Dodaj do ulubionych

PRACA W UK

17.01.07, 14:21
Mam pytanie, ktoś zna może wiarygodna (sprawdzoną) osobę lub agencję z Dębicy lub okolic, która załatwia prace w UK. Slyszłam o jednej, ale korzystając z jej usług prawdopodbnie wpakowałabym się w bagno (pobiera pieniążki za załatwienie, a praca 2-3 dni w tyg).Szukam kogoś kto mógłby zalatwić pracę np. do pakowania lub pomocnika kuchennego.

Jestem załamana. Skończyłam studia, a polskie realia chyba doprowadziły mnie już do depresji. Już nie mam siły tu dalej żyć, i mimo , że musialaby tutaj zostawić 14 m-cze dziecko, chciałbym wyjechać, bardzo mi na tym zależy. To naprawde trudne zostawić dzieko w takim wieku, ale nie wiadomo co lepsze zostać i nie mieć co do garnka włożyć, czy wyjechać i zapewnić w miarę godne życie (bo zdaję sobie sprawe , ze kokosów tam nie ma)

Głowny mój problem to nieznajomośc języka (jest znikoma), może na poziomie podstawowym, a już nawet siły i głowy do jego nauki nie mam, ale wiem , że wyjeżdzają ludzie nie znający go wcale.

Agencje pośrednictwa pracy do załatwienia takich prac wymagają komunikatywnej znajomosci, może ktoś napisać:

1. jak wygląda taka rozmowa?
2. o co pytają?

Może dalabym rade, moze mam za niska samoocene. Nigdy na takie rozmowie nie byłam, na samą myśl stres mnie zżera.

Jeśli ktoś mógłby mi w jakiś sposób pomóc byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam .
Obserwuj wątek
    • agxa1 Re: PRACA W UK 18.01.07, 17:42
      Witaj,
      mieszkam w Uk od kilku lat..nie wyjechalam przez agencje, ale z tego co sie
      orientuje moge Ci poradzic aby korzystac tylko z tych sprawdzonych....Pamietam
      ze kiedys w UP byly plakaty/ulotki dot pracy za granica wynikalo z tego ze oni
      posrednicza...tak by bylo najbezpieczniej.Rozgladnij sie moze w Rzeszowie,
      Krakowie ...napewno sa sprawdzone agencje posredn pracy.
      Piszesz ze nie masz sily i glowy do nauki jezyka...a to w Twoim przyp powinno
      byc priorytetem(!!!)jesli chcesz wyjechac.
      Nic nie stracisz idac na rozmowe, ale postaraj sie choc minimalnie
      przygotowac...Poprosza Cie pewnie abys powiedziala cos o sobie, jaka praca Cie
      interesuje ...warto przygotowac sobie takie gotowce :-)
      Nie pakuj sie w jakies dziwne agencje/posrednikow bez licencji i kt pobieraja
      jakiekolwiek oplaty( nawet za WRS -rejestracja w Home Office, bo to masz
      obowioazek zrobic sama po uzyskaniu zatrudnienia a nie przed) bo to zawsze
      oszusci...
      Jesli bedziesz miala jakies pytania -pisz!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka