Dodaj do ulubionych

Świetna gazetka, a robota leży

29.03.13, 00:21
Naprawdę. Bardzo ciekawa. Kto na nią łoży? Piotrek?
Czy p. Kubicka teraz u p. Krysteckiego na Orzechowej 6 urzęduje?

Zajęlibyście się pracą panowie.

Czy poza tym co nasmarowaliście w gminie się coś dzieje? Jakieś nowe przetargi? Zamówienia publiczne? Może jakieś rozstrzygnięcia? Aplikujecie po jakieś środki zewnętrzne? Co z etatem w Referacie Ochrony Środowiska?

Jest co robić.
Obserwuj wątek
    • tede-3 Re: Świetna gazetka, a robota leży 29.03.13, 05:40
      22_radny napisał:
      > Naprawdę. Bardzo ciekawa. Kto na nią łoży? Piotrek?
      > Czy p. Kubicka teraz u p. Krysteckiego na Orzechowej 6 urzęduje?
      > Zajęlibyście się pracą panowie.
      > Czy poza tym co nasmarowaliście w gminie się coś dzieje? Jakieś nowe przetargi?
      > Zamówienia publiczne? Może jakieś rozstrzygnięcia? Aplikujecie po jakieś środk
      > i zewnętrzne? Co z etatem w Referacie Ochrony Środowiska?
      > Jest co robić.
      A po co mają zajmować się pracą. Wojenką duże wojny też się wygrywa. Uważają, że społeczeństwo lubi takie dowalanki. Nieważne , że oparte na kłamstwie i manipulacji.
      Stare czasy , pod płaszczykiem ogólnej dobroci, wróciły. Są takie jak ta gazeta, nazywana TRYBUNĄ, albo CZERWONA GAZETA.
      A tak na marginesie, to chyba już wiadomo co chciał zobaczyć w ICDS radny, przed którym zaryglowano drzwi. Moim zdaniem wszystko wskazuje na to, że nowi pracownicy w obiektach gminnych tworzą takie publikacje.
      A co z przegraną sprawą w sądzie? Bo sami tej prawdy nie napisali.
    • najlepszy.nasz.burmistrz Re: Świetna gazetka, a robota leży 29.03.13, 08:17
      Pracują, pracują...redagowanie dwóh gazetek to zajmująca praca. Ciekawe czy Burza to wicek, a Grom to Krystek czy odwrotnie
      • 2hestia Re: Świetna gazetka, a robota leży 29.03.13, 08:35
        Burza, Grom. Jest jeszcze Wicher wash and go
        • przyjaciel_siara papierowe forum 29.03.13, 09:01
          2hestia napisała:

Burza, Grom. Jest jeszcze Wicher wash and go

Takie Forum Gazeta.pl na papierze. Równie dobrze mogliby się podpisywać: 90procent, sztomat, rmol, czy inne badziewie :)

Ja im szczerze współczuję. To wieczne ukrywanie się musi być bardzo stresujące.

Twój Przyjaciel Siara
        • drabbu Re: Świetna gazetka, a robota leży 29.03.13, 12:58
          2hestia napisała: > Burza, Grom. Jest jeszcze Wicher wash and go

Na mnie też duże wrażenie zrobiły te aliasy "redaktorów". Antoni Burza, Mieczysław Grom, Bolesław Wichura. Cóż za polot, fantazja i wyobraźnia. Na użytek następnego numeru pozwolę sobie podpowiedzieć jeszcze parę, na przykład: Piotr Sztorm, Tadeusz Błyskawica, Tomasz Tajfun, Beata Tramontana. I inne, jak nie ZofiaTsunami to chociaż Halny.

Interesujący i odkrywczy wydał mi się też duży artykuł poruszający tak istotny dla spraw łomiankowskiej wspólnoty samorządowej, temat że pani Wójcicka nie lubi wiceburmistrza Rusieckiego. Tak nie lubi, że nawet gdy zwraca się do Niego per "pan", to mówi to z małej litery. Ale do burmistrza Dąbrowskiego jednak "Pan" (dużą literą). Ale czy autor nie zauważył, że jednak co burmistrz, to nie wice? Gdyby jednak redakcja czerwonego sztandaru dalej zamierzała drążyć temat uczuć wzajemnych pomiędzy mieszkańcami naszej mieściny, to chętnie przeczytałbym i o tym, dlaczego na ulicy Warszawskiej pani Malinowska nie pała przyjaźnią do pana Kowalskiego.
          • przyjaciel_siara Kryzys do naszego kraju nie dotarł... 29.03.13, 13:31
            ...skoro są jeszcze osoby, co gotowe są zapłacić za taką szmirę ;)

Twój Przyjaciel Siara
            • prochownia2 Re: Kryzys do naszego kraju nie dotarł... 29.03.13, 21:41
              Jak to miło poczytać skowyty bezradniaków, widać cios był celny:-)
              • tede-3 Re: Kryzys do naszego kraju nie dotarł... 30.03.13, 06:06
                Oczywiście to wszystko w ramach Wielkiej Nocy.
                Ja osobiście życzę wszystkim spokoju, przemyśleń o własnym życiu o własnych, często niegodnych, postępkach i miłości do Boga i ludzi.
                • 90procent Re: Kryzys do naszego kraju nie dotarł... 30.03.13, 08:23
                  tede-3 napisał:

> Oczywiście to wszystko w ramach Wielkiej Nocy.
                  > Ja osobiście życzę wszystkim spokoju, przemyśleń o własnym życiu o własnych, cz
                  > ęsto niegodnych, postępkach i miłości do Boga i ludzi.

Ja tobie, byś schudł i wyprał , lub zmienił zapocony kapelusz.
                  • siemasz.1 Re: Kryzys do naszego kraju nie dotarł... 30.03.13, 12:03
                    90procent napisał(a):

Moje najlepsze życzenia świąteczne: żebyście wszyscy razem z prochownią na czele poszli szybko do przeglądu i wymienili pokręcone łby na lepsze. Może znajdziecie odpowiedni model o nie za dużej pojemności, żeby nie sprawiał wam kłopotu. Albo poszukajcie czegoś w leasing za pieniądze z waszego szmatławego pisemka.
                    • nasze.lomianki Re: Kryzys do naszego kraju nie dotarł... 30.03.13, 18:30
                      siemasz.1 napisał:

> siemasz
                      >
                      > Moje najlepsze życzenia świąteczne: żebyście wszyscy razem Beny Hilem, na czel
                      > e poszli szybko do przeglądu i wymienili pokręcone łby na lepsze. Może znajdzi
                      > ecie odpowiedni model o nie za dużej pojemności, żeby nie sprawiał wam kłopotu.
                      > Albo poszukajcie czegoś w leasing za pieniądze z waszego szmatławego pisemka./info czy jak mu tam/
              • o.lomianki Re: Kryzys do naszego kraju nie dotarł... 30.03.13, 12:21

prochownia. Za mało inteligentny jesteś by polemizować z nami . Jak małpa wyuczyłeś się kilku zwrotów , które bez
                sensu klepiesz .
                Rusz w gary może jakieś wykwintne danie uda się tobie przyrządzić , albo idz spać i jak niedzwiedz przeczekaj do wiosny ,może wtedy się tobie poprawi ,w co wątpię .
                • prochownia2 Re: Kryzys do naszego kraju nie dotarł... 30.03.13, 12:34
                  Jenteligencja z partyjki miłości oraz cwaniaczek baniaczek zwany podlaskim królem lulem zwołali nielegalne posiedzenie rady, nielegalnie podjęli uchwały, pozbawili kasy sołectwa i z dumy bekają z przeżarcia za diety ludzi, którym odebrali pieniądze! I jeszcze to bezczelne dziadostwo próbuje oszukańczo i kłamliwie składać życzenia świąteczne. Najpierw akt ekspiacji a potem może pogadamy bezradniaki.
                  • siemasz.1 Re: Kryzys do naszego kraju nie dotarł... 30.03.13, 13:40
                    Ja tam uważam, że lepiej bekać z dumy i przeżarcia niż być wiecznie głodnym, szczerzącym zęby szczurem.
                    • nasze.lomianki Re: Kryzys do naszego kraju nie dotarł... 30.03.13, 18:27
                      siemasz.1 napisał:

> Ja tam uważam, że lepiej bekać z dumy i przeżarcia niż być wiecznie głodnym, sz
                      > czerzącym zęby szczurem.

Jeszcze gorzej jest być łysym wężem.
                      • prochownia2 Re: Kryzys do naszego kraju nie dotarł... 30.03.13, 18:43
                        A jeszcze gorzej bezradniakiem gardzącym wszystkimi, inwestującym miliony w czosnów i odbierającym zwykłym ludziom, żeby sobie podnieść diety!
                        • jeser Re:Czerwona gazetka a forma sprawowania władzy 30.03.13, 22:11
                          Może i ekspansja konfliktu jest jednym ze sposobów na życie, jednocześnie publiczne podkopywanie jednego z ogniw triumwiratu w ramach wzajemnych rutynowych działań członków tegoż triumwiratu wskazuje raczej na styl bądż charakter sprawowania władzy.

pl.wikipedia.org/wiki/Triumwirat
                          • prochownia2 Re:Czerwona gazetka a forma sprawowania władzy 31.03.13, 13:44
                            Bęknął z przeżarcia za najwyższe diety w Polsce bezradniak
                            • kinggeorge Re:Czerwona gazetka a forma sprawowania władzy 01.04.13, 18:07
                              Proszę Państwa, zarówno "świąteczna" gazetka, jak i poziom wypowiedzi na forum - sięgają dna, czy naprawdę te marne stołki warte są takich zabiegów, czy opluwanie jeden drugiego to jedyny sposób na życie? Nie należę do żadnej partii, jestem osobą zupełnie postronną, ale jestem mieszkanką Łomianek i jest mi przykro, że w moim mieście dzieją się takie rzeczy, nie ma poszanowania żadnej świętości, woli zrozumienia, dogadania się, pojednania. Może czas się zastanowić, wejść w głębszą perspektywę, zanurzyć się w refleksji nad pojęciem szacunku do innych ludzi i do siebie samych.
                              • prochownia2 Re:Czerwona gazetka a forma sprawowania władzy 01.04.13, 20:11
                                Towarzyszka pronówa w nowej osobowości czy może nieudacznik uwiejski, który nie umiał otrzymać żadnego absolutorium?
                                • be-cacy Re:Czerwona gazetka a forma sprawowania władzy 01.04.13, 21:14
                                  Prochownia,skąd ty jesteś i gdzie pobierałaś szkołę perfidii ?
                                  • 90procent Re:Czerwona gazetka a forma sprawowania władzy 01.04.13, 21:23
                                    be-cacy napisał:

> Prochownia,skąd ty jesteś i gdzie pobierałaś szkołę perfidii ?

Za pszczoły w Sadowej mateczniku lemingów.
          • kmsanczia Re: Świetna gazetka, a robota leży 03.04.13, 09:12
            Cytaty biblijne sugerują chyba że gazeta wydawana jest pod patronatem burmistrza.
            Grądzki ma być poważnym zagrożeniem dla niego, pół numeru mu poświęcili.
            Nie mogę się doliczyć ilu mamy radnych, jest kilka martwych dusz bo nawet się o nich nie wspomina.
            • ziomalreaktywacja Re: Świetna gazetka, a robota leży 04.04.13, 09:19
              Masz rację. ten cały atak na Grądzkiego to walka o wyborców ze środowisk katolickich. Wyraźnie widać, że Dąbrowski popierany jest przez skrajną część skupioną wokół ojca Rydzyka, a Grądzkiego popiera Łomiankowska Akcja Katolicka - umiarkowana w swej retoryce.

Nie wiem tylko czy burmistrz Łomianek powinien , jak sam prawdopodobnie mówił - zajmować się oczyszczeniem Łomianek z lewaków bo moim zdaniem powinien zająć się usuwaniem dziur na drogach .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka