awitold 14.12.09, 17:25 Nauczyciel i brak czasu dla siebie i rodziny? Dłuższe wakacje mają chyba tylko sędziowie, trzeba było iść na prawo, to zamiast dwóch miesięcy wolnego mieliby trzy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ewa Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: *.chello.pl 14.12.09, 17:34 Ciekawe badania. Rzeczywiście coś jest w tym hobby. Najbardziej zgorzkniali ludzie w moim otoczeniu, to ci którzy po pracy zajmują się głownie oglądaniem tv. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracuś Re: Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 11:22 Jak ktoś tylko zasuwa i wraca do domu żeby się tylko przespać i wstać rano do pracy, to za długo nie pociągnie. I racją jest, że dla większości jedynym hobby jest odpalenie TV i tępe patrzenie się w ekran. Bez jakichś konkretnych zainteresowań szybko można się zamienić w zombie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sjn Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: *.ifd.uni.wroc.pl 14.12.09, 17:35 "Zaskoczyło nas to, że stopień wypalenia nie wiąże się z wysokością pensji - mówi prof. Aouil. - W grupach osób, które zarabiają mniej niż 2 tys. zł i powyżej tej sumy, nie zauważyliśmy różnicy." faktycznie prawidlowe wnioski - jakby pomiedzy wyplata rowna 1500 zl a 2200 zl byla jakakolwiek roznica - za takie wnioski publicznie napisane powinna pojsc conajmniej nagana - gdzie nazwisko autora? wstydzi sie podpisac pod swoja praca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moe Moze to związane jest z seksem ? IP: 82.139.156.* 14.12.09, 21:31 Dużo wolnego czasu wiele seksu,to potem może takie zmęczenie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: racjonalizator nie podoba sie? fabryki zapraszaja na tasme IP: *.chello.pl 14.12.09, 22:17 po co te szkoly w Polsce maja byc tylko zapie...cze za 800 zl szkola im nie potrzebna tradycyjnie zawsze najwiecej kweka ten co nic nie robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aartek Re: nie podoba sie? fabryki zapraszaja na tasme IP: 77.255.35.* 15.12.09, 08:57 ty uwazasz, ze po szkole wyzszej i to pewnie jeszcze prywatnej, jestes cos wiecej wart niz robotnik z 20letnim stazem? haha no to musze cie uswiadomic, JESTES DEBILEM. Madrzy ludzie, jak moj profesor z AGH mawiaja, ze 20 profesorow nie jest w stanie zastapic jednego dobrego fachowca na budowie. I ta wypowiedz swiadczy o jego madrosci. A tobie pozostanie kawalek papieru ktory dumnie nazywasz dyplomem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: nie podoba sie? fabryki zapraszaja na tasme IP: *.cdma.centertel.pl 15.12.09, 09:35 Jakieś bzdurne porównanie.100 robotników nie zastapi profesora, pianista nie zastapi lekarza itd.Człowiek wykształcony zawsze ma wiekszy potencjał niz niewykształcony. A zdolny i wykształcony tym bardziej.Trudno porównywać świeżego magistra do murarza bo gdy ten pierwszy sie uczył ten drugi machał kielnią wiec na pewno w tej konkurencji wygra.Mysle ,że przespałeś wykład i zapamietałeś zdanie wyrwane z kontekstu.Poza tym mądrzy ludzie nie obrazaja innych (tym bardziej bez powodu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aartek Re: nie podoba sie? fabryki zapraszaja na tasme IP: 77.255.35.* 16.12.09, 08:44 A ty widze nie wyciagnales wnioskow z mojej pisaniny. Niestety sa ludzie ktorym trzeba czrno na bialym, bo jak juz trzeba wysilek intelektualny w przeczytanie tekstu wlozyc to zachowuja sie tak jak ty. Wiec durna palo, mimo iz napisalem po polsku, tlumacze !!! Najwazniejsza w zyciu jest praktyka !!! A dyplom bez niej jest niczym, zwyklym papierem toaletowym, z ta roznica ze tym dyplomem masz SZANSE otworzyc drzwi ktorych sama praktyka bys nie otworzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aartek Re: nie podoba sie? fabryki zapraszaja na tasme IP: 77.255.35.* 16.12.09, 08:47 A co niektorym debilom sie wydaje ze pokaza dyplom i klekajcie narody. A tak naprawde jest nikim i powinien sie spodziewac co najwyzej pensji sprzataczki. Odpowiedz Link Zgłoś
ar.co Re: nie podoba sie? fabryki zapraszaja na tasme 17.12.09, 16:07 Trzeba było zrobić ten dyplom, a nie zasuwać "praktyki" na budowie czy przy kopaniu rowów, to teraz nie musiałbyś leczyć kompleksów, wymyślając innym od "durnych pał". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pr Re: nie podoba sie? fabryki zapraszaja na tasme IP: 212.191.132.* 17.12.09, 17:19 > Najwazniejsza w zyciu jest praktyka !!! Gowno prawda, w zyciu najwazniejsze jest, by byc zdrowym i wolnym. Odpowiedz Link Zgłoś
yulek_cezar Taaak! 14.12.09, 17:35 Czy masz w rodzinie jakiegoś nauczyciela? Czy wiesz, że te mityczne wakacje trwają zaledwie trzy tygodnie, ze względu na konspekty i konferencje? Czy wiesz, że nauczyciel ma w wakacje być do dyspozycje dyrektora i jak się umarzy komuś zorganizować zieloną szkołę to nauczyciel ma obowiązek brać w niej udział? Myślisz, że zeszyty i sprawdziany poprawiają się same? Czy wiesz, że nauczyciel nie ma prawa wziąć wolnego w innym terminie niż środek lata? Czy wiesz, że jak jedno dziecko zrobi drugiemu krzywdę w klasie to nauczyciel pójdzie siedzieć? Jeśli uważasz, że nauczyciel ma fajną robotę to wystarczy, że będziesz na stojąco mówił przez sześć - osiem godzin dziennie, pięć dni w tygodniu robiąc pięciominutowe przerwy. Prawda, że fajnie? Wszyscy którzy myślą, że wystarczy dzieciom kazać coś przeczytać i można nic nie robić dawno temu byli w szkole. Teraz wystarczy, że nauczyciel się odwróci do uczniów plecami, a jeden uczeń drugiemu krzesłem rozwali głowę - i kto jest winny? Nauczyciel. Mam dość tego ciągłego idiotycznego wmawiania nauczycielom nieróbstwa, jak mają tyle wolnego to możecie zostać nauczycielami. Ci którzy twierdzą, że nauczyciel nic nie robi to nie byli w szkole przez ostatnie piętnaście lat. Jak ktoś chce zobaczyć jak to jest, niech poprosi nauczyciela o możliwość popatrzenia na jedną lekcję z ich dzieckiem (albo jeszcze lepiej z innej klasy). Przepraszam wszystkich, że się tak spisałem, ale takie przeinaczenia trzeba tępić, bo się rozniosą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZW Re: Taaak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 17:50 Spokojnie - też jestem belfrem i w pełni popieram to co napisałeś - jednak dawno już przestałem reagować na idiotyczne teksty pt "nauczyciel nic nie robi" Ja robię swoje i mam (przepraszm) gdzieś tak idiotyczne wypowiedzi. A co do wolnego czasu - to faktycznie zapominam co to jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aartek Re: Taaak! IP: 77.255.35.* 15.12.09, 09:02 niokt tu nie mowi ze nic nie robicie, pisza tu ze robicie zbyt malo w porownaniu z reszta spoleczenstwa, a żądania macie wieksze niz reszta spoleczenstwa. 3 miesiace wolnego, raz w czasie karieiry zawodowej roczny platny urlop. I wciaz zadania placowe !!! Za co? Za to ze ja wciaz musze posylac dzieci na korepetycje, bo odwalacie na lekcjach kiche? Bo wolicie po lebkach przeleciec temat by isc do was na korki. Stekacie ze musicie porpawiac zadania klasowe? Pensum to 18 godz, wiec musicie w domu dopracowac. Przypominam ze w Polsce norma to 40 godz tygodniowo. I na koniec slynne - nie podoba sie? Mozna sie przekwalifikowac, nikt nie urodzil sie nauczycielem, a z tego co wiem to do szkoly bez znajomosci przyjec nie ma, Wiec jak to jest stekacze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izam Re: Taaak! IP: *.range86-140.btcentralplus.com 14.12.09, 18:07 Oj chyba się zagalopowałeś z tym 6 -8 godzin dziennie biorąc pod uwagę wymiar czasu pracy nauczyciela:) Mam siostrę i koleżankę, obie nauczycielki i też bym chciał kończyć pracę o 12 lub 13 nawet jak coś trzeba później zrobić w domu dodatkowo, co przy innych zawodach też się przecież zdarza. I też chciałabym nie iśc w okresie świąteczno-noworocznym do pracy (moja siostra co roku wykazywała szczere zdumienie, że pracuję w Wigilię i że zaraz poświętach muszę wracać do pracy) no i chciałabym jeszce mieć rok płatnego urlopu na poratowanie zdrowia, bo też pracuję z bardzo trudnymi ludźmi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy nauczyciel Re: Taaak! IP: *.toya.net.pl 14.12.09, 19:59 > Oj chyba się zagalopowałeś z tym 6 -8 godzin dziennie biorąc pod > uwagę wymiar czasu pracy nauczyciela:) mam 28 godzin dydaktycznych w tygodniu (18 + 10 nadgodzin) + 2 godziny karciane (bezpłatne) + 5 okienek często wypełnionych zastępstwami albo dyrekcja w inny ciekawy sposób mi je organizuje, razem 35 godzin w tygodniu spędzam w szkole, w szkole pracuje od roku wcześniej pracowałem w innym miejscu więc mam porównanie, 28h tutaj to o wiele więcej niż 40h w innym miejscu, jeśli chodzi o wysiłek fizyczny i psychiczny, do tego poświęcam około 3h dziennie po powrocie do domu aby się przygotować i sprawdzić prace, nie wiem może jeszcze mi się chce, ale gdy przestanie na pewno zmienię pracę a nie będę się męczył, właśnie dlatego zrezygnowałem z poprzedniej pracy i na koniec zarodki nauczyciela (1400zł bez nadgodzin) są uwłaczające, dobrze, że mam dużo lepiej płatne zlecenia bo za taka pensję bym nie utrzymał rodziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig1113 Re: Taaak! IP: 89.228.3.* 14.12.09, 20:55 Jeżeli masz inne, dużo lepiej płatne zajęcia, to dlaczego nie odejdziesz ze szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izam Re: Taaak! IP: *.range86-140.btcentralplus.com 14.12.09, 20:57 ale podejrzewam, że te nadgodziny są płatne dodatkowo a nie wchodzą w Twoje pensum:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RM Re: Taaak! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 21:40 Bo jest z Ciebie taki nauczyciel jak z koziej d..py trąba. Pracowałem kilka lat jako nauczyciel w szkole średniej i zawodówce. Jednym słowem - wczasy (i to z refundacją). Jeżeli Cię ta robota tak męczy to ją zmień. Weź się za normalna ciężką, czarną robotę. Jeżeli Ty musisz się trzy (sic!) godziny przygotowywać i sprawdzać prace to wybacz, coś ty robił w szkole?! Weź się za metodykę, naukę i socjologię i dopiero wróć do szkoły uczyć ludzi. A co do zarobków... jaki nauczyciel, takie zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komentator Re: Taaak! IP: *.chello.pl 14.12.09, 21:58 Chętnie wierzę, że w zawodówce nie trzeba przygotowywać się do lekcji. Dla takich leniwych matołów nie warto. I tylko leniwy matoł bez żadnej ambicji może być ich nauczycielem, inny by nie wytrzymał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Taaak! IP: *.kielce.vectranet.pl 15.12.09, 07:38 Zaczęłam pracować w szkole w 1994 roku - w dalszym ciągu przygotowuję się do zajęć; biorąc pod uwagę, że klasówki samie się nie sprawdzą, nowe testy same się nie przygotują itd - spędzam w domu kilkadzieścia godzin tygodniowo pracując. Korzystam z WŁASNEGO KOMPUTERA, WŁASNEJ DRUKARKI, WŁASNEGO PAPIERU, WŁASNYCH MATERIAŁÓW, za które szkoła mi nie zwraca. Daj znać, jak spotkasz urzędnika państwowego, który sponsoruje swojego pracodawcę w ten sposób. A najbliższe święta spędzę na dokonywaniu analizy wyników egzaminu maturalnego z języka obcego, na poziomie podstawowym i rozszerzonym (ustny i pisemny) z podziałem na zadania / umiejętności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jha Re: Taaak! IP: *.acn.waw.pl 15.12.09, 09:38 i nie zapominajmy, że pracując w szkole ma się dziesiątki jeśli nie setki szefów (rodziców) ! Dlatego między innymi zrezygnowałam z bycia nauczycielką dwa lata temu i była to najlepsza decyzja w moim zawodowym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Taaak! IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 08:16 Gość portalu: RM napisał(a): > Bo jest z Ciebie taki nauczyciel jak z koziej d..py trąba. Pracowałem kilka lat > jako nauczyciel w szkole średniej i zawodówce. Jednym słowem - wczasy (i to z > refundacją). jeśli wczasowałeś to dobrze, że już nie jesteś nauczycielem, zresztą podejrzewam, że nie odszedłeś ale cię wywalili na zbity pysk, skoro pracę tak traktowałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Chwalicie się kiepską pracą? IP: *.google.com 15.12.09, 03:10 Dziwne to podejście: uczestnicy forum przelicytowują się, który ma bardziej męczącą i gorzej płatną pracę, i oskarżają innych że mają fajniejszą (mniej godzin, itd). Przecież to, że ma się kiepską pracę, to nie jest powód do dumy. Odpowiedz Link Zgłoś
rosefinder Re: Chwalicie się kiepską pracą? 15.12.09, 10:37 Ja nie widzę w tym nic dziwnego - mentalna obstrukcja i wzdęcia, oraz brak dystansu i poczucia humoru to nasze choroby narodowe :) Jest źle, a nawet jak nie jest to ponarzekać wypada. A to że naszym rodakom jest źle to oczywiście szefa, rodziców, dzieci, petentów, klientów (niepotrzebne skreślić), a nie ich własna wina :) Dziwne, bo przecież sami jesteśmy szefami, pracownikami, rodzicami, dziećmi, petentami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abd Re: Taaak! IP: 62.29.136.* 15.12.09, 08:20 Mam pytanie, mówiąc że masz 18 godzin tygodniowo to znaczy, że dosłownie 18 godzin jesteś w pracy czy 18 godzin lekcyjnych + przerwy oczywiście. Szkołę ukończyłem jakiś czas temu :) więc może dlatego nie pamiętam jak długie są owe przerwy. Jeśli jednak oprę się na wcześniejszym wpisie (5 minut przerwy), to z owych 18 godzin odejmijmy 3 godziny: lekcja 45 minut, przerwa 5 czyli z każdej godziny odejmujemy 10 minut. Te 3 godziny pokryją wspomniane okienka? Ja również mam znajomych nauczycieli, mam też znajomych urzędników oraz tych pracująch poza budżetówką i nikt nie wmówi mi, że nauczyciele mają mało czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy nauczyciel Re: Taaak! IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 08:36 twoje wyliczenia są błędne, w poprzedniej pracy (pewnie urząd) pracowałem od 8-16, wielu przychodziło do pracy kilka minut po 8 a o 15.30 każdy był gotowy do wyjścia, w szkole musisz być przed 8 a jeśli kończysz o 14.30 nie wyjdziesz i tak wcześniej niż o 15, koniec lekcji nie jest równoznaczny z końcem pracy, gwarantuje ci, że gdyby wprowadzono 8h przy tablicy większość nauczycieli porzuciłoby taką pracę, albo by się wykończyło w niedługim czasie nie chce mi się pisać ile czasu trzeba poświęcić poza szkołą, prowadzenie lekcji to nie to samo co wiele innych prac gdzie często mechanicznie niemal powtarzasz codziennie te same czynności, na lekcji często prowadzisz temat pewne tematy tylko raz w roku i nie ma siły abyś nie musiał se przygotować do lekcji, jakoś uczniowie po tygodniu czy dwóch nie pamiętają czego się nauczyli a nauczyciel musi pamiętać wszystko? ty pamiętasz? ach, wypaliłem się w poprzedniej pracy, szkoła to dla mnie odmiana, może jeszcze przez rok, w moim zawodzie zarabiam więcej w ciągu tygodnia niż tutaj w miesiąc, nie miałem problemu ze znalezieniem pracy w szkole, ta praca sama się do mnie zgłosiła i już czuję, że nie będę miał żalu, ale przynajmniej rozumiem specyfikę tego zawodu, niestety tez widzę, że nie wszyscy nauczyciele się do tego nadają, nie wiem może są już wypaleni? Odpowiedz Link Zgłoś
radish Re: Taaak! 17.12.09, 17:29 Jeżli półgłowku myslisz, że nauczyciel na przerwach pali pety albo je kanapki - to zajrzyj proszę do jakiejkolwiek szkoły i przestaniesz wypsiywać te durnoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: też nauczyciel Re: Taaak! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 10:03 nie kłam nauczycielu, bo kłamiesz w żywe oczy i robisz ludziom wodę z mózgu! Po pierwsze przy takiej ilości nadgodzin, które-dodajmy - wyrabiasz w czasie 40 godzinnego tygodnia pracy nie zarabiasz 1400 zł brutto, tylko dużo więcej. Po drugie te trzy godziny dzienne przygotowań w domu? Już to widzę! Po trzecie: no podła ta twoja dyrekcja że ci w czasie okienek daje zarobić i wysyła na zastępstwa. Po czwarte zapamiętaj sobie, że nie masz godzin bezpłatnych, bo jak każdy śmiertelnik w tym kraju twój etat to 40 godzin tygodniowo, choćbyś nie wiem jak jak chciał to wyprzeć ze świadomości, więc nie robisz nikomu żadnej łaski, że pracujesz te dwie godziny więcej niż rok temu. Policz jeszcze wolne dni w roku, za które ci płacą( tak, wiem, oczywiście w tym czasie sprawdzasz klasówki i przygotowujesz się do zajęć do późnej nocy)i zastanów się czy powinienes narzekać. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Taaak! 14.12.09, 19:07 3-4 godziny pracy i dzień wolny mają w tygodniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Taaak! IP: *.toya.net.pl 14.12.09, 20:00 mariuszdd napisał: > 3-4 godziny pracy i dzień wolny mają w tygodniu. > nijak ci z tego nie wyjdzie 19h/tydzień, pewnie pała z matmy była Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nn Re: Taaak! IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 08:19 Gość portalu: zbig1113 napisał(a): > 4*4+3= > Powodzenia jakie +3? a gdzie ten dzień wolny w tygodniu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig1113 Re: Taaak! IP: 89.228.3.* 14.12.09, 20:54 W innej pracy masz 26 dni urlopu i to wszystko. Nie ma też tych 3 tygodni w lipcu. Piszesz, że nauczyciel przez 8 godzin stoi i ma 5 minutowe przerwy, to i tak jest lepszy od pracownika przy taśmie, który stoi te same 8 godzin (z półgodzinną przerwą). Odpowiedz Link Zgłoś
izko Re: Taaak! 14.12.09, 21:32 Ale dzieci to nie taśma, zapraszam na lekcje z 30 osobową klasą, a wtedy można mieć porównanie. Poza tym praca nauczyciela to zebrania z rodzicami, szkolenia, przygotowywanie apeli, konkursów, sprawdzanie sprawdzianów, kartkówek, ćwiczeń, zeszytów, rady pedagogiczne i psanie sprawozdań od sprawozdań i wypełnianie całej rzeki papierów. Wkurza mnie, kiedy ktoś kto tygodnia nie przepracował w tym zawodzie wypowiada się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig1113 Re: Taaak! IP: 89.228.3.* 14.12.09, 22:25 Ktoś ma robotę przy taśmie i przykręca tam śrubki, a ktoś pracuje przy dzieciach i sprawdza kartkówki, czy spotyka się z ich rodzicami. Każdy ma swój zakres obowiązków. A przy okazji, pracowałem trochę w tym zawodzie i wkurz mnie gdy nieudacznicy braki kompetencji zasłaniają "wypaleniem". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy nauczyciel Re: Taaak! IP: *.toya.net.pl 15.12.09, 08:26 w szkole średniej i na studiach w wakacje stałem na taśmie produkcyjnej, tyle wolnego czasu dla siebie nie miałem nigdzie indziej, umysł masz wolny, na taśmie wykonujesz pracę mechanicznie, możesz rozmyślać, planować, itd... co nie oznacza, że praca na taśmie jest moją wymarzoną, to praca dla ludzi bez ambicji i potrzeby sukcesów, może być męcząca fizycznie, ale dla psychiki jest całkiem zdrowa, pewnie nawet nie zdajesz sobie sprawy jak męczące jest mówienie przez tyle godzin dziennie, nie wiem czy wiesz, ale wielu nauczycieli ma problemy z narządami głosowymi po kilku latach pracy a 26 dni urlopu jest względne, energetycy mają dodatkowy dzień urlopu co miesiąc, mundurowi również maja go więcej i pewnie wiele innych zawodów ma w tym temacie bonusy lipiec nie jest moja wymarzona pora roku na urlop, zawsze jeździłem w czerwcu lub wrześniu, lipiec jest za to najdroższą porą roku na urlop Odpowiedz Link Zgłoś
bierfreund Re: Taaak! 17.12.09, 16:06 Tez popieram! W szkole nienawidzilem belfrow, ale od tego sie dorosleje, zeby trzezwiej patrzyc na pewne sprawy. I naprawde Wm nie zazdroszcze. Ja jak z budowy do domu wracam to jestem nieraz i wykonczony, ale wiem, ze zaraz sobie piwo otworze, ksiazke przeczytam, w internecie pobuszuje i mam WOLNE do nastepnego dnia. Nauczyciel tego luksusu nie ma, bo bierze robote do domu. Placa Wam za te godziny sleczenia nad durnymi wypracowaniami w domu? Pewno nie... A chyba najgorsze to zezwierzecenie dzieciarni. Jak bylem w podstawowce to tez potrafilismy dac w kosc, ale zeby ktos oplul, zwyzywal, rzucil czyms czy uderzyl nauczyciela? Tego nigdy nie bylo. A to niecale 15 lat temu... Dzis juz nauczyciela nikt nie szanuje, a rodzice maja pod reka winnego, ze ich niewychowane bachory w klopoty wpadaja. Szanuje Was wszystkich, ale naprawde nie rozumiem czemu dzis ktos chcialby zostac nauczycielem. Z idealizmu? To szybko minie... Odpowiedz Link Zgłoś
kenzoo3 jesteś rok obłednego Tuska i jego bandy 14.12.09, 17:37 a wypali się cała Polska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Fajny ten nasz agent Boni IP: *.elpos.net 14.12.09, 19:14 Boni jak na SB ka jest bardzo fajny wpisze do ustawodawstwa płatny roczny urlop i wiadomo na początku co 10 urzędnik będzie się odstresował za naszą kasę nie ma co bycie SB kiem wypala i kumple by se odpoczeli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palacz. Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.12.09, 19:22 W wyniku wypalenia zawodowego wpadłem w depresję,straciłem pracę,ZUS odmówił mi świadczenia rehabilitacyjnego a obecnie wystąpiłem o rentę bo nie daję sobie rady z otaczającą mnie rzeczywistością bez garści prochów kilka razy dziennie.Jestem po pięćdziesiątce,pracowałem na kierowniczym stanowisku.W wyniku mobbingu stałem się nikomu niepotrzebnym wrakiem.Na leki i jedzenie już nie mam pieniędzy.I takich jak ja jest coraz więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajmy_dojrzeć Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: *.net.pbthawe.eu 14.12.09, 19:47 Dzieciom zabiera się dzieciństwo i szanse na zdrowy rozwój całego organizmu dziecka w domowych warunkach. Nikt i nic już nie wróci im tej jedynej szansy, żaden kolejny samochód, żadne hobby.Brak kondycji fizycznej,psychicznej, brak okrzepnięcia całego układu nerwowego, itp. itd.Żłobek i przedszkole to nie awans społeczny, to katastrofa w życiu dziecka.Właśnie czytamy o skutkach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekjot Re: Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 14.12.09, 20:46 W najgorszym stanie są pracownicy pomocy społecznej Każdy, kto miałby wypisać decyzje o pomocy społecznej - przekraczającej swoje własne dochody też by sie załamał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuriTuri Re: Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: *.aster.pl 15.12.09, 00:13 "Żłobek i przedszkole to nie awans społeczny, to katastrofa w życiu dziecka." Jasne, zwłaszcza dla dzieci, których rodzice są półanalfabetami, którzy nie mają pojęcia o wychowaniu i rozwoju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: N Re: Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: 78.9.72.* 14.12.09, 20:49 Ty Witoldzie wykształciłeś się sam, bez nauczycieli!?Wakacje są ale urlop jest tylko w tym czasie a nie jak większość kiedy chce!!!!! Ja nie czuję się zmęczony pracą ale twoja zawiść na pewno coś ci wypaliła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taki jeden Re: Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: *.multi-play.net.pl 14.12.09, 21:26 Naprawdę sadzisz, że inny pracownik niż nauczyciel może sobie chadzać na urlopy kiedy chce?!?!?!? Gratuluje wyobraźni, bardzo się mylisz - większość chodzi wtedy kiedy mu pracodawca wyznaczy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LuriTuri Re: Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: *.aster.pl 15.12.09, 00:07 Wakacje to mają uczniowie, a nie nauczyciele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bykx Re: Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: *.retsat1.com.pl 15.12.09, 00:34 A ja jestem wypalony, gdy mam isć do pracy do szkoły państwowej ale wypalenie szybko mija, gdy mam zajęcia w prywatnej ze stawką trzy razy większą. To się nazywa motywacja pracownika. Zmotywowany nauczyciel bardzo motywuje do pracy uczniów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byla nauczycielka Re: Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: *.scansafe.net 15.12.09, 07:09 Wszyscy narzekaja n anauczycielie... a czy ktos z was poszedlby pracowac do szkoly za taka marna kase? I jeszcze udawal ze mu si eto podoba? Ludzie nei oszukujcie sie! Powinniscie byc wdzieczni, ze sa jeszcze ludzie ktorym sie chce wstac rano i meczyc z waszymi "dzieciaczkami"... PS uczylam w gimnazjum... i skonczylo sie to depresja. Dzieki Bogu mam to za soba. Prace w szkole tez. Odpowiedz Link Zgłoś
tos_ny Re: Sprawdź, czy jesteś wypalony 15.12.09, 07:43 Tak, gdzie to tak jest, że nauczyciel ma faktycznie 2 miesiące wolnego?????????? Jakis durny stereotyp się przyjął, że nauczyciel to ma tylko wakacje!!! Z tych dwóch miesięcy robi się zazwyczaj dwa tygodnie, bo tyle jest papierów do zrobienia! Jeśli nauczycielom tak dobrze, to czemu nikt nie chce tak pracowac, ha? I żeby nie było - nie, nie jestem nauczycielką, po studiach w tym kierunku zrezygnowałam, bo za tyle roboty Polska nie zapewnia dobrych pieniędzy! To, że jest się w szkole 4 godziny dziennie oznacza drugie tyle albo i więcej spędzone w domu. A wakacje i cala reszta to durny mit!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbig1113 Re: Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: 89.228.3.* 15.12.09, 07:53 W innej robocie też mają max. 3 tygodnie wakacji, zwanych urlopem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niebudzetowka Wszystkim biedadczyskom nauczecielom proponuje IP: 217.168.133.* 15.12.09, 09:08 ...zeby sie zatrudnili gdzies poza budzetowka, np.. w jakiejs agencji reklamowej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q-ku ... biedadczyskom nauczecielom życzę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 16:10 by nie musiały uczyć Twego dziecka i już lżej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Obyś cudze dzieci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.09, 09:09 i uczył!!!!!! Auuuuuuuuuuuuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: 78.9.30.* 15.12.09, 09:34 Jak mnie się "wypaliła" robota, ro sobie drugiej poszukałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypersonifikacja Sprawdź, czy jesteś tywypalony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.09, 10:19 Radzę, tym którzy zazdroszczą nauczycielom, zgłosić się do szkoły jako wolontariusze. Niech dyrektorzy skierują ich do odpowiednich klas i niech tam popracują miesiąc - przy pomocy stałych nauczycieli. Wtedy dopiero będę z uwagą śledzić ich wypowiedzi. A tak ich zdanie na temat pracy nauczyciela jest dla mnie bezwartościowe i bzdurne. Znam przypadek, kiedy młody nauczyciel po drugiej przeprowadzonej lekcji uciekł ze szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: *.adsl.inetia.pl 17.12.09, 08:27 kolego mówisz ze nauczyciele mają lekko , daj spokuj, chodziłeś do szkoły wiesz jak jest , z jak dużą grupa "nienormalnych" uczniów muszą się zmagać , ja osobiście nauczycielem nie jestem , ale gdybym miał okazje nim byc w ciagu pół roku wylądował bym w kryminale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bladosc Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 09:23 Poprostu jest tak,ze mamy zle podejscie do siebie i innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: venecja Re: Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.12.09, 16:48 Pracuje w duzej firmie, kieruje dzialem, ale powiem jedno : do szkoly wracalabym na kolanach i ze spiewem na ustach : )Mam wyksztalcenie pedagogiczne, pracowalam w zawodzie rok po studiach, pozniej skusilam sie na zmniane pracy ; ( niestety. Teraz po kilku latach mam dosc, szukam pracy ale nie ma, do szkol przyjmowani sa krewni i znajomi krolika ; ) Gdzie ci nauczyciele, ktorym tak zle ? zamienie sie na prace - serio. Oddam prace 8 godzin dziennie do 18.00, co druga sobote na dyzurze, prace w wigilie-tak w naszym kraju wigilia to normalny dzien pracy (tego nie pojmuja nauczyciele) no moze do 16.00, prace w "przerwie" swiatecznej, prace w sylwestra, prace bez dodatkowej 13 pensji, bez bonow na swieta, dzien nauczyciela, bez ferii zimowych, bez wakacji, prace z normalnym urlopem i do tego nie zawsze w wakacje, musimy sie jakos dzielic. W zamian wezme prace z pensum 18 godzin, bede w domu w poludnie, bede miala czas dla dzieci, wezme prace w dodatkowymi wycieczkami klasowymi, zebraniami z rodzicami (raz w miesiacu), radami pedagogicznymi (raz na pol roku) wezme klasowki i zeszyty do domu bede sprawdzac jak dzieci pojda spac. Moje dzieci beda mialy mnie od momentu przyjscia ze szkoly. Tak wiem o czym mowie, pracowalam tak , moja mama jest nauczycielka( juz na emeryturze) moja siostra tez jest nauczycielka - wiecej czasu wolnego nie ma zadna grupa zawodowa. Uprzedzajac, ja tez studiuje i robie rozne kursy - tylko zupelnie za wlasne pieniadze mi kuratorium nie doplaca do niczego : ( Szukajac pracy w oswiacie mam swiadomosc tego,ze zarobki na poczatku beda bardzo marne, mimo wszystko z radoscia zamienie swoja swietna prace na ten pogardzany kawalek chleba nauczycielskiego. Czekam na chetnych na zamiane - biore nawet od stycznia. A wszystkich chetnych nauczycieli zapraszam do swojej pracy, czysta, estetyczna, ciekawa itp. tylko na nic nie ma juz czasu, przyjdzcie codzienne do pracy do 18.00 i w goracych okresach bierzcie jeszcze robote do domu, tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Zaraz firmy farmaceutyczne wypuszczą lek na wypa- 17.12.09, 17:28 lenie. Propagandowa przygrywka już była. Odpowiedz Link Zgłoś
malpieldzekson Sprawdź, czy jesteś wypalony 18.12.09, 07:53 Wypalenie zawodowe a zgnuśnienie ogólne to dwie inne sprawy. Jak ktoś po pracy tylko ogląda tv albo siedzi przed kompem to nie dziwota...po prostu dziadzieje, nic go już nie bawi to i praca mu przyjemności żadnej nie daje. Niestety żyjemy w kraju (ale i ogólnie-systemie) gdzie trzeba robić 8 h/ dobę do czego człowiek nie jest stworzony...żadne zwierzę nie chodzi do pracy. A jeszcze po pracy często się..pracuje żeby było na godne życie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal Sprawdź, czy jesteś wypalony IP: 80.54.202.* 18.12.09, 08:45 Hannibal Lecter miał wypalenie zawodowe. Odpowiedz Link Zgłoś