porzadna3 27.05.05, 13:56 Czy ktos moze polecic jakas dobra polska restauracje w Chicago ? Z gory dziekuje ! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m4verick Re: Czy ktos moze polecic ... ? 30.05.05, 02:13 Interesuje cie bufet czy tylko dania z karty? I na polnocy czy na poludniu. Odpowiedz Link
porzadna3 Re: Czy ktos moze polecic ... ? 31.05.05, 03:19 m4verick napisał: "Interesuje cie bufet czy tylko dania z karty? I na polnocy czy na poludniu." Interesuje mnie jakis fajny bufecik na poludniu Chicago Odpowiedz Link
rysunkowapostac Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 02:06 Z mojej perspektywy to na poludniu to nic nie ma.. Na polnocy: Czerwone Jabluszko-tylko sie nie przestrasz tlumow emeretow... Old Warsaw-dosc droga impreza... Odpowiedz Link
m4verick Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 16:39 Jesli chodzi o bufety z polskim zarciem (sprawdzone przezemnie osobiscie) Polnoc: Algonquin - Port Edward (buffet rybny tylko w piatek, $35 od osoby, najwiekszy b. rybny na mid west, portedward.com, jak chcecie isc na rumantyczny dinner i chcesz sprobowac ponad 40 odmian ryb na cieplo, zimno, smarzone, sushi to to jest miejsce) Burrington - KFC Buffet - za $5 owpierdzielsza sie kurczakow, ze glowa boli Elk Grove - Pizza Hut Buffet - pizzy sie ojesz tyle ze pekniesz za pare $ Harlem/Millwauke - Lone Tree Belmon/Harlem - Ambassador (najlepsze kluski slaskie w Chicago) Belmont/Laramie - Staropolska Harlem/Foster - Chinczyk Poludnie: Ceramak (22th)/Menheim(La Grange) - Chinczyk Archer/Pulaski - Dom Podhalan (nie bufet, ale zarcie wyjeb..) La Grange/180th - Mexyk (takiego nachos nie ma w calym chicago, robione a'la pizza) to tyle buffetow co pamietam, bo ostatnio spodobalo mi sie gotowanie i jem raczej w domu Odpowiedz Link
cuski Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 16:45 M4verick napisał: "Harlem/Foster - Chinczyk" Bylem tam w ostatnia niedziele ! Nawet smakowala mi tamtejsza chinszczyzna Pozdrawiam Odpowiedz Link
cuski Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 16:47 M4verick, a "SZALASU" na poludniu nie polecasz ? Pozdrawiam Odpowiedz Link
m4verick Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 16:50 nie, bo ostatnio tam bylem i zarcie sie popsulo (2 razy mniej daja) i 2 razy drozsze niz w Domu Podhalan, obsluga do dupy a ten ogr (wielki manager) to niemily jak szlag. Plus tamtego miejsca (ladne miejsce na rumantyczny wieczor) ale nie na zwykly obiad. Odpowiedz Link
cuski Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 16:56 M4verick napisał: "Nie, bo ostatnio tam bylem i zarcie sie popsulo (2 razy mniej daja) i 2 razy drozsze niz w Domu Podhalan, obsluga do dupy a ten ogr (wielki manager) to niemily jak szlag. Plus tamtego miejsca (ladne miejsce na rumantyczny wieczor) ale nie na zwykly obiad." Ja tez wole "Dom Podhalan" ! PS. Mozna sobie zamowic piwko w olbrzymich dbanach, he he he... no i wogole czuc taki staropolski klimat Pozdrawiam Odpowiedz Link
m4verick Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 16:59 cuski napisał: > M4verick napisał: > "Nie, bo ostatnio tam bylem i zarcie sie popsulo (2 razy mniej daja) i 2 razy > drozsze niz w Domu Podhalan, obsluga do dupy a ten ogr (wielki manager) to > niemily jak szlag. Plus tamtego miejsca (ladne miejsce na rumantyczny wieczor) > ale nie na zwykly obiad." > > Ja tez wole "Dom Podhalan" ! > > PS. Mozna sobie zamowic piwko w olbrzymich dbanach, he he he... no i wogole > czuc taki staropolski klimat > > Pozdrawiam TO CO JEST!!! ZGADZAM SIE W 100% Odpowiedz Link
m4verick Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 16:59 i nie zapominajmy o zdrowych goralkach!!! Odpowiedz Link
cuski Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 17:07 M4verick napisał: "I nie zapominajmy o zdrowych goralkach !!!" M4verick, podobaja Ci sie Goralki ? Pozdrawiam Odpowiedz Link
m4verick Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 17:15 O bardzo mi sie podobaja, bardzo ladne i konkretne kobitki! Tak procentowo to mam wiecej kolezanek Goralek, a sam jestem ceprem Odpowiedz Link
cuski Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 17:27 M4verick napisał: "O bardzo mi sie podobaja, bardzo ladne i konkretne kobitki! Tak procentowo to mam wiecej kolezanek Goralek, a sam jestem ceprem " Jesli chodzi o mnie, to musze powiedziec, ze Goralki sa niezle, tyle tylko, ze czasami nie moge ich zrozumiec, he he he... PS. Ja tez jestem ceprem, a znam wiecej Goralek, niz Ceperek W koncu mieszkamy na poludniu Chicago, he he he... Pozdrawiam Odpowiedz Link
m4verick Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 17:31 > cuski napisał: > M4verick napisał: > "O bardzo mi sie podobaja, bardzo ladne i konkretne kobitki! > Tak procentowo to mam wiecej kolezanek Goralek, a sam jestem ceprem " > > Jesli chodzi o mnie, to musze powiedziec, ze Goralki sa niezle, tyle tylko, ze > czasami nie moge ich zrozumiec, he he he... Cuski, przeciez wogole zrozumiec kobietki to jest prawie niemozliwe, jesli myslisz ze juz stoisz twardo na dnie, to zawsze ktos zapuka spod spodu...hehe > PS. Ja tez jestem ceprem, a znam wiecej Goralek, niz Ceperek W koncu > mieszkamy na poludniu Chicago, he he he... Mi sie poludnie bardzo podoba, Jedynka, Piano Bar i Accent Cafe juz mi sie znudzily. Odpowiedz Link
cuski Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 17:45 M4verick napisał: "Cuski, przeciez wogole zrozumiec kobietki to jest prawie niemozliwe. Mi sie poludnie bardzo podoba, Jedynka, Piano Bar i Accent Cafe juz mi sie znudzily." M4verick, mowiac, ze czasami nie moge zrozumiec Goralek, chodzilo mi o ich goralska gware, he he he... PS. Wolisz imprezowac w "Orionie" ? He he he... Pozdrawiam Odpowiedz Link
m4verick Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 17:50 > cuski napisał: > M4verick napisał: > "Cuski, przeciez wogole zrozumiec kobietki to jest prawie niemozliwe. > Mi sie poludnie bardzo podoba, Jedynka, Piano Bar i Accent Cafe juz mi sie > znudzily." > > M4verick, mowiac, ze czasami nie moge zrozumiec Goralek, chodzilo mi o ich > goralska gware, he he he... > > PS. Wolisz imprezowac w "Orionie" ? He he he... a bylem tam raz, ale jakos sie nie zadomowilem, niebezpiecznie troche, bo mozna oberwac jak zes nie swoj fajna dyskoteka jest w okolicach orland park, na wysokosci 130th a tak to jeszcze terenu nie rozpoznalem. Sa na forum jakies Gorlaki? Odpowiedz Link
cuski Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 17:56 M4verick napisał: "A bylem tam raz, ale jakos sie nie zadomowilem, niebezpiecznie troche, bo mozna oberwac jak zes nie swoj " Wiem o czym mowisz M4verick napisał: "Sa na forum jakies Gorlaki? " Nie jestem pewien, ale chyba nie ma. A co zawiedziony ? He he he... Pozdrawiam Odpowiedz Link
m4verick Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 18:05 > cuski napisał: > M4verick napisał: > "Sa na forum jakies Gorlaki? " > > Nie jestem pewien, ale chyba nie ma. A co zawiedziony ? He he he... nie, tylko mielibysmy potwierdzenie tego co wyzej wymienialismy Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 18:12 Byl czas ze w Cafe Lura mieli dobre jedzenie, tylko jakos nie szlo i chyba zamkneli w ogole kuchnie W DiDi maja pyszne jedzenie tylko nie prowadza resturacji a jedynie dana na wynos i przy okazji wesel i innych okazji w salach bankietowych. Wbrew pozorom bardzo dobre jedzienie jest w Michella Terrance, pyszny obiad w rownej cenie z ot drinkiem ( Powiedmzy Long Island, szok) Odpowiedz Link
m4verick Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 18:18 tradycja1 napisała: > Wbrew pozorom bardzo dobre jedzienie jest w Michella Terrance, pyszny obiad w > rownej cenie z ot drinkiem ( Powiedmzy Long Island, szok) o tak u michala na tarasie to w/w dring rozpierdziela. a jedzenie to tam nie jadlem poza frytkami, takze nie wiem ale sprawdze jak bede w okolicy, w tygodniu. pora lunchu otwarte tam? Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 18:25 W tygodniu otwarta kuchnie maja ale w jakich gdzinach to nie wiem. Byla i moze nadal jest nawet mozliwosc wykupienia karnetow obiadowych wiec pewnie maja otwarte nie tylko w porze obiado- kolacji Miejsce mroczne i z pewnoscia nie polecam na jakas randke, ale jedzenie super ( przynajmniej takie bylo) Polecam golabki! Smieszny czasem widok byl jak przy barze (zamiast przy stolikach) glownie mezczyni konsumuja obiad przy okazji czarujac tamtejsze barmanki Odpowiedz Link
cuski Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 18:28 Tradycja1 napisała: "Smieszny czasem widok byl jak przy barze (zamiast przy stolikach) glownie mezczyni konsumuja obiad przy okazji czarujac tamtejsze barmanki " Pewnie gadali z pelnymi ustami, he he he... Pozdrawiam Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Czy ktos moze polecic ... ? 02.06.05, 18:35 Hehehe nie tyle z pelnymi ustami co wiesz tam jest taka niewygodna bara, dosc wysoka i zakonczona rzezbieniem na krawedzi zle sie nawet rece trzyma co dopiero jesc. Poza tym do baru glownie przychodzi sie na piwo/ drinka to tam widok samych talerzy na barze...smiesznie czasem wyglada. Odpowiedz Link
tradycja1 Re: Czy ktos moze polecic ... ? 14.06.05, 17:39 A byl ktos w restauracji Sami Swoi? (Addison/ Austin) Odpowiedz Link
tenzinn Re: Czy ktos moze polecic ... ? 15.06.05, 00:36 Ja bylem kilka tam. Bardzo przyjemny lokal. Bardzo smaczne jedzenie, pamietam jadlem tam super wegetarianski gulasz. Malo gdzie w polskich restauracjach mozna zjesc cos wege. Odpowiedz Link
cuski Re: Czy ktos moze polecic ... ? 15.06.05, 01:01 Tradycja1 napisała: "A byl ktos w restauracji Sami Swoi?" Tradycjo, a mozna tam zobaczyc KARGULA I PAWLAKA ? he he he... Pozdrawiam Odpowiedz Link
on1970 Re: Czy ktos moze polecic ... ? 09.08.05, 19:28 Kiedys bylem na obiedzie w "Szalasie". Pomijajac ceny jakie tam maja, musze powiedziec, ze wystroj maja oryginalny. Jezeli ktos z was jeszcze tam nie byl, to polecam. Odpowiedz Link
speranzaa Re: Czy ktos moze polecic ... ? 10.08.05, 01:13 o tak "szalas" ma super wystroj, podono przywiezli caly ten wystroj z polski gorale. fajne imprezki tam sa, bylam na urodzinach tam i bylo superek! Odpowiedz Link
cuski Re: Czy ktos moze polecic ... ? 10.08.05, 01:25 W "Szalasie" najbardziej podoba mi sie bar, he he he... Niejeden rolnik chcialby takim wozem jezdzic po siano, he he he... Odpowiedz Link
borys55 Re: Czy ktos moze polecic ... ? 24.10.05, 20:55 NIE POLECAM- restauracji przy kominku na poludniu chicago to raczej pijacka speluna niz restauracja ,obsluga /kelnerka/beznadziejna wrecz tragiczna,leniwa bardzo i z obrazona mina ,wsciekla podaje, na stolikach syf wogole nie sprzataja ze stolu ,jedzenie nie takie strasznie zle za to nieestetyczne podanie i plastikowe talerze odbieraja jego smak. Jeszcze raz ostrzegam przed RESTAURACJA PRZY KOMINKU!!!!!!!--BEZNADZIEJNA JEST Odpowiedz Link
borys55 Re: Borys 25.10.05, 17:31 cuski napisał: > Borys, mieszkasz na poludniu Chicago ? nie cuski, mieszkam w Niles ale bywam na poludniu bo mam tam przyjaciol Odpowiedz Link
cuski Re: Borys 26.10.05, 04:07 W takim razie witaj na naszym forum PS. Czuj sie jak u siebie Odpowiedz Link