Dodaj do ulubionych

artroskopia kolana

21.11.12, 16:56
Niedługo mam artroskopię kolana . Zabieg w ZOZ Dębica . Zapraszam do dyskusji na ten temat
Obserwuj wątek
    • gato.domestico Re: artroskopia kolana 05.12.12, 21:39
      chcesz podyskutowac o swoim kolanie? :D
      • zoltan773 Re: artroskopia kolana 17.01.13, 18:56
        mam zwyrodnienie stawu kolanowego w marcu czeka mnie wymiana kolana boje sie jak cholera ponoc jak cos pujdzie nie chalo to reszte zycia spedzie na wuzku]

• alex7m Re: artroskopia kolana 18.01.13, 15:56
          Piszesz , że masz zwyrodnienie - wnioskuję z tego , że masz tylko rtg. W moim przypadku było podobnie. Najpierw lekarz rodzinny zlecił rtg- wyszło że mam zwyrodnienie. Następnym badaniem już u ortopedy było usg , a na końcu rezonans ( Bez tego można tylko gdybać) Na rezonans w Dębicy - oczywiście trzeba się zapisać i czekać . Nie wiem jak długo teraz , ja w ubiegłym roku
          3 miesiące czekałam ( badanie trwało ok godz). W międzyczasie sprawdzałam ile kosztuje taki rezonans prywatnie ( 450zł w Rudnej - rok temu ), jednak ja czekałam . Napisz gdzie będziesz miał tą operację? Jeśli masz jeszcze jakieś pytania , pisz.
    • ada_w95 Re: artroskopia kolana 08.01.13, 10:04
      niedługo tzn kiedy masz ? Ja przeszłam artroskopię 17 maja 2012.. Miałam szew troczków i tego typu czynności wykonywane podczas tego zabiegu.. 4 tygodnie miałam zblokowaną nogę kątem 0 stopni.. przy zwiększaniu kąta jest straszny ból.. Ogólnie na okres po operacyjny nie mogę narzekać, dopiero od jakiś 3-4 miesięcy zaczął się mój koszmar... okazało się,że ten zabieg nie był mi potrzebny, teraz oczekuję rezonansu i operacji z endoprotezą rzepki, sztucznymi więzadłami i w ogóle. Więc co do tych artroskopi nie jestem przekonana... Pozdrawiam i życzę powodzenia :)
      • alex7m Re: artroskopia kolana 09.01.13, 12:19
        ada_w95 napisał(a):

> niedługo tzn kiedy masz ? Ja przeszłam artroskopię 17 maja 2012.. Miałam szew t
        > roczków i tego typu czynności wykonywane podczas tego zabiegu.. 4 tygodnie miał
        > am zblokowaną nogę kątem 0 stopni.. przy zwiększaniu kąta jest straszny ból.. O
        > gólnie na okres po operacyjny nie mogę narzekać, dopiero od jakiś 3-4 miesięcy
        > zaczął się mój koszmar... okazało się,że ten zabieg nie był mi potrzebny, teraz
        > oczekuję rezonansu i operacji z endoprotezą rzepki, sztucznymi więzadłami i w
        > ogóle. Więc co do tych artroskopi nie jestem przekonana... Pozdrawiam i życzę p
        > owodzenia :)
        Hej ada_w95 . Artroskopię miałam pod koniec listopada (rozległe pęknięcie łąkotki bocznej) Podczas operacji wyszło , że miałam wadę wrodzoną kolana(rzadko spotykane). Najważniejsze , że nie odczuwam takich dolegliwości bólowych jak przed operacją. Zobaczymy co będzie dalej, jestem dobrej myśli. Jestem teraz na świadczeniu rehabilitacyjnym. Zus przyznał mi 3 miesiące(do roku można być na świadczeniu). Jeśli będziesz miała jakieś pytania postaram się odpowiedzieć . Pozdrawiam
        • alex7m Re: artroskopia kolana 12.01.13, 18:12
          Chociaż od mojej operacji minie niedługo 2 miesiące, a świadczenie rehabilitacyjne (3 miesiące) kończy się pod koniec marca , już myślę o przedłużeniu. Dokumenty do Zus składa się na 6 tygodni przed końcem świadczenia. Skąd mogę wiedzieć czy do tego czasu będzie lepiej ( teraz na pewno tak nie jest). Wrócę do pracy i okaże się , że za wcześnie. Nie byłam nigdy w takiej sytuacji, nie byłam tak długo na zwolnieniu. Mieliście takie doświadczenia? Wiadomo , że każdy przypadek jest inny , ale jestem ciekawa, czy te 3 miesiące mi wystarczy do tego , żeby bez obaw wrócić do pracy (zakład produkcyjny). Może się też tak zdarzyć ,że z tą pracą może być różnie po moim powrocie. Mam na myśli to , że zakład pracy może zwolnić pracownika po 6 mies. chor. i 3 mies. świadczenia rehab. Ale co ja się będę na wyrost przejmować .
          Pozdrawiam i życzę Wszystkim zdrowia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka