Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Samozatrudnienie???

08.01.04, 18:15
    Witam!
    Zaproponowala mi prace firma zatrudniajaca okolo 280-300 osob. Koniecznie
    chca mnie zatrudnic (jako drobnego kierowniczka :) na "kontrakcie
    menedżerskim" - samozatrudnieniu.Miał ktos z czyms takim stycznosc?Jest sie
    czego bac?A urlopy?Do tej pory pracowalem na etacie

DZieki za spostrzezenia i uwagi
    PZDR!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: ADAM B. SAMOZATRUDNIENIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.04, 23:14
        WITAM, , cos wiem , pracowałem w firmie która nabrała kredytów u upadła.Zawsze
        miałem od kilku lat własną dz.gosp.,bo soboty i niedziele miałem wolne i
        dorabiałem bez pośredników.szuakm pracy to tu to tam, bez układów i łapówki nic
        nie ma , dosyć oszukiwania się.Od początku sierpnia nie mając pieniędzy-składka
        ZUS, "zawiesiłem" w ZUSie maks. na 11 miesięcy ,tak wolno pisemnie,PIT 5 co
        miesiąc skałdać musz, nie wolno uzyskiwać przychodów-wystawiać
        rachunków.Zmieniłem taktykę i na wszelkie ogłoszenia o pracy odpisuję CV itd,
        lecz jako samozatrudnienie, co ciekawe , nie wiem czemu ale się boją
        , chyba o to abym cih klientów nie zabrał lub coś pod to.Prawnik-kolega
        poradził mi że nie jest ot złe,ale musi być pisemna umowa obustronna,druga
        ważna sprawa to jest kwota i tu się schody zaczynają, jaka?ZUS to ok.607.- na
        mies, a reszta ? Czynsz , en.elektr.,gaz, tel. itd, a jedzenie?A żona i dziecko?
        Tak więc TRZECIA I NAJWAŻNIEJSZA RZECZ TO ZNALEŹĆ!!!Ja owszem szukam i nic nie
        mam, a ile rodzice mogą z emerytury pomóc?Rozmawiałem z kilkoma osobami ,
        niestety SAMOZATRUDNIENIE nie jest czasem propagandą statystyczną, dla
        maluczkich? Opisz mi to już osobno pogadamy na adambien@tlen.pl z hasłem
        samozatrudnienie , tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka