wiola_anna1 08.03.07, 23:28 czy ktoś zna Granpol,stawiją w łomiankach,mają stawiać szeregówki na Fabrycznej>z gort dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cruella Re: Granpol 09.03.07, 11:55 Na fabrycznej stawiają?? Nie wiedziałam. Na dniach odbieram dom przez nich budowany. Pisałam kiedyś o tym na forum ale odzew zainteresowanych był mały. Odpowiedz Link Zgłoś
pik212 Re: Granpol 09.03.07, 15:50 Czy firma Granpol ma jekąś stronę www? Chętnie jakieś namiary proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
monia141 Re: Granpol 09.03.07, 17:25 hej, ja kupiłam szeregówkę na fabrycznej ale przez firmę unihause. Zostało jeszcze kilka sztuk. www.unihause.pl Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lomianki.info Re: Granpol 09.03.07, 19:55 monia a ten staw to jaki bedzie w efekcie - w sensie wykonczenia? roślinki czy jakieś cos jak basen? coś już wiadomo? Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.lomianki.info Re: Granpol 09.03.07, 19:57 tzn. chodzi mi o to coś co tam jest wykopane... no chyba ze to nie bedzie staw... Odpowiedz Link Zgłoś
monia141 Re: Granpol 17.04.07, 09:43 witam, Staw ma być zagospodarowany, tzn. mają zrobić przy nim alejki, zarybić. Ogólnie ma być doprowadzony do porządku. Ma się tym zająć unihouse, czyli firma która stawia nasz domek. Pozdrawiam, Monika Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Granpol 17.04.07, 10:05 monia! Bój się Boga i nie powtarzaj tych bzdur... Ten "staw" to Jezioro Pawłowskie lub raczej to co z niego zostało. Granpol to podobno ta sama ekipa która była w Mennica Inwest i budowała obok osiedle nad jeziorkiem. Nam też obiecywali cuda na kiju, co to nie zrobią z tym jeziorkiem- oczywiście nie zrobili nic. Generalnie jakiekolwiek działania z Jeziorem Pawłowskim nie mają sensu bez koncepcji jego nawodnienia. Możemy również liczyć na zmianę klimatu. Jeżeli utrzyma się obecne tempo wysychania to za trzy-pięć lat będzie po jeziorku. Zamiary Granpolu co do jeziorka widać np. na Twoim osiedlu. Działka na której są budowane domy powstała kilka lat temu w wyniku zasypania części jeziorka ziemią w trakcie budowy osiedla "Nad Jeziorem". Jak na razie jedyną zmianą na jeziorku w wyniku budowy Twojego osiedla jest wypłoszenie pary łabędzi która od wielu lat tu gniazdowała. Oczywiście nie bierz tego do siebie..:) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiek_centrum Re: Granpol 17.04.07, 11:40 Jestem ciekaw Twoich wrażeń z budowy i po oddaniu chałupy... Odpowiedz Link Zgłoś
monia141 Re: Granpol 17.04.07, 21:15 Witam, Narazie nasz domek rośnie jak na drożdzach. Poza tym na tym samym osiedlu buduje sobie dwa domy właścicel firmy, więc chyba coś to znaczy. Myślę, że inwestycja jest dobrze zaplanowana i solidnie wykonywana jak do tej pory. Odpowiedz Link Zgłoś
lukastravel Re: Granpol 02.05.07, 18:35 Czy rzeczywiście firma Granpol weżmie na siebie "ucywilizowanie" okolicy jeziorka? Jakie są naprawdę szansę aby okolica jeziorka wyglądała przyjaźnie, a nie jak jakaś kałuża. Obserwując pobliskie jeziorko przy Spokojnej można mieć obawy, że nieco ciekawsze dzisiaj pawłowskie może podzielić jego los... Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Granpol 02.05.07, 20:27 Przejdź się kawałek lukstravel to zobaczysz, że to co widzisz przy Spokojnej to tylko wyschnięta zatoka jeziorka Fabrycznego które jest większe i głębsze od Pawłowskiego i dużo lepiej się od niego czuje. Granpol wyraża chęć uporządkowania jeziorka Pawłowskiego, które mniej więcej w 4/5 do niego należy. Najśmieszniej,że łaski nie robią bo zgodnie z prawem to ich pisi obowiązek jako właściciela. Wg. mnie podstawowy problem naszych jeziorek to brak wody, Pawłowskie gdy było ok 1,5m głębsze, nie zarastało i wyglądało rewelacyjnie. Bez ogólno- łomiankowskiej akcji nawodnienia ciągu jeziorek nie wierzę, że jakiekolwiek działania cokolwiek zmienią. Rada Miasta i UG ma świadomość, że bez zdecydowanej akcji jeziorka zginą, zaczęto nawet w tej sprawie coś działać. Ze strony UG najszybciej można się spodziewać uporządkowania jeziorka Fabrycznego i pobliskiego terenu z pozostałościami po parku. Odpowiedz Link Zgłoś