Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca w Roedl & Partner

IP: *.76.classcom.pl 08.11.09, 16:13
    Czy ktoś może wie, ile mniej więcej zarabia się w tej firmie na
    stanowisku asystenta i wyższych? (zarówno w audycie jak i
    podatkach). Jaka jest ogólna atmosfera pracy?
    Obserwuj wątek
      • Gość: loli Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.mmj.pl 08.11.09, 21:15
        Podbijam pytanie, ciekawam jak zarabiają tam tłumacze, i jak wygląda
        tam praca i atmosfera?
      • Gość: Kandydat1 Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.76.classcom.pl 14.11.09, 00:27
        up
        • Gość: loli Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.mmj.pl 16.11.09, 07:44
          chyba się nie dowiemy, wychodzi na to, że nikt z Roedla tu nie
          zagląda... szkoda :/
          • Gość: loli Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.mmj.pl 19.11.09, 22:08
            No to wychodzi na to, że nikt nic nie wie
      • ewasmerf Re: Praca w Roedl & Partner 20.11.09, 09:48
        Ja wam powiem bo pracowalam tam dwa lata. Bardzo malo sie zarabia,
        ja na stanowisku asytenta mialam 1200 zl brutto. Potem 2000 zl
        brutto i nie bylo sznas na podwyzke. Kierownicy maja kolo 10.000 zl
        brutto, Teamleiterzy jakies 4000 zl brutto. Kiepsko
        • Gość: ania Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.09, 10:37
          w Roedlu pracuje się BARDZO dużo i długo, dlatego nikt nie ma czasu
          na czytanie tego forum. Ja odeszłam stamtąd parę lat temu i dopiero
          wtedy zobaczyłam jak wygląda miasto przy świetle dziennym.
          Pracowałam w dziale księgowości i jako teamleiter miałam ok.8 tys.
          • Gość: Kandydat1 Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.76.classcom.pl 20.11.09, 21:43
            Jeśli 8 tys.(brutto?), to całkiem sporo, zwłaszcza biorąc pod uwagę,
            że to było kilka lat temu... A jak długie doświadczenie miałaś i od
            jakiego stanowiska i kwoty rozpoczynałaś karierę w R&P? (i w jakim
            mieście?)
            • Gość: ania Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.09, 13:45
              Odeszłam 5 lat temu. Pracowałam w dziale księgowości (biuro
              rachunkowe). Osoba, która przyszła po mnie dostała już mniejsze
              pieniądze. To był dział księgowości w W-wie, przyszłam do Roedla już
              jako doświadczona księgowa.
        • Gość: Kandydat1 Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.76.classcom.pl 20.11.09, 21:46
          A w jakich to było latach (teraz niedawno?), i jaki to był dział?
        • Gość: Kandydat1 Re: Praca w Roedl & Partner ( pytanie do ewasmerf) IP: *.76.classcom.pl 20.11.09, 21:53
          A w jakich to było latach (teraz niedawno?), i jaki to był dział?
          (jest spora rozbieżność między tą wypowiedzią (4000zł brutto dla
          teamleitera), a wypowiedzią poniżej (8000 zł brutto dla
          teamleitera). Czy możliwe, aby była aż taka rozpiętość płac...?
      • Gość: Kandydat1 Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.76.classcom.pl 02.12.09, 21:05
        ponawiam pytanie, może ktoś jeszcze odpowie... :-)
      • Gość: pekaeska Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.subscribers.sferia.net 15.03.10, 21:06
        pracowałam kiedyś w audycie, długie godziny siedzenia w biurze, kiepska
        atmosfera, nie polecam nikomu. Pieniądze nijakie, nie odzwierciedlają czasu,
        jaki spędza się na ślęczeniu w biurze.
        ps. ale nie chce nikogo zniechęcać...
        Obecnie zarabiam lepsze pieniądze jako księgowa, radzę od tego rozpocząć
        karierę, 8:30 h/dzień i do domu, nikt Ci nie truje głowy popołudniami albo w
        weekendy.

pozdr
        • Gość: ja Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.icpnet.pl 07.06.10, 20:23
          witam, byłam tam na rozmowach rekrutacyjnych ... wszystko było pieknie ładnie..
          z niemca mnie przmaglowali i kazali napisac jakies opinie podatkowe (2 bodajże)...

i na pytanie co sadze o nadgodzinach powiedziałam coś w stylu ze "nadgodziny
          sporadyczne ok, chyba ze jest mowa o pracy do 21.00;)"...hehe

oczywiscie sie na mnie nie zdecydowali (mimo, że pisali o bardzo dobrym
          przygotowaniu merytorycznym etc.) -jak sie pózniej dowiedziałam praca po
          godzinach do 22.00 to u Nich normalka...
          • Gość: ja6 Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.chello.pl 15.06.10, 18:51
            Więc tak:
            -bardzo wiele zależy od działu (księgowość, kancelaria, audyt)
            -rozpiętość zarobków duża - na początku raczej nie można liczyć na kokosy ale później jest lepiej - generalnie stawki w granicach tych rynkowych
            -dużym plusem jest atmosfera pracy
            -nadgodzin jest bardzo mało (uwaga o pracy po 22 to plotka) choś wiele zależy od działu w którym się pracuje, generalnie ogromna większość ludzi wychodzi po 8,5 godzinach, co pozytywnie odróżnia tę firmę od innych
            • Gość: piotr Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 08:46
              praca po 22 to niestety nie plotka.Są terminy, raporty i nie ma
              zmiłuj. Pensje za to całkiem niezłe.
            Więc tak:
            -rozpiętość zarobków duża - na początku raczej nie można liczyć na kokosy ale później jest lepiej - generalnie stawki w granicach tych rynkowych
            -nadgodzin jest bardzo mało (uwaga o pracy po 22 to plotka) choś wiele zależy od działu w którym się pracuje, generalnie ogromna większość ludzi wychodzi po 8,5 godzinach, co pozytywnie odróżnia tę firmę od innych
            Więc tak:
            Więc tak:
            • Gość: tita123 Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.tktelekom.pl 06.07.10, 10:44
              a pracowała ktoś może w oddziale w Poznaniu?
              • Gość: oko Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.icpnet.pl 09.07.10, 11:02
                też jestem Ciekawa oddziału poznańskiego... wiec jak jest ktoś kto pracował w
                Poznaniu i co nieco na temat tamtejszej pracy audyt/podatki nam opowie?
              • Gość: Pracownik Re: Praca w Roedl & Partner IP: 217.153.106.* 08.09.10, 15:49
                Pracuję w w poznańskim oddziale R&P (dział podatkowy) wiele lat. Wszystko zależy od tego na kogo traficie i jak dajecie sobie radę merytorycznie. Nie wychodzę z pracy później niż 17.00 (początek pracy 9.00 rano). Wynagrodzenia są przyzwoite. Ogólnie nie ma tragedii.
                • Gość: isk A jak jest teraz w poznańskim R&P? IP: *.ip.netia.com.pl 17.04.13, 09:49
                  Czy warto iść tam na praktyki do audytu/księgowości?
                  • zadowo-lony Re: A jak jest teraz w poznańskim R&P? 30.09.14, 14:30
                    praca w audycie się rządzi swoimi prawami, gdy jest sezon badań - wyjazdy, dużo pracy - za to poza sezonem jest spokojnie (tak jest wszędzie - jeśli Ci to nie odpowiada, odpuść sobie audyt w ogóle). we wszystkich innych działach pracuje się nie dłużej, niż 8,5h (w tym 0,5h to przerwa) - robisz, co do ciebie należy i do domu! warunki pracy naprawdę dobre, pensja rośnie wraz z umiejętnościami i doświadczeniem, cały czas się uczy i można łatwiej zdobyć tytuł zawodowy - czego chcieć więcej? pozdrawiam wszystkich malkontentów! :)
                • Gość: ??? Re: Praca w Roedl & Partner IP: *.static.chello.pl 14.02.14, 13:48
                  julek?
                  • slowiczq Re: Praca w Roedl & Partner 06.10.14, 18:18
                    A jak wygląda rekrutacja na praktyki lub asystenta do działu audytu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka