, rozmnożyło się toto, ale
                                                    żeby odpukiwać??
                                                    Nie widzę takiej potrzeby! Śmierć??????? Wschodnie style walki?
                                                  • Gość: naata Re: IQ w niebezpieczeństwie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 19:05
                                                    Dlaczego tak tragicznie? Przyznam, że nie bardzo kapuję? Masz kłopoty?????
                                                  • Gość: naata Re: IQ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.03, 01:42
                                                    I co dalej???? odpukane????? Czy ....
                                                  • Gość: Max Re: MIELONY Z PSINY IP: 80.51.243.* 24.10.03, 19:00
                                                    Za łacinę przepraszam. Piszę po polsku. Kochane Zakrętki i Zakręty ten mielony
                                                    z psiny był mielonym z psa, budy i łańcucha. Smacznego.
                                                  • Gość: toja Re: MIELONY Z PSINY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.03, 20:28
                                                    Juz nie wiem o co chodzi,ale dajmy spokoj zwierzetom. Zima nadchodzi.
                                                  • parkowy Re: MIELONY Z PSINY 24.10.03, 20:42
                                                    ????
                                                  • Gość: Max Re: KOCHAJMY ZWIERZĘTA NASZYCH BRACI MNIEJSZYCH IP: 80.51.243.* 25.10.03, 19:08
                                                    Przepraszam Psy, Kotki, Ptaszki i inne zwierzęta. Kochajmy zwierzęta, naszych
                                                    braci mniejszych. Amen

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka