Dodaj do ulubionych

Ankieta KMŁ - wyniki

12.04.12, 00:42
Na stronie internetowej www.janmazan.pl, przedstawiam uzyskane od Urzędu Miasta wyniki ankiety ws. KMŁ. Jednocześnie informuję, że w dniu dzisiejszym (czwartek) odbędzie się Komisja Techniczna ws. KMŁ. Jeśli mają państwa pytania ws. KMŁ, proszę pisać poniżej lub via e-mail - zadam je w Państwa imieniu.
Obserwuj wątek
    • acaro Więkoszość za eŁką na Młociny! 12.04.12, 08:50
      Większość respondentów (58,19 %) chce by Ł jeździło do stacji metra Młociny.
      Ciekawe co z tego wyniknie.
      • mmc_lomianki Re: Więkoszość za eŁką na Młociny! 12.04.12, 10:17
        Oznacza to, że w końcu KMŁ powinno dostosować się do woli większości, a także definitywnie zakończyć wożenie się na Żoliborz tylko dlatego, że komuś nie chce się przesiadać do tramwaju lub autobusu, żeby dojechać na Marymoncką. Sieć komunikacyjna na Bielanach jest świetnie rozbudowana (dwie linie tramwajowe wzdłuż Marymonckiej i Broniewskiego, metro, autobusy), jest wspólny bilet. Zwolennicy wożenia się do Marymontu nie mają żadnych racjonalnych argumentów poza własną wygodą. Tymczasem mnie wygoda jakieś grupy mało obchodzi - już pisałem - to ja chcę do śródmieścia, bo właśnie tu pracuję!
        Jest szansa na skrócenie czasu dojazdu do węzła przesiadkowego, są argumenty w postaci wyników ankiety, jest argument kosztów. Trzeba to zrobić szybkim, skutecznym ruchem i pokazać, że ma się siłę i odwagę. Skoro Burmistrz chwali się w tej papierowej ulotce wynikami i odważnymi decyzjami to również powinien ten ruch poprzeć. Ludzie popłaczą, ponarzekają, a po paru tygodniach zaakceptują nowy stan.
        • kasia.buczkie Re: Więkoszość za eŁką na Młociny! 12.04.12, 12:52
          Też uważam, że Ł powinna kursowac do Huty. Argumenty MMC są słuszne.
          • brycezion Re: Więkoszość za eŁką na Młociny! 12.04.12, 14:08
            Wreszcie do wszystkich dotarło!!!
        • neptun666 Trzeba mieć j...a aby podjąć tę decyzję. 12.04.12, 14:09
          mmc_lomianki napisał:

Jest szansa na skrócenie czasu dojazdu do węzła przesiadkowego, są argumenty w
          > postaci wyników ankiety, jest argument kosztów. Trzeba to zrobić szybkim, skute
          > cznym ruchem i pokazać, że ma się siłę i odwagę

Nie wymagaj odwagi od kogoś kto ucieka z sesji przed mieszkańcami:( do tego trzeba mieć jaja!!

piszesz dalej:

Skoro Burmistrz chwali się
          > w tej papierowej ulotce wynikami i odważnymi decyzjami to również powinien ten
          > ruch poprzeć
          . Ludzie popłaczą, ponarzekają, a po paru tygodniach zaakceptuj
          > ą nowy stan.

Burmistrz w ulotce wydanej za nasze pieniądze ( wczoraj na sesji radni próbowali się dowiedzieć ; kto to wydał ( brak informacji ) ile sztuk ( Rusiecki tego nie wie? sprawdzi?
          ile to kosztowało? sprawdzi? Podobno było tego 8000 - tysięcy sztuk????? z dostawa do domu.
          W ulotce tej burmistrz chwali się osiągnięciami poprzedniego burmistrza Pszczółkowskiego,
          ( Dom Kultury, projekt na modernizację wałów, rozbudowa szkoły w Dziekanowie Leśnym,)
          zapomniałem jeszcze te 90 milionów firmy Auchan na rozbudowę Kolejowej to sobie też przypisał!!! Jeszcze jakaś ulica Podróżna czy Pogodna?
          Coś się burmistrzowi Dąbrowskiemu z główką porobiło czy co? uważa mieszkańców i radnych za durniów, czekam spokojnie na te dane.
          Ja w tym roku robiłem remont ogrodzenia, dobrze że Dąbrowski o tym nie wie bo przypisałby sobie jako swoje dzieło:)
          • tfoje_lom Re: Trzeba mieć j...a aby podjąć tę decyzję. 12.04.12, 14:43
            Tomcio jaja widuje tylko w sklepie
          • mmc_lomianki Re: Trzeba mieć j...a aby podjąć tę decyzję. 12.04.12, 14:50
            Jeśli poziom dyskusji jest taki jak na forum to wcale mu się nie dziwię.
            Tak czy inaczej wątek jest o KMŁ - załóżcie sobie osobny wątek do plucia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka