Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

praktyki z AIESEC

IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 13.01.04, 23:21
    CZy ktos uczestniczyl, moze podzielic sie doswiadczeniami, jakichs
    praktycznych porad udzielic... Koncze w tym roku historie, myslicie ze mam
    szanse znalezienia czegos? Najlepiej w krajach anglojęzycznych... Bede
    wdzieczna za wszelkie informacje/
    Obserwuj wątek
      • Gość: praktykantka Re: praktyki z AIESEC IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.04, 13:26
        dwa miesiace temu wrocilam z praktyki organizowanej przez aiesec. bylam w
        malezji przez 10 miesiecy. praktyka super, swietne doswiadczenie, zobaczylam
        kawal swiata.
        ale o aiesecu, tym w polsce (bo w malezji byl super) nie mam zbyt dobrego
        zdania. jak juz sie zalapiesz, czyli przejdziesz caly proces rekrutacyjny, to
        wpisza Cie do bazy danych i bedziesz czekal. niby jest mozliwosc zebys sam
        wyszukiwal w bazie praktyk czegos co ci odpowiada, ale w zasadzie wszystko
        zalezy od aiesecowca, ktory jest twoim tzw. menadzerem i odpowiada za wyslanie
        cie na pratyke. to ze sie dostales do programu nie znaczy, ze wyjedziesz.
        praktyk jest malo a chetnych duzo.
        warto sprobowac, ale sie nie napalac. po tym jak wyjedziesz na praktyke aiesec
        w polsce o tobie zapomni, bedziesz zdany sam na siebie. ja przez 10 miesiecy
        dostalam ze 3 maile od mojej menadzerki, ktore zawieraly po jednym, dwoch
        zdaniach. i tyle.
        aiesec jest jaki jest, jednak jesli daja szanse zeby gdzies pojechac to warto
        sprobowac, jednak zaznaczam - nie jest tak kolorowo i ladnie jak wypisuja na
        swoich stronach internetowych.
        pozdraiwam i zycze powodzenia
        magda
      • Gość: Maksym Re: praktyki z AIESEC IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 14.01.04, 16:14
        Napisz na rafieba@wp.pl. Wrocilem 2 miesiace temu z praktyki AIESEC'u z Niemiec.
        Chetnie odpowiem na wszelkie pytania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka