Dodaj do ulubionych

Plaga Biedronek

30.12.11, 19:56
Do Łomianek dociera plaga Biedronek
Jeszcze nowa Biedronka nie otworzyła się w Burakowie a już nowa nadlatuje i ma byc zamiast Marcpolu w Łominkach.
Biedronka rządzi
Obserwuj wątek
    • behemot.1 Re: Plaga Biedronek 31.12.11, 12:27
      Trochę to bezsensowne, że marcpol sprzedał część najlepszych sklepów biedronce, to wiem, ale po co w takiej małej mieścinie aż biedronki? No, ale jak nam wreszcie zbudują Auchan, co jest raczej oczywiste patrzac na budowę ronda, monopol cenowy nam nie grozi. Natomiast inna sprawa to jakość...
      • sibeliuss Re: Plaga Biedronek 02.01.12, 09:12
        Gdyby nie było chętnych to sieć Biedronek nie byłaby taka "mnożna". A co do jakości - nie mam zastrzeżeń.
    • mmc_lomianki Re: Plaga Biedronek 02.01.12, 10:34
      Marcopola mi będzie szkoda, zwłaszcza tego w Laskach... Niektóre towary naprawdę wysokiej jakości. Mimo, że drogi to świetnie zaopatrzony - taki lokalny Piotr i Paweł :-)
      3 Biedronki to za dużo - powinien się tym zainteresować UOKiK - taka koncentracja jednej sieci w małym mieście to mocna przesada!
      • hubertus71 Re: Plaga Biedronek 02.01.12, 13:14
        Czy to rzeczywiscie prawda, ze Marcpol zostal sprzedany? Pracownicy z Lomianek zostali poinformowani, ze to plotki...
        • behemot.1 Re: Plaga Biedronek 02.01.12, 13:38
          Pisali o tym szeroko w prasie.
          • nikodemf Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 12:20
            "Trenów" chyba nie ruszą, bo to w sumie Laski a nie Łomianki, o któych pisali:
            Decyzja regulatora (UOKiK) oznacza, że popularny dyskont przejmie część sklepów sieci Marcpol.
            - Wniosek dotyczył 9 lokalizacji, z których 7 znajduje się w Warszawie, jedna w Łomiankach, a jedna - w Białymstoku - potwierdził Wirtualnej Polsce Paweł Tymiński rzecznik prasowy Jeronimo Martins Dystrybucja.
            • mmc_lomianki Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 13:15
              Jeśli nie ruszą Trenów to się cieszę - właśnie tam jeżdże i nadal zamierzam!
              Serdecznie pozdrowienia dla tamtejszych pracowników :-)
      • uprl Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 14:54
        mmc_lomianki napisał:

> 3 Biedronki to za dużo - powinien się tym zainteresować UOKiK - taka koncentrac
        > ja jednej sieci w małym mieście to mocna przesada!

A niby dlaczego 3 biedronki to przesada ?? Gdy właściciel miał ochotę otworzyć z jakichś tam powodów w jednym miejscu (oczywiście jeśli działa zgodnie z prawem) 10 biedronek, to powinna być wyłącznie jego prywatna sprawa biznesowa.
        • mmc_lomianki Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 15:35
          >to powinna być wyłącznie jego prywatna sprawa biznesowa
          Owszem dopóki przy tym nie stosuje żaden formy dumpingu, żeby wykończyć konkurencję lub nie stosuje specjalnych umów z dostawcami na zasadzie "zróbcie nam Cole 0,75 l, bo nas jest miliard w Polsce i to MY wam dyktujemy warunki i to jak ma być". W dodatku jeszcze dochodzi kwestia koncesji na alkohol i pewnie 100 innych spraw, o których nie wiem jako ktoś zupełnie nie związany z tą branżą. Zupełna wolność gospodarcza nie istnieje, na pewno nie w obecnym świecie.
          • esscort Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 15:40
            Może zupełna wolność nie istnieje, ale jednak nie przesadzajmy z tym zniewoleniem. Jak ktoś chce mieć 3 sklepy w jednym małym miasteczku, niech sobie ma, jeśli znajdzie klientów.
            Dlaczego mieliby nie mieć coli 0,75, gdyby to się opłacało producentowi i było zgodne z jego "polityką" butelkową?
          • mezar73 Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 15:59
            A kto będzie decydował o tym ile Biedronek może być w Łomiankach ? Łukaszenko, Tusk, czy Barroso ? Bo o krzywiźnie banana i wielkości ogórka decyduje UE.
            • uprl Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 16:39
              mezar73 napisał:

> A kto będzie decydował o tym ile Biedronek może być w Łomiankach ? Łukaszenko,
              > Tusk, czy Barroso ? Bo o krzywiźnie banana i wielkości ogórka decyduje UE.

Nawet nie tyle kto, tylko jakim prawem ktoś miałby decydować za właściciela ile może otworzyć sklepów w danym miejscu ?
            • mmc_lomianki Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 16:39
              Nie, no chyba nikt. Ja jednak jestem przekorny - jak wielu innych - jak zabiedronią Łomianki to z przekory nie pójdę do żadnej z nich...
              • uprl Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 17:06
                I bardzo dobrze. Na tym polega wolność...
              • miu4 Re: Plaga Biedronek 10.01.12, 10:30
                Ja zbojkotowałam nowego "Darka" na bazarku już kilka lat temu i co? I nic, jakoś tracąc jedną klientkę nie padł, funkcjonuje nadal i chyba całkiem nieźle.
    • mmc_lomianki Dowcip o Biedronce 04.01.12, 14:10
      - Dlaczego Biedronka przykleja Niquitin do swojego auta?
      - Bo ma dziurawy tłumik?
      - Nie, żeby mniej palił...
    • esscort biedronka droższa od marcpola 04.01.12, 15:52
      I tylko minimalnie tańsza od Almy. Okazuje się, że biedronka nie jest taka tania. Sprawia takie wrażenie, bo głośno reklamuje kilka tanich produktów.

finanse.wp.pl/kat,119354,title,Koszyk-Wirtualnej-Polski-Oto-najtansze-sklepy,wid,14087127,wiadomosc.html
    • esscort udało się! 07.01.12, 11:55
      Przejeżdżając obok zauważyłem, że tłum się kłębił pod magazynem biedronka. czyli udało sie wreszcie. Lomianki osiągnęły następny etap cywilizacyjny :)
      • roberto196333 Re: udało się! 07.01.12, 12:23
        esscort napisał:

> Przejeżdżając obok zauważyłem, że tłum się kłębił pod magazynem biedronka. czyl
        > i udało sie wreszcie. Lomianki osiągnęły następny etap cywilizacyjny :)

Tłum, jak to tłum ,zazwyczaj się kłębi.
        A czy kupiłeś wino?
        No i najważniejsze, by wkroczyć na następny etap cywilizacyjny- to czy zauważyłeś toaletę?
        Wiesz bo skoro kawa na bazarku nie smakuje niektórym tylko dla tego że warunki sanitarne są nie tego. To kawa i wino będą mogły mieć aromat i smak tylko wtedy gdy Biedronka będzie miała ogólnodostępną toaletę
      • mmc_lomianki Czy jest wino? 09.01.12, 11:02
        Jak nie ma wina to nie idę :-)
        • miu4 Re: Czy jest wino? 10.01.12, 10:27
          Jeszcze nie ma :( Dział "alkohole" na razie nie istnieje, ale pan kasjer nas poinformował, że będzie (bramka na dział już zamontowana).
          Byłam w niedzielę i ludzi całkiem sporo było. Miejsca dużo, trochę produktów w promocyjnej cenie "na otwarcie", reszta podobnie, jak w Biedronce na Młocinach. Ja jestem zadowolona. A cha, mam nadzieję, że MarcPol jednak zostanie, bo gdzie ja mięso i wędlinę kupię?
          • mmc_lomianki Re: Czy jest wino? 10.01.12, 10:31
            To szkoda, że jeszcze nie ma. Na Muuucinach jest i wczoraj byłem. Z win jak narazie nic ciekawego. Mają resztki rzutu hiszpańskiego z odrażającym Sangre del Toro na pierwszym planie. To już lepiej wypić szampon. Miłego dnia:)
            • lomek2 Re: Czy jest wino? 10.01.12, 21:54
              A coś na gwarantowana zgagę tudzież ból głowy?
              Szczyny francuskie, się znaczy? :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka