krzysiom1 30.09.07, 06:59 Słyszeliście internetowej akcjii pod takim tytułem która rozszerza się po forach internetowych i blogach? Tak na wybpry chce wpłynąc młodzież nieposiadająca jeszzce prawa wyborczego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
a.zablocka Re: Schowaj babci dowód! 30.09.07, 07:44 A ja nie muszę się za moją babcię wstydzić - nie słucha radia ... i nie głosuje na ... Jednym słowem nie będzie jak na fotce - nie pozwól by one zdecydowały za ciebie... Najbardziej godne poparwcia są akcje przekonujące obywateli by po prostu poszli głosować , by sejm był reprezentacja poglądów większości społeczeństwa, a nie jedynie wiernych słuchaczy ...:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Propozycja dla nauczycieli 30.09.07, 11:20 za: www.monitor.edu.pl/komentarze/akcja-a-ide-glosowac-z-mama-i-tataa.html "Akcja „Idę głosować z mamą i tatą” (...) Zwracamy się natomiast z apelem do dyrektorów szkół, nauczycieli, pedagogów. Proponujemy ogólnopolską akcję „Idę głosować z mamą i tatą”. Jej celem jest przekonanie uczniów, aby namówili swoich rodziców do udziału w wyborach. Bez względu na to, jakie mają poglądy polityczne i na jaką partię chcą głosować. Nauczyciele mogą wykorzystać godziny wychowawcze na omówienie z uczniami znaczenia wyborów. Niezależnie od wieku dzieci, zarówno sześcio- jak i siedemnastolatkowie mogą dyskutować o wartości demokracji. Mogą w symulacjach, ćwiczeniach i zabawach podejmować decyzję zespołowe, wykorzystując procedurę głosowania. Niech te decyzje dotyczą istotnych dla nich spraw szkoły. Ważne, aby uczniowi zrozumieli, że wszyscy mają równe prawa a każdy głos tak samo się liczy. Tak w szkole, jak i w poważnych wyborach. (...)" Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Propozycja dla nauczycieli 30.09.07, 11:26 >aby > uczniowi zrozumieli, że wszyscy mają równe prawa a każdy głos tak samo się > liczy. Tak w szkole, jak i w poważnych wyborach. Ale i tak w mundurkach muszą chodzić. A najskuteczniejszym środkiem wychowawczym mają być szpiegujące ich kamery, tym bardziej im gęściej porozwieszane. Klituś bajduś. Na miejscu ucznia poszedłbym po "tatę z mamą". Odpowiedz Link Zgłoś
umiatsowski Re: Propozycja dla nauczycieli 30.09.07, 13:32 drabbu napisał: > >aby > > uczniowi zrozumieli, że wszyscy mają równe prawa a każdy głos tak > samo się > > liczy. Tak w szkole, jak i w poważnych wyborach. > > Ale i tak w mundurkach muszą chodzić. A najskuteczniejszym środkiem > wychowawczym mają być szpiegujące ich kamery, tym bardziej im > gęściej porozwieszane. > Klituś bajduś. Na miejscu ucznia poszedłbym po "tatę z mamą". Już zupełnie poszła w niepamięć, słynna belfrowska linijka, która wszesniej potrafiła przez dziesięciolecia opanowywać niesforne, indywidualnymi temperamentami uczniowskimi uwarunkowane zachowania w zakresie: - patriotyzmu - dobrego wychowania - kultury słowa - szacunku dla innych - itd, itp. Trzeba powrócić do dobrych sprawdzonych wzorców. Idiotyzmem jest powracanie do Wiktora Gomulickiego, z jego carskimi niebieskimi mundurkami będącymi wyznacznikiem trendów obowiązujących w obecnej szkole. Istotne jest, aby owa wspomniana linijka powróciła do łask. Efekt będzie murowany!!! Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Propozycja dla nauczycieli 30.09.07, 13:38 umiatsowski napisał... Panie Janie! Ale swoje nazwisko to chyba można raz wstukać poprawnie? Taki POtrzebny Jan, wręcz muzgowiec i taka plama. Linijką po łapach! Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Propozycja dla nauczycieli 01.10.07, 00:40 Czy zupełne poważne sądzisz, że dzieci mają, albo można w nich rozbudzić dla jakichś tam wyborów jakiekolwiek zainteresowanie???? Może gdyby rozdawali cukierki... Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia1984 Re: Schowaj babci dowód! 30.09.07, 13:30 ,,Idą wybory. Nie da się tego ukryć. Trzeba uratować ten kraj. Dlatego powstała akcja "Schowaj babci dowód". Odpowiedz Link Zgłoś
margolcia1984 Re: Schowaj babci dowód! 30.09.07, 13:32 I tak na marginesie - na szczęście znaczna część tej młodzieży posiada już prawa wyborcze.I mam nadzieję, że nie skończy się tylko na akcji internetowej, ale na czynnym udziale w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciechrzestny Re: Schowaj babci dowód! 30.09.07, 18:49 I na rzeczywistym schowaniu kilku moherowym babciom dowodu osobistego!!! Najlepiej kilku setkom tych moherów!!!!! Dość oszołomstwa i rydzyklandu!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
catalabamaa Re: Schowaj babci dowód! 01.10.07, 13:56 Jestem za ! Chociaż babcia mojego syna, a moja mama raczej nie należy do mocherowcow, ale jednak popieram akcję ... Widzę, większość znajomych na GG ma podobne hasło, sama je mam ... Mam nadzieję, że pochowają .... Odpowiedz Link Zgłoś