Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Problem po odejsciu z pracy

IP: *.chello.pl 03.12.09, 15:24
    czesc,

nie jestem pracownikiem firmy X juz od miesiaca.(nie było to zwolnienie dyscyplinarne, sam odeszlem bo znalazłem lepsza prace). Jednak teraz dowiedzialem sie ze obecnie wychodza rozne "syfy" , które powstały w skutek mojej niedbałosci i naraza firme na spore straty. Mam w zwiazku z tym pytanie - czy moge teraz zostac pociagniety jakos do odpowiedzialnosci? Sady, grzywny etc albo czy moge miec zmieniony zapis w swiadectwie pracy? Co mi moga zrobic? Z gory dziekuje, Szymon
    Obserwuj wątek
      • Gość: sratatata Re: Problem po odejsciu z pracy IP: *.adsl.inetia.pl 03.12.09, 16:37
        moga ci skoczyc. chyba ze popelniles przestepstwo (ukradles cos z firmy itd.)
        • Gość: Szymon Re: Problem po odejsciu z pracy IP: *.chello.pl 03.12.09, 16:49
          nic nie ukradlem. Po prostu przez niedbalstwo niedopilnowalem pewnych spraw i
          cos sie zawalilo bo nie doprowadzilem umowy do konca, przez co teraz firma ma
          sporo kasy w plecy. A czy moze beknac za to np moj przelozony bo teoretycznie
          powinien wiedziec co sie swieci z racji tego ze ma ludzi pod soba (w tym mnie) i
          teoretycznie powinien nadzorowac pracownika?- chociaz niedbalstwem wykazalem sie ja?
          • Gość: tomeczek Re: Problem po odejsciu z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.09, 10:38
            Gość portalu: Szymon napisał(a):

> Po prostu przez niedbalstwo niedopilnowalem pewnych spraw i
            > cos sie zawalilo bo nie doprowadzilem umowy do konca, przez co teraz firma ma
            > sporo kasy w plecy.

W takim razie trzeba się liczyć ze sprawą cywilną.

> A czy moze beknac za to np moj przelozony bo teoretycznie
            > powinien wiedziec co sie swieci z racji tego ze ma ludzi pod soba (w tym mnie)
            > i teoretycznie powinien nadzorowac pracownika?- chociaz niedbalstwem wykazalem
            > sie ja?

I ty i on. Ale to chyba zależy tez od dokumentacji w tej firmie - kto co podpisywał w sprawie odpowiedzialności.
        • Gość: tomeczek Re: Problem po odejsciu z pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 16:49
          Gość portalu: sratatata napisał(a):

> moga ci skoczyc.

Nie muszą skakać, mogą wytoczyć sprawę cywilną. Potrwa długo ale w końcu się
          skończy...

> chyba ze popelniles przestepstwo (ukradles cos z firmy itd.)

To już sprawa dla policji, więc byliby głupi gdyby tego nie zgłosili

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka