Gość: krysiaroz IP: *.grudziadz.sdi.tpnet.pl 08.10.03, 23:23 Ludzie bywacie w swiecie to na pewno wiecie, w jakich krajach taksowki maja kasy fiskalne, no i jeszcze kioski. Prosze jak kto wie niech sie wpisze i napisze gdzie. Bo ja nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naata Re: kasy fiskalne 08.10.03, 23:52 Wpisuję się ale nic na temat nie wiem, widziałam chyba na filmie... nie pamiętam? Przykro mi:(( Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: kasy fiskalne 09.10.03, 07:50 Nie jestem do końca pewny ale chyba mają kasy w Grecji. Ale jaki tego skutek to nie mam pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parkowy Re: kasy fiskalne IP: 80.51.242.* 09.10.03, 20:30 Za Odrą nie jeździłem taryfami>:) Na temat kas nie chcę się wypowiadać.Parę lat temu każdy nowy podmiot gospodarczy musiał mieć na starcie taką kasę.Nie muszę pisać jakie to obciążenie dla kogoś,kto właśnie zaczyna swój biznes.Zmuszony kupiłem,po kilku miesiącach przepis zmieniono...Obowiązek posiadania kas,zwłaszcza dla małych przedsiębiorców nie jest walką o wyeleminowanie szarej strefy.Tu daje znać o sobie silne lobby producentów kas.Po prostu mają większe przebicie.To oni wprowadzają niby ulepszenia w wyniku których moja kasa kupiona raptem kilka lat temu nie spełnia obecnych wymogów fiskalnych.Wychodzimy przed szereg,jak zwykle. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
krysiaroz Re: kasy fiskalne 10.10.03, 13:13 Tak myslalam, Parkowy,to polski patent na glupote, zeby na to jakas kase wymyslono. Dzieki i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtekwojtas Re: kasy fiskalne 15.05.14, 09:59 W Polsce kasy fiskalne są obowiązkowe. Odpowiedz Link Zgłoś