jusik1
17.01.07, 14:21
Mam pytanie, ktoś zna może wiarygodna (sprawdzoną) osobę lub agencję z Dębicy lub okolic, która załatwia prace w UK. Slyszłam o jednej, ale korzystając z jej usług prawdopodbnie wpakowałabym się w bagno (pobiera pieniążki za załatwienie, a praca 2-3 dni w tyg).Szukam kogoś kto mógłby zalatwić pracę np. do pakowania lub pomocnika kuchennego.
Jestem załamana. Skończyłam studia, a polskie realia chyba doprowadziły mnie już do depresji. Już nie mam siły tu dalej żyć, i mimo , że musialaby tutaj zostawić 14 m-cze dziecko, chciałbym wyjechać, bardzo mi na tym zależy. To naprawde trudne zostawić dzieko w takim wieku, ale nie wiadomo co lepsze zostać i nie mieć co do garnka włożyć, czy wyjechać i zapewnić w miarę godne życie (bo zdaję sobie sprawe , ze kokosów tam nie ma)
Głowny mój problem to nieznajomośc języka (jest znikoma), może na poziomie podstawowym, a już nawet siły i głowy do jego nauki nie mam, ale wiem , że wyjeżdzają ludzie nie znający go wcale.
Agencje pośrednictwa pracy do załatwienia takich prac wymagają komunikatywnej znajomosci, może ktoś napisać:
1. jak wygląda taka rozmowa?
2. o co pytają?
Może dalabym rade, moze mam za niska samoocene. Nigdy na takie rozmowie nie byłam, na samą myśl stres mnie zżera.
Jeśli ktoś mógłby mi w jakiś sposób pomóc byłabym bardzo wdzięczna. Pozdrawiam .