Dodaj do ulubionych

SITA - ogarnij się

28.08.13, 06:41
Moim marzeniem było , aby firma odbierająca śmieci znała się na rzeczy i dbała o klienta. ( bo to ja płace na nich )
Tymczasem standardem jest - że mimo kartki A4 "Sita WEJDZ" nie chce wejść za furtkę i zabrać śmieci jakie stoją za nią.
Wiem że łatwiej dla nich - jak każdy rano targa wory ze śmieciami na ulicę - ale w gminie powiedzieli - ze panowie z SITA mogą być wstydliwi - i trzeba przykleic kartke "SITA WEJSCIE"
tak zrobiłem ...i dupa. Mineli moja posesje ...więc ich gonie.
Dogoniłem i mówie "elo , śmieci nie zabraliście " a oni " Karta wisi , ale boimy sie psa"
a ja " jakiego psa do jasnej/ciasnej ? " .
I panowie po namowach ze nigdy nie miałem psa -wrócili i zbarali śmieci.
teraz musze nakleic kartkę "SITA WEJSCIE . PSA BRAK"
Obserwuj wątek
    • mo-7 Re: SITA - ogarnij się 28.08.13, 07:40
      Bo oni to nieśmiali tacy, majestatu się wstydają :-)
    • esscort Re: SITA - ogarnij się 28.08.13, 13:08
      Nie wiem, czy w umowie z sitą nie jest tak, że biorą śmieci z ulicy. Zawsze to mniej czynności, a więc taniej.
      PS
      A ja dostałem wczoraj pojemnik :)
      • xenia34 Re: SITA - ogarnij się 29.08.13, 01:23
        No właśnie ciekawe co jest w tej umowie, bo jestem ciut wkurzona na firmę. Co prawda pojemniki dostaliśmy "przed czasem", ale worków nie mam do tej pory. Ale to szczegół. Najbardziej złości mnie konieczność wynoszenia śmieci na ulicę. Ostatnio np jako że wyjeżdżaliśmy na wakacje musieliśmy powystawiać worki i pojemniki kilka dni wcześniej. Trochę tego było... Zresztą, nie wiem czemu, ale zabrali śmieci segregowane razem z komunalnymi...Może dlatego, że nie były w "firmowych" workach, których nie dostałam? Tylko po co zawracałam sobie głowę segregowaniem.
        U mnie są psy, ale gdybym wywiesiła plakat "Sita, zapraszam po śmiecie, pieski są bardzo przyjaźnie nastawione do ludzi" to by dali się namówić? Ci z Bysia i Krixpolu jakoś mniej bojaźliwi byli...
    • randolff Re: SITA - ogarnij się 29.08.13, 11:38
      Na jednej z posesji przy Chopina widziałem kartkę „śmieci są za tymi drzwiami" :)
      • boryska Re: SITA - ogarnij się 30.08.13, 13:22
        Ja za to nie mogę nadziwić się SZOK-owi, zawiozłam już dwa samochody zalegajacych od lat śmieci (przyznaję, że zniechęcała mnie cena za kontener) i sprzątam dalej.
        • jerzes Re: SITA - ogarnij się 31.08.13, 09:46
          A jeden sąsiad mi dał do myślenia. Pokazał mi śmieci które inny sąsiad wystawił 5 dni przed czasem i wyjechał na wakacje ...i mówi " Ej Heniek - zobacz : Stefan wystawił juz śmieci - i dał wyraźny system złodziejowi : wyjechałem - możesz mnie obrobić "
          I tak se myślę że będe uparty .. nakleje dodatkowe kartki "Sita - otwórz drzwi nie ma psa"
          "Sita - zapraszamy " "Sita - kocham was ..zapraszam na grila " "Sita - wchodż smiało , w workach są pieniądze " i może rusza ręką i otworzą drzwiczki.

• drabbu Re: SITA - ogarnij się 31.08.13, 09:55
            A ja mogę pochwalić SITĘ. Spóźniłem się dzisiaj z wystawieniem pojemnika, a mimo to zabrali śmieci zza furtki. Nie dawałem ogłoszenia, że można. Mała rzecz, a cieszy. Może to się upowszechni :)
            • lulka05 Re: SITA - ogarnij się 31.08.13, 21:22
              Mam podobnie ;) zbuntowałam się i od dwóch wywozów nie wystawiam śmieci - więc zabierają ze śmietnika.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka