czesiu71 27.01.09, 15:22 wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Dwoch-mezczyzn-utknelo-na-Wisle---trwa-akcja-ratunkowa,wid,10789571,wiadomosc.html?ticaid=17660 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kmsanczia Re: Akcja na Wiśle 27.01.09, 15:25 Nie wiedziałam, że Łomianki mają wyspę. :) Odpowiedz Link Zgłoś
olej_nick Re: Akcja na Wiśle 27.01.09, 16:01 kmsanczia napisała: > Nie wiedziałam, że Łomianki mają wyspę. :) Od dawna w Łomiankach? ;) Te łachy i wyspy to od zawsze, tylko zależne od poziomu wody. A to na pewno wędkarze? Może zaczęli wytyczać NOŁ? :D pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Akcja na Wiśle 27.01.09, 16:06 Łachy, też coś. Myślałam, że to jakaś Majorka czy coś w tym stylu. :( Odpowiedz Link Zgłoś
olej_nick Re: Akcja na Wiśle 27.01.09, 19:05 kmsanczia napisała: > Łachy, też coś. Myślałam, że to jakaś Majorka czy coś w tym stylu. :( Wołami by ich ściągali. Odpowiedz Link Zgłoś
ono2008 Re: Akcja na Wiśle 27.01.09, 19:11 A niektóre wyspy to nie tylko łachy, lecz kępy /rosną na nich drzewa. Jest taka poniżej oczyszczalni, a przy ławicach następne./. Jednak Trzeba mieć mało wyobraźni lub zerową znajomość rzeki, by w okresie spływu szreni wyruszać na podróż po Wiśle. Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw7 Re: Akcja na Wiśle 30.01.09, 10:43 To co płynęło to nie śryż lecz kra. Dwa dni przed tem ruszył zator w Puławach. Rzeczywiście trzeba być kretynem żeby wyruszyć na rzekę bez zapoznania się z sytuacją powyżej. Mieli ci delikwanci kolosalne szczęście, że zdołali schronić się na kępie. Jeśli zostali by w lodzie to napewno nie przeżyli by tej eskapady. Co do kęp i ławi to są one bardzo cenne przyrodniczo, stanowią nawet rezerwat. Odpowiedz Link Zgłoś