Dodaj do ulubionych

Wybory - jak głosujemy?

20.09.06, 13:20
Fragi nam się bawi w archiwistę ;) a mnie ciekawi jak będziemy głosować - czy
wybieramy tylko z kandydatów na danym osiedlu? Bo w takim razie nie będę mogła
zagłosować na Papka. :(
Obserwuj wątek
    • jaco2001 Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 13:52
      km-może ty mi w końcu odpowiesz jak nazywa się w realu papirus22. zapytałem o to
      ale albo się wstydzi ujawnić albo moje pytanie umknęło mu pośród wymiany
      żałosnych - moim zdaniem - postów z fragsem. chyba że to tajemnica wyborcza;)
      • kmsanczia Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 13:56
        Nie będę tu pisać, bo to wbrew regułom forum (w końcu jeszcze Papi nie jest
        osobą publiczną;) ale cośmi sięzdaje że to ten ostatni z kandydatów do rady
        miasta www.potrzebazmian.pl/radni.html
        :)
        • jaco2001 Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 14:11
          dzięki km za wskazówkę choć szczerze pisząc obstawiałem, że papirus to inna
          osoba z tej listy z fotografiami:( widać się myliłem.

co do tematu wątku to stoję przed innym dylematem - chodzi o osobę burmistrza. z
          tego co wiem, to startuje obecny, pszczółkowski i waśniewski. co do pierwszego -
          nie ma mojego głosu z powodów zbyt oczywistych a pojawiających się na forum. co
          do trzeciego to dyskwalifikuje go źródło pochodzenia czyli lpr. co do
          pszczółkowskiego to cieszę się, że ma już wyższe wykształcenie:) a jego żona
          maria, maryla pracuje od 15 lat w urzędzie. i na tym moja radość się kończy bo
          miałem z nim do czynienia zarówno w śródmieściu jak i dawniej w łomiankach. no
          cóż... nie chciałbym aby łomianki wpadły z deszczu pod rynnę.
          czy tylko do tych trzech panów (trzech tenorów) ograniczy się mój wybór ???
          km- jak głosujemy :)?
          • kmsanczia Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 14:23
            Ja głosuję PRZECIW (wiadomo komu). Ale jak sam widzisz wybór jest ograniczony.
            • jaco2001 Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 14:43
              kmsanczia napisała:

> Ja głosuję PRZECIW (wiadomo komu).

a tak można ???? to chyba ta reforma ustawy samorządowej to wprowadziła.
              wydaje mi się (kiedyś tak było:)) że można:
              postawić na kimś krzyżyk
              postawić na wszystkich krzyżyk
              postawić na niektórych krzyżyk
              nic nie postawić

ja na pewno nie postawię krzyżyka na Sama-Wiesz-Kogo ;)
              • kmsanczia Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 14:49
                Mówisz że można kiedyś było stawiać krzyżyk na
                Kimś-Kogo-Imienia-Nie-Wolno-Wymówić? ;-)

Ale ale, słyszałam plotki, że może viceburmistrz zechce kandydować coby zapewnić
                sobie i swojemu idolowi przejście do drugiej tury i w ten sposób dalej spokojnie
                grzać stołki. ;)

A tak przy okazji, napiszesz co wiesz o Pszcz. i dlaczego "z deszczu pod rynnę"?
                • jaco2001 Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 15:07
                  kmsanczia napisała:

> Mówisz że można kiedyś było stawiać krzyżyk na
                  > Kimś-Kogo-Imienia-Nie-Wolno-Wymówić? ;-)

no pewnie, że tak :) myślisz że skąd od 8 lat rządzi gminą :) przyjechał na
                  czołgu ??

>Ale ale, słyszałam plotki, że może viceburmistrz zechce kandydować coby
                  >zapewnić sobie i swojemu idolowi przejście do drugiej tury i w ten sposób dalej
                  >spokojnie grzać stołki. ;)

nie znam grądzkiego ale z tego co słyszę i czytam na forum to nie ma on dobrej
                  opinii - taki gość od czarnej roboty burmistrza. to tak jakby piss na prezydenta
                  wawy wystawiło kurskiego (jacka oczywiście:)
                  • kornel113 Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 16:25
                    Ja zagłosuję na kogoś, kto ma w programie
                    - przyłączenie Łomianek do Warszawy
                    - przywrócenie autobusów ZTM zamiast zielonych jelczy na węgiel drzewny
                    - wybudowanie ekranów dżwiękochłonnych na Kolejowej
                    - wyburzenie starych, walących się domów przy Warszawskiej i okolicach
                    - zbudowanie supermarketu w okolicach Brukowej
                    Czy orientujecie się, który z kandydatów ma takie punkty w swoim programie?
                    • kmsanczia Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 16:35
                      kornel113 napisał:
                      > Ja zagłosuję na kogoś, kto ma w programie
                      > - przyłączenie Łomianek do Warszawy

Kornel moze chcesz kupić mieszkanie w W-wie, niedługo będę sprzedawać. Po co
                      masz swoimi żądaniami unieszczęśliwiać 30(?)tys. mieszkańców Łomianek, wystarczy
                      się przeprowadzić. ;-)
                    • krzysiom1 Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 17:01
                      kornel113 napisał:

> Ja zagłosuję na kogoś, kto ma w programie
                      > - przyłączenie Łomianek do Warszawy
                      > - przywrócenie autobusów ZTM zamiast zielonych jelczy na węgiel drzewny
                      > - wybudowanie ekranów dżwiękochłonnych na Kolejowej
                      > - wyburzenie starych, walących się domów przy Warszawskiej i okolicach
                      > - zbudowanie supermarketu w okolicach Brukowej
                      > Czy orientujecie się, który z kandydatów ma takie punkty w swoim programie?

Ja głosuję na kandydata który będzie eksmitował z Łomianek wszystkich
                      postulujących niszczenie cudzej własności np. burzenie domów.
        • lomek2 Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 20:02
          No fajnie, jest strona, ale co z niej wynika? Bo na pewno nie profesjonalizm ew
          przyszłej władzy.
          Na 22 kandydatów nawet zdjęć kilku brakuje.
          W kilku miejscach brakuje informacji w której części gminy mieszkają.
          Co prawda ludzi nie należy oceniac po wyglądzie, ale chyba nie ma wyjścia, bo
          tylko o 4 kandydatach można coś przeczytać. Czyli co? Mam głosowac dosłownie "na
          gębę?"
          Na pewno nie zagłosuję (ja i moja rodzina) na kogoś, o kim nic nie wiem, poza
          tym że ma twarz nie kwalifikującą się od razu do kryminału.
          Kandydatom udzielającym się na tym forum to radziłbym, aby się ujawnili z imiena
          i nazwiska, że to właśnie oni są (zmieniając nicki), bo postępując w obecny
          sposób sobie szkodzą. Iloraz inteligencji niższy niż potrzebny do sprawowania
          władzy powinien być wystarczający, aby to zrozumieć. Na razie mogą liczyć na
          swoją wzajemną adorację, bo jak zauwazyłem kilka osób się zna, ale pozostałe 20
          tysięcy wyborców nie wie. Rozmawiałem z kilkoma osobami i wiedza o kandydatach
          jest Ż-A-D-N-A. Namiot na dniach Łomianek to za mało, aby dać się poznać. Tak
          się spzedaje watę cukrową. Jakieś tam spotkania przedwyborcze to też rzecz choc
          niezbędna to mało skuteczna, bo kto w dzisiejszych czasach będzie się spieszył z
          roboty odległej zwykle o 20km żeby zobaczyc kandydata na oczy? Ludzie mają
          większe problemy. Ale w iternecie poczytaliby, choćby podczas przerwy w pracy.
          Postarajcie się, bo jak na razie marnie widzę te "potrzebnozmianowe"
          kandydatury, ich przyszłość. Szkoda by było.
          • brycezion Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 22:01
            Lomek2: Masz rację,strona Potrzebazmian musi być uzupełniona.I napewno będzie.
            Cierpliwości.Czy pamiętasz jak miesiąc temu dopominano się,aby przedstawił się
            Pszczółkowski i jaki ma program? Były odpowiedzi,że poczekajcie aż formalnie
            ogłoszone zostaną wybory.
            No i KWW został zarejestrowany,strona jest,program,nazwiska.Zdjęcia,opisy będą
            uzupełnione.To już tylko techniczna sprawa paru dni.
            Wbrew temu co mówisz,to i tak dużo.Widać,że są zorganizowani.
            W innych komitetach podobno trwa łapanka na radnych,brak programu,nazwisk.
            Zobaczymy,porównamy.
            Potem będą napewno spotkania z kandydatami,najlepsza jest rozmowa twarzą w
            twarz.Do wyborów jeszcze 1,5 m-ca.
            Nie sądzę,że wszyscy kandydaci udzielają się w internecie.Ale można wysyłać
            maile na adres podany na stronie KWW.Będą chyba odpowiadać.
            • robert_58 Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 22:27
              hm..
              bez złośliwości Brycezion ale dużo, bardzo dużo wiesz o KWW. Wiesz również o
              kolejnych przemianach strony KWW.
              O innych komitetach masz opinię ... no ... nisko ich cenisz w porównaniu z KWW

Przebrnąłem przez sąsiedni wątek o zmianach i ich potrzebach. Dziwnie zabrzmiał
              mi Twój post po lekturze sąsiedniego
              • esscort Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 23:15
                robert_58 napisał:

> hm..
                > bez złośliwości Brycezion ale dużo, bardzo dużo wiesz o KWW. Wiesz również o
                > kolejnych przemianach strony KWW.
                > O innych komitetach masz opinię ... no ... nisko ich cenisz w porównaniu z KWW
                >
                Nic z tego nie rozumiem. Czy to cos złego wiedzieć coś o KWW i np. jeden
                komitet oceniać lepiej od innych? Ja też KWW Potrzeba zmian oceniam wyżej niż
                inne (tym bardziej, ze innych jakoś nie widzę), śledzę zmiany na stronie www.
                Wszystkim radzę interesować się tego typu sprawami, żeby potem nie było, że nie
                wiedziałem, że nie znałem itp.
          • esscort Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 22:22
            Lomek, a gdzie są strony www, programy i informacje innych kandydatow
            (komitetów)? Ja myśle, że jak na łomiankowskie możliwosci i standardy, to ten
            komitet przynajmniej pokazuje, że ma jakis potencjał i widać, że strona się
            wciąż rozwija. Ktoś tu zwracał uwagę, że dopiero od kilku dni można formalnie
            rejestrować komitety, a więc np. zaciągać także zobowiązania finansowe,
            zamawiać jakieś druki itp.
            • robert_58 Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 22:29
              oj, Ess
              czyli dotychczasowe np. spoty reklamowe były nielegalnymi elementami kampanii
              wyborczej? Nie, oczywiście, że nie.

Nie były elementami kampanii. Bo nie można było ich kosztów rozliczyć, tak.
              Wcale nie miały charakteru wyborczego.
              • kmsanczia Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 22:39
                Oczywiście że nie miały. Tak samo jak plakaty Tuska, LPRu, czy "obywatel IV RP".
                Chodzi o to, żeby nie być zapomnianym, z grubsza. A w domyśle i tak wiadomo jaki
                jest podtekst.
              • esscort Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 23:09
                robert_58 napisał:

> oj, Ess
                > czyli dotychczasowe np. spoty reklamowe

Jakie spoty reklamowe? W TV? Nie wiem, nie widziałem
                • esscort Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 23:11
                  A, pewnie chodzi o bilbordy. Pszczólkowski gdzieś (chyba w Glosie) wyjaśniał,
                  że zaplacil za nie z diety radnego.
            • lomek2 Re: Wybory - jak głosujemy? 21.09.06, 00:01
              Mnie nie interesują inne komitety. Jako drobny przedsiębiorca i osoba która
              uwaza, że kiedy gospodarka jest zdrowa, wtedy wszystko daje się uzdrowić, będę
              głosował na PO w tych i innych wyborach. Nawet jeśli akurat lokalny kandydat nie
              byłby najlepszym z możliwych. Bo opcja też się bardzo liczy. Nie oddam głosu na
              kandydata, któremu się własna chałupa rozsypuje. Ani takiemu, który musi dorwac
              się do koryta żeby dopiero się dorobić. Ani nieopierzonemu dzieciakowi, tacy
              muszą się najpierw oszlifować i nabrać życiowej mądrości. Uważam że władzę
              powinni sprawować wyłącznie ludzie którzy swoim statusem udowodnili że potrafią
              gospodarować a swoim zachowaniem, że ich to nie przerasta.
              • brycezion Re: Wybory - jak głosujemy? 21.09.06, 00:16
                Lomek2: A więc chyba się spotkamy przy urnie z tak samo wypełnionymi kartami
                wyborczymi,choć dla mnie nie ważna jest opcja polityczna,lecz kwalifikacje.
                • robert_58 Re: Wybory - jak głosujemy? 21.09.06, 00:40
    • kmsanczia Re: Wybory - jak głosujemy? 20.09.06, 22:20
      Podoba mi się program Komitetu PZ, naprawdę podnosi na duchu. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka