08.03.07, 23:28
czy ktoś zna Granpol,stawiją w łomiankach,mają stawiać szeregówki na
Fabrycznej>z gort dzięki za info.
Obserwuj wątek
    • cruella Re: Granpol 09.03.07, 11:55
      Na fabrycznej stawiają?? Nie wiedziałam.
      Na dniach odbieram dom przez nich budowany. Pisałam kiedyś o tym na forum ale
      odzew zainteresowanych był mały.
    • pik212 Re: Granpol 09.03.07, 15:50
      Czy firma Granpol ma jekąś stronę www? Chętnie jakieś namiary proszę.
    • monia141 Re: Granpol 09.03.07, 17:25
      hej, ja kupiłam szeregówkę na fabrycznej ale przez firmę unihause.
      Zostało jeszcze kilka sztuk. www.unihause.pl
      Pozdrawiam.
      • monia141 Re: Granpol 09.03.07, 17:29
        www.unihouse.pl
        • redakcja.lomianki.info Re: Granpol 09.03.07, 19:55
          monia
          a ten staw to jaki bedzie w efekcie - w sensie wykonczenia?
          roślinki czy jakieś cos jak basen? coś już wiadomo?
          • redakcja.lomianki.info Re: Granpol 09.03.07, 19:57
            tzn. chodzi mi o to coś co tam jest wykopane...
            no chyba ze to nie bedzie staw...
            • monia141 Re: Granpol 17.04.07, 09:43
              witam,
              Staw ma być zagospodarowany, tzn. mają zrobić przy nim alejki, zarybić. Ogólnie
              ma być doprowadzony do porządku. Ma się tym zająć unihouse, czyli firma która
              stawia nasz domek.
              Pozdrawiam, Monika
              • krzysiom1 Re: Granpol 17.04.07, 10:05
                monia! Bój się Boga i nie powtarzaj tych bzdur...
                Ten "staw" to Jezioro Pawłowskie lub raczej to co z niego zostało.
                Granpol to podobno ta sama ekipa która była w Mennica Inwest i budowała obok
                osiedle nad jeziorkiem. Nam też obiecywali cuda na kiju, co to nie zrobią z tym
                jeziorkiem- oczywiście nie zrobili nic.
                Generalnie jakiekolwiek działania z Jeziorem Pawłowskim nie mają sensu bez
                koncepcji jego nawodnienia. Możemy również liczyć na zmianę klimatu.
                Jeżeli utrzyma się obecne tempo wysychania to za trzy-pięć lat będzie po
                jeziorku.
                Zamiary Granpolu co do jeziorka widać np. na Twoim osiedlu. Działka na której
                są budowane domy powstała kilka lat temu w wyniku zasypania części jeziorka
                ziemią w trakcie budowy osiedla "Nad Jeziorem".
                Jak na razie jedyną zmianą na jeziorku w wyniku budowy Twojego osiedla jest
                wypłoszenie pary łabędzi która od wielu lat tu gniazdowała.
                Oczywiście nie bierz tego do siebie..:)
      • krzysiek_centrum Re: Granpol 17.04.07, 11:40
        Jestem ciekaw Twoich wrażeń z budowy i po oddaniu chałupy...

• monia141 Re: Granpol 17.04.07, 21:15
          Witam,
          Narazie nasz domek rośnie jak na drożdzach. Poza tym na tym samym osiedlu
          buduje sobie dwa domy właścicel firmy, więc chyba coś to znaczy. Myślę, że
          inwestycja jest dobrze zaplanowana i solidnie wykonywana jak do tej pory.
          • lukastravel Re: Granpol 02.05.07, 18:35
            Czy rzeczywiście firma Granpol weżmie na siebie "ucywilizowanie" okolicy
            jeziorka? Jakie są naprawdę szansę aby okolica jeziorka wyglądała przyjaźnie, a
            nie jak jakaś kałuża. Obserwując pobliskie jeziorko przy Spokojnej można mieć
            obawy, że nieco ciekawsze dzisiaj pawłowskie może podzielić jego los...
            • krzysiom1 Re: Granpol 02.05.07, 20:27
              Przejdź się kawałek lukstravel to zobaczysz, że to co widzisz przy Spokojnej to
              tylko wyschnięta zatoka jeziorka Fabrycznego które jest większe i głębsze od
              Pawłowskiego i dużo lepiej się od niego czuje.
              Granpol wyraża chęć uporządkowania jeziorka Pawłowskiego, które mniej więcej w
              4/5 do niego należy. Najśmieszniej,że łaski nie robią bo zgodnie z prawem to
              ich pisi obowiązek jako właściciela.
              Wg. mnie podstawowy problem naszych jeziorek to brak wody, Pawłowskie gdy było
              ok 1,5m głębsze, nie zarastało i wyglądało rewelacyjnie. Bez ogólno-
              łomiankowskiej akcji nawodnienia ciągu jeziorek nie wierzę, że jakiekolwiek
              działania cokolwiek zmienią.
              Rada Miasta i UG ma świadomość, że bez zdecydowanej akcji jeziorka zginą,
              zaczęto nawet w tej sprawie coś działać.
              Ze strony UG najszybciej można się spodziewać uporządkowania jeziorka
              Fabrycznego i pobliskiego terenu z pozostałościami po parku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka