grodek1 23.07.05, 22:48 No, prosze, Zuzanna 6, ma watpliwosci, chyba za malo chodzi do kosciola, albo za duzo wiedzy posiada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ouimet Re: Wiedza i Wiara 24.07.05, 00:52 grodek1 napisał: > No, prosze, Zuzanna 6, ma watpliwosci, chyba za malo chodzi do kosciola, albo > za duzo wiedzy posiada. watpliwosci wynikaja z rzadkiego chodzenia do kosciola,lub posiadania wiedzy???? Raczej nie zrozumiales istoty swojego watku...Wiedza i Wiara sa super polaczeniem.Natomiast Twoja "filozofia" to:Wiara albo Wiedza.A to ogromna roznica. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Wiedza i Wiara 24.07.05, 12:16 hmmmm trudne do odpowiedzi bo zbyt osobiste Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Wiedza i Wiara 24.07.05, 12:25 wiara - to nie lista obecności w kościele, zbyt duzo ludzi jest zawsze w kościele,którzy idą z przyzwyczajecia a nie dla wiary, nie ma w nich głębi, nie słuchaja kazań, nie przestrzegają przykazań Jan Paweł II pokazał nam czym jest jest wiara - nigdy mu nie dorównam co robię? nie usprawiedliwiam się, nie siedzę biernie, czytam i poszukuję, a wiec wiedza czy mam duzo wiedzy? nie, im wiecej wiem, tym wiecej widze ile nie wiem ale czerpie z wiedzy mądrość, pokorę, filozofię zycia, .... czy dobrze wyjasniłam? czy jeszcze chcesz cos wiedzieć? :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Wiedza i Wiara 24.07.05, 12:38 a w Boże Ciało napisałam taki wiersz: boję się na papierze odcisnąć te słowa że bardziej kocham papieża niż Pana Boga grzeszę mową bo ciągle nie wiem poszukuję i czekam Panie na Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: Wiedza i Wiara 25.07.05, 12:19 Ladne wierszyki piszesz, Zuzanna 6, duzo czytasz, zdobywasz Wiedze piszesz, jestes Wierzaca, to mi sie podoba. Wiedza i Wiara sa super polaczeniem, napisal Ouimet, tez jest takie moje zdanie, ze Wiedza i Wiara sa super polaczeniem. Zuzanna 6, a co robisi jak czegos nie Wiesz ? Wierzysz w to ? Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Wiedza i Wiara 25.07.05, 12:29 nie rozumiem do końca pytania... jak czegoś nie wiem to raczej staram sie szukac odpowiedzi, trudno mi na oslep wierzyć, moze podaj jakis przykład, bedzie mi łatwiej Odpowiedz Link Zgłoś
moco7 Re: Wiedza i Wiara 25.07.05, 14:22 ...i nie staraj się,Zuziu!Szkoda Twojego czasu na jakiegoś grodka.Od niedawna zaglądam do Jasła i - po "powiązaniach" - do Mielca.Już gratulowałam Okowicie cierpliwości.Obie macie anielską cierpliwość.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
grodek1 Re: Wiedza i Wiara 25.07.05, 14:28 Moco 7, napisal, ... i nie staraj sie Zuzanna 6, szkoda Twojego czasu na jakiegos godka. Moca 7, ja nie jestem : jakiegos grodka, ja jestem grodek 1. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Wiedza i Wiara 25.07.05, 21:34 hi hi hi, no widzisz, moze to nie o tobie :) mam duzo cierpliwości do każdego, niech kazdy ma swoja opowieśc i zawsze mam nadzieje, ze pisze szczerze, a póki nie jest niegrzeczny staram sie odpowiadac Odpowiedz Link Zgłoś