Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

pytanie do profesjonalistow

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 09:55
    Uszanowanie,

Ide niedlugo na rozmowe o prace i wiem ze zapytaja mnie o powod zmiany pracy.

Powod jest tylko jeden: kilka misiecy temu zmienil mi sie szef, z polaka
    (tworzyl firme) na obcokrajowca (jest to firma miedzynarodowa). Ten
    obcokrajowiec wezwal mnie jakis czas temu i powiedzial ze mam wyp... bo on
    mnie po prostu nie lubi i chocbym na uszach stanal, to i tak mnie zwolni, bo
    mu nie pasuje. Ja zreszta tez go nie trawie i nie chce tam pracowac.

Facet wywala tak pojedynczo caly team, ktory dotychczas pracowal i przyjmuje
    na jego miejsce roznych dupkow. firma idzie generalnie w dol od czasow zmiany
    szefostwa.

Czy waszym zdaniem moge byc szczery na rozmowie o prace ? Nie chce sciemniac
    na temat nowych wyzwan i innych takich rzeczy, bo tak naprawde nie maja tu
    zastosowania i nie beda brzmiec szczerze.

Bede wdzieczny za sugestie.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Olsen Re: pytanie do profesjonalistow IP: *.icpnet.pl 15.01.04, 11:04
        To zależy na kogo trafisz. Ale bardzo szybko przecież wyczujesz z kim
        rozmawiasz. Jeśli będzie to człowiek ok najlepiej mów prawdę (oględnie i bez
        szczegółów i z szacunkim dla byłego szefa - mimo wszystko). Jeśli trafisz na
        głupola to pal takiego samego jak on - niestety.
        Sam najlepiej wyczujesz, co możesz komu powiedzieć, ale pamiętaj z wyczuciem,
        bez pretensji, żalu itp.
        Pozdrawiam
      • chica33 Re: pytanie do profesjonalistow 15.01.04, 11:06
        Mialam podobnie.
        Ja bym doslownie nie przytoczyla slow szefa, bo przyszly pracodawca gotow sobie
        pomyslec, ze rzeczywiscie jest Cie za co nie lubic. NO i ze Ty go nie lubisz.

Podczas rozmowy kw. do mojej obecnej pracy powiedzialam, zgodnie z prawda, ze
        mamy nowego szefa, ktory przeprowadza gruntowna wymiane personelu - do tamtej
        pory zwolnil lub przeszeregowal 5 z 8 osob, (przy okazji warto dodac, ze nie
        jest to tendencja w calej firmie-ciecie kosztow itp, jedynie w tym konkretnym
        jego dziale, jedynie z inicjatywy nowego szefa), zmienia zakres obowiazkow
        obecnych pracownikow na mniej odpowiedzialne i o nizszym pozimie merytorycznym,
        wiec mimo mojego przywiazania do firmy perspektywy nie sa zbyt ciekawe... co
        zreszta bylo prawda.
        Zadzialalo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka