prawda_online 30.12.11, 19:56 Do Łomianek dociera plaga Biedronek Jeszcze nowa Biedronka nie otworzyła się w Burakowie a już nowa nadlatuje i ma byc zamiast Marcpolu w Łominkach. Biedronka rządzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
behemot.1 Re: Plaga Biedronek 31.12.11, 12:27 Trochę to bezsensowne, że marcpol sprzedał część najlepszych sklepów biedronce, to wiem, ale po co w takiej małej mieścinie aż biedronki? No, ale jak nam wreszcie zbudują Auchan, co jest raczej oczywiste patrzac na budowę ronda, monopol cenowy nam nie grozi. Natomiast inna sprawa to jakość... Odpowiedz Link Zgłoś
sibeliuss Re: Plaga Biedronek 02.01.12, 09:12 Gdyby nie było chętnych to sieć Biedronek nie byłaby taka "mnożna". A co do jakości - nie mam zastrzeżeń. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Plaga Biedronek 02.01.12, 10:34 Marcopola mi będzie szkoda, zwłaszcza tego w Laskach... Niektóre towary naprawdę wysokiej jakości. Mimo, że drogi to świetnie zaopatrzony - taki lokalny Piotr i Paweł :-) 3 Biedronki to za dużo - powinien się tym zainteresować UOKiK - taka koncentracja jednej sieci w małym mieście to mocna przesada! Odpowiedz Link Zgłoś
hubertus71 Re: Plaga Biedronek 02.01.12, 13:14 Czy to rzeczywiscie prawda, ze Marcpol zostal sprzedany? Pracownicy z Lomianek zostali poinformowani, ze to plotki... Odpowiedz Link Zgłoś
nikodemf Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 12:20 "Trenów" chyba nie ruszą, bo to w sumie Laski a nie Łomianki, o któych pisali: Decyzja regulatora (UOKiK) oznacza, że popularny dyskont przejmie część sklepów sieci Marcpol. - Wniosek dotyczył 9 lokalizacji, z których 7 znajduje się w Warszawie, jedna w Łomiankach, a jedna - w Białymstoku - potwierdził Wirtualnej Polsce Paweł Tymiński rzecznik prasowy Jeronimo Martins Dystrybucja. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 13:15 Jeśli nie ruszą Trenów to się cieszę - właśnie tam jeżdże i nadal zamierzam! Serdecznie pozdrowienia dla tamtejszych pracowników :-) Odpowiedz Link Zgłoś
uprl Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 14:54 mmc_lomianki napisał: > 3 Biedronki to za dużo - powinien się tym zainteresować UOKiK - taka koncentrac > ja jednej sieci w małym mieście to mocna przesada! A niby dlaczego 3 biedronki to przesada ?? Gdy właściciel miał ochotę otworzyć z jakichś tam powodów w jednym miejscu (oczywiście jeśli działa zgodnie z prawem) 10 biedronek, to powinna być wyłącznie jego prywatna sprawa biznesowa. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 15:35 >to powinna być wyłącznie jego prywatna sprawa biznesowa Owszem dopóki przy tym nie stosuje żaden formy dumpingu, żeby wykończyć konkurencję lub nie stosuje specjalnych umów z dostawcami na zasadzie "zróbcie nam Cole 0,75 l, bo nas jest miliard w Polsce i to MY wam dyktujemy warunki i to jak ma być". W dodatku jeszcze dochodzi kwestia koncesji na alkohol i pewnie 100 innych spraw, o których nie wiem jako ktoś zupełnie nie związany z tą branżą. Zupełna wolność gospodarcza nie istnieje, na pewno nie w obecnym świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 15:40 Może zupełna wolność nie istnieje, ale jednak nie przesadzajmy z tym zniewoleniem. Jak ktoś chce mieć 3 sklepy w jednym małym miasteczku, niech sobie ma, jeśli znajdzie klientów. Dlaczego mieliby nie mieć coli 0,75, gdyby to się opłacało producentowi i było zgodne z jego "polityką" butelkową? Odpowiedz Link Zgłoś
mezar73 Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 15:59 A kto będzie decydował o tym ile Biedronek może być w Łomiankach ? Łukaszenko, Tusk, czy Barroso ? Bo o krzywiźnie banana i wielkości ogórka decyduje UE. Odpowiedz Link Zgłoś
uprl Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 16:39 mezar73 napisał: > A kto będzie decydował o tym ile Biedronek może być w Łomiankach ? Łukaszenko, > Tusk, czy Barroso ? Bo o krzywiźnie banana i wielkości ogórka decyduje UE. Nawet nie tyle kto, tylko jakim prawem ktoś miałby decydować za właściciela ile może otworzyć sklepów w danym miejscu ? Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 16:39 Nie, no chyba nikt. Ja jednak jestem przekorny - jak wielu innych - jak zabiedronią Łomianki to z przekory nie pójdę do żadnej z nich... Odpowiedz Link Zgłoś
uprl Re: Plaga Biedronek 04.01.12, 17:06 I bardzo dobrze. Na tym polega wolność... Odpowiedz Link Zgłoś
miu4 Re: Plaga Biedronek 10.01.12, 10:30 Ja zbojkotowałam nowego "Darka" na bazarku już kilka lat temu i co? I nic, jakoś tracąc jedną klientkę nie padł, funkcjonuje nadal i chyba całkiem nieźle. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Dowcip o Biedronce 04.01.12, 14:10 - Dlaczego Biedronka przykleja Niquitin do swojego auta? - Bo ma dziurawy tłumik? - Nie, żeby mniej palił... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort biedronka droższa od marcpola 04.01.12, 15:52 I tylko minimalnie tańsza od Almy. Okazuje się, że biedronka nie jest taka tania. Sprawia takie wrażenie, bo głośno reklamuje kilka tanich produktów. finanse.wp.pl/kat,119354,title,Koszyk-Wirtualnej-Polski-Oto-najtansze-sklepy,wid,14087127,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś
esscort udało się! 07.01.12, 11:55 Przejeżdżając obok zauważyłem, że tłum się kłębił pod magazynem biedronka. czyli udało sie wreszcie. Lomianki osiągnęły następny etap cywilizacyjny :) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto196333 Re: udało się! 07.01.12, 12:23 esscort napisał: > Przejeżdżając obok zauważyłem, że tłum się kłębił pod magazynem biedronka. czyl > i udało sie wreszcie. Lomianki osiągnęły następny etap cywilizacyjny :) Tłum, jak to tłum ,zazwyczaj się kłębi. A czy kupiłeś wino? No i najważniejsze, by wkroczyć na następny etap cywilizacyjny- to czy zauważyłeś toaletę? Wiesz bo skoro kawa na bazarku nie smakuje niektórym tylko dla tego że warunki sanitarne są nie tego. To kawa i wino będą mogły mieć aromat i smak tylko wtedy gdy Biedronka będzie miała ogólnodostępną toaletę Odpowiedz Link Zgłoś
miu4 Re: Czy jest wino? 10.01.12, 10:27 Jeszcze nie ma :( Dział "alkohole" na razie nie istnieje, ale pan kasjer nas poinformował, że będzie (bramka na dział już zamontowana). Byłam w niedzielę i ludzi całkiem sporo było. Miejsca dużo, trochę produktów w promocyjnej cenie "na otwarcie", reszta podobnie, jak w Biedronce na Młocinach. Ja jestem zadowolona. A cha, mam nadzieję, że MarcPol jednak zostanie, bo gdzie ja mięso i wędlinę kupię? Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Czy jest wino? 10.01.12, 10:31 To szkoda, że jeszcze nie ma. Na Muuucinach jest i wczoraj byłem. Z win jak narazie nic ciekawego. Mają resztki rzutu hiszpańskiego z odrażającym Sangre del Toro na pierwszym planie. To już lepiej wypić szampon. Miłego dnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Czy jest wino? 10.01.12, 21:54 A coś na gwarantowana zgagę tudzież ból głowy? Szczyny francuskie, się znaczy? :) Odpowiedz Link Zgłoś