19.06.06, 09:58
Działają u Was domofony??? Słyszycie cokolwiek w słuchawkach? Oprócz trzasków?

a.
Obserwuj wątek
    • qqlio Re: Domofony 19.06.06, 16:21
      Zglaszajcie natychmiast tego rodzaju sprawy do SM (i jednoczesnie do firmy)!
      Nie do pomyslenia - juz rok trwa zabawa z domofonami... Dobor tej firmy to byla
      najwieksza porazka inwestycji. Albo cos nie dziala, albo dziala "nie do konca".
      Bedzie dopiero problem, jak skonczy sie gwarancja.
      Pzdr
      • anetamr Re: Domofony 12.07.06, 14:43
        Czy ktoś może wie kiedy zostanie usunięta awaria domofonów???
      • anetamr Re: Domofony 12.02.07, 16:09
        A jednak do pomyślenia .... Minęło już 1,5 roku a domofony jak nie działały tak
        nie działają dalej. Tydzień temu podobno została usunięta ostatnia usterka, ale
        niestety nawet całego tygodnia nie popracowały bezawaryjnie, bo w tym tygodniu
        znowu nie działają... przynajmniej w II klatce.

Przynajmniej kolejny gościu ma etat, bo chodzi i dłubie w tych domofonach, a
        one jak nie działały tak dalej nie działają...

Tylko ciekawe kto jest wspaniałomyślnym fundatorem i płaci za te nie działające
        domofony i etat dłubacza domofonowego, który co tydzień ma nową usterkę do
        usunięcia...
    • arcus_caelestis Re: Domofony 12.07.06, 15:32
      U mnie ( klatka 6 ) domofon działa
      Wczoraj zgłosiłam usterkę ( po wstukaniu kodu zamek nie puszczał i dzwi mozna
      sobie było szarpac do woli ) 3 godziny później została usunięta.
      • wiola87 Re: Domofony 12.07.06, 20:56
        To szcześciarze z Was bo u nas w III klatce od maja domofon jest niesprawny.
        • qqlio Re: Domofony 13.07.06, 08:48
          A ktos z III kl zglaszal te awarie?
          • qqlio Re: Domofony 14.07.06, 09:38
            A na kl. II znowu nie dziala - juz za 2 tyg ma byc wymieniona kaseta...
            Te domofony to zdecydowanie najwieksza kleska inwestycji. Mam nadzieje, ze SM
            wyciagnie wnioski
            • womanpl Re: Domofony 24.12.06, 00:46
              czy ktos ma problem z domofonem? tzn. w momencie,gdy chcecie kogos wpuscic do
              mieszkania! ja odkrylam to w sumie niedawno. Gdy po dzwieku dzwonka podnosze
              sluchawke ,nie slysze nic,abo jakies trzaski i za nic nie moge wpuscic nikogo
              do srodka naciskajac guzik od domofonu........
              • qqlio Re: Domofony 27.12.06, 11:25
                Zglos to do SM. Nie wszystkie usterki wystepuja u wszystkich forumowiczow
                PZdr
                • anetamr Re: Domofony 28.12.06, 08:58
                  Myślisz, że pomoże coś zgłaszanie do spółdzielni? Ja już to zgłaszam od roku.
                  Jak dzwonię do spółdzielni to panie zniecierpliwionym głosem odpowiadają, że
                  albo domofon jest w trakcie naprawiania, albo że właśnie ktoś ze spółdzielni
                  tam był i wszystko działa itp...
                  Jak dzwoni domofon to odbieram i nie słychać nic oprócz trzasków. W zasadzie to
                  otwiera się drzwi w ciemno, bo nie wiem kto dzwoni.

W zasadzie to należałoby mieć stałego maila przygotowanego pt "zepsuty domofon
                  i urwana klamka w II klatce" i tak sobie go wysyłać. Niby naprawili klamkę, ale
                  znowu ledwo się trzyma i znowu zaraz będzie w spółdzielni tłumaczenie,
                  że "mieszkańcy urwali". Nikt specjalnie nie urywa, po prostu nie mogą przyjąc
                  do wiadomości że zamontowali bublowatą, malutką klameczkę do drzwi w których
                  jest duże natężenie ruchu, do tego na 2 malutkich śrubeczkach i do tego
                  nieustannie zepsuty domofon. To się nie ma prawa trzymać.
                  • qqlio Re: Domofony 28.12.06, 10:52
                    Niezglaszanie nie pomoze tym bardziej.
                    Przypomina mi sie sprawa z pazdziernika. Kiedy wyjezdzalem na urlop na poltora
                    tygodnia - klamka byla prawie urwana i zamek dzialal srednio. Pomyslalem sobie -
                    "Cholera, dam sobie spokoj, ja jade na urlop, wiec niech tym razem zglosi ktos
                    inny...". Wrocilem po 10 dniach i... musialem zadzwonic. Naprawione bylo
                    jeszcze tego samego dnia
                    Mnie interesuje zgloszenie usterki. Jesli panie/panowie ze SM sa zbyt madre -
                    dostaja ode mnie op... I tyle.

Technicy z forum Gazety Wyborczej nie naprawia nam niczego. Mozna to miejsce
                    potraktowac jako orientacje wspolnych problemow, ale NIE MOZE SIE NA TYM
                    KONCZYC.
                    Pozdrawiam
                  • ks666 Re: Domofony 03.01.07, 11:18
                    Może Panie ze Spółdzielni należałoby zapytać w jaki sposób w innych blokach i
                    klamki nie są urywane i domofony się nie psują, a ja znam takie przykłady,
                    tylko tam zadbano raz a porządnie aby nie było kolejnych wydatków ze wspólnej
                    kasy mieszkanców.
                    • frutis123 Re: Domofony 03.01.07, 12:18
                      ks666
                      odbierz pocztę
              • anetamr Re: Domofony 28.12.06, 08:59
                To taka sama usterka jest u mnie. W słuchwce tylko jakieś trzaski i nic poza
                tym nie słychać. Zgłaszam to od roku....
                • noemi27 Re: Domofony 12.02.07, 16:53
                  U nas w ogóle nie działa domofon od ponad tygodnia. Zgłosiłam to do
                  Spółdzielni, bo nikt nie może do nas zadzwonić, ale Pan przyjdzie może w tym
                  tygodniu :-( póki co, biegamy na dół otwierać znajomym. Porażka.
                  • anetamr Re: Domofony 13.02.07, 10:06
                    Działają!!! :)))
                    Pozdrawiam sąsiadów.
                    a.
                    • noemi27 Re: Domofony 13.02.07, 21:05
                      Nasz też działa!!!!!!!!!!!!!!! Hura!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka