Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Niezbędnik poborowego

IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 03.02.04, 19:23
    A do kiedy wojo ciąga do siebie rezerwistów?
    Obserwuj wątek
      • Gość: dezerter Re: Niezbędnik poborowego IP: *.rasserver.net 03.02.04, 23:58
        WKU=NKWD...bandycka firma! Zniewalanie, osmieszanie i upokarzanie mlodych
        ludzi...to jedyne sukcesy wojskowej mafii. Przy okazji, polskie prawo
        dyskryminuje. Druga polowa populacji, kobiety, sa prawnie zwolnione z tego
        zaszczytnego i patriotycznego chamstwa. Moga zyc godniej....piszac kilka listow
        milosnych, do chlopakow trzymanych za koszarowymi kratami.
        Wszystkim milosnikom tego ciemnogrodu proponuje przeboj....gdy piosenka szla do
        wojska, to spiewala cala polska....oczywiscie, nigdy nie na trzezwo.
        • Gość: abc Re: Niezbędnik poborowego IP: *.devs.futuro.pl 06.09.04, 18:22
          dezerter.... bzdurki piszesz...jakie upokarzanie czy osmieszanie? moze z
          poczatku pojada po tobie ale to dosc ciekawa przygoda i nauczy Cie jak sobie
          radzic, zeby nikt po tobie nie jezdzil. Jednym slowem dobra przygoda ale nie
          dla chlopcow ktorzy trzymaja sie mamy spodnicy. Poza tym facet bez wojska
          to ..... (pewna czesc damskiego ciala).

..::pozdro::..
      • Gość: ja Re: Niezbędnik poborowego IP: *.energis.pl 04.02.04, 00:25
        • fasola86 Re: Niezbędnik poborowego 08.02.04, 14:08
          przeczytałem tu kilka komentarzy i... ręcę opadają.O co cały ten szum? Sam
          byłem w wojsku i nie popełniłem ani samobójstwa, ani nie jestem alkoholikiem.
          Wojsko to zamknięta społeczność w której można normalnie żyć. Wszyscy
          przeciwnicy służby wojskowej to ludzie którzy uparcie trzymają się spódnicy
          mamusi i czekają aż ktoś im wytrze tyłek...
      • Gość: USA amerykanie sa dumni IP: *.client.comcast.net 04.02.04, 00:39
        Amerykanie sa dumni ze sa zolnierzami USa, a cywile sa dumni ze swoich zolnierzy
        i darza ich respektem i szacunkiem. A w polsce?
        • Gość: masta Re: amerykanie sa dumni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 01:05
          rotfl amerykanie sa dumni ze swojej impreialnej armii :) hehe a tak poza tym
          prosty sposob jak nie isc do wojska - staw sie baaaardzo oduzony na komisji
          poborowej i mow ze jestes calkowicie zdrowy i chcesz isc do woja - lekarze jak
          sie poznaja o co chodzi od razu daja kat D :)
        • Gość: Zenek Re: amerykanie sa dumni IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 08:16
          Może i są, amoże to tylko propaganda Holywood'u.
          W każdym bądź razie USA ma armię zawodową a nie z łapanki.
          Do wojska idą więc ludzie chcący służyć w armii. To duża różnica.
          Takie sprawy jak pijaństwo lub fala są tam nie do pomyślenia.
          Taką armię można szanować. My mamy inną sytuację. U nas jest to zbieranina
          głupich oferm które albo nie umiały się wyłgać albo nie potrafią znaleźć sobie
          miejsca (pracy, rodziny itp) w cywilu.
          Oczywiście jest pewna grupa wartościowych żołnierzy, ale to margines (niestey!).
          • Gość: ADMIRAL TROLE Re: amerykanie sa dumni IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.04, 18:03
            W SZWECJI ARMI I POLICJA CIESZĄ SIE POWAZANIEM SPOLECZESNTWA A
            DLA ZOLNIERZ ODBYWAJĄCEGO PRZESZKOLENIE TO DUMA
        • Gość: Gość Re: amerykanie sa dumni IP: 157.25.92.* 04.02.04, 10:56
          Po pierwsze nie "a w polsce?" tylko w Polsce. Jeśli używasz tego języka to bądź
          dumny, i używaj go nie obrażając tych, którzy to czytają. A tak na marginesie
          to ani Tyś Polak, ani nie Amerykanin.
        • Gość: Staszek Wiraszka Re: amerykanie sa dumni? IP: *.dsl.primus.ca 04.02.04, 15:42
          Tyle tylko ze armia amerykanska to zbieranina niewyedukowanych emigrantow z
          calego swiata, ktorzy tylko dlatego ida do armii bo nie maja wiekszych
          perspektyw na zdobycie czegokolwiek inna droga. Oczywiscie "pajace" z
          Waszyngtonu to aprobuja bo taka ciemnote emigrancka latwiej jest ugniesc i
          przerobic na swoja modle, ktora nie mysli tylko wykonuje zbrodnicze rozkazy. A
          co do cywilow amerykanskich bedacych dumnymi z tych debilkow w mundurach, to
          czemu nie, przciez oni sa dumni tez z tej lopoczacej szmaty z gwiazdeczkami i
          paskami, nie mowiac juz o tej "pioseneczce" (chyba hymn mi sie zdaje) ktorej
          melodia tak naprawde wywodzi sie z karczemnej piosenki, czy wrzasku. Dzieki
          Bogu ze jestesmy Polakami i mieszkamy w Polsce.
      • Gość: Miś Re:Nam nie jest wszystko jedno IP: 213.76.152.* 04.02.04, 07:58
        Nam nie jest wszystko jedno !?
        Zawiadomienie do prokuratury o dokonaniu przestępstwa przez spółkęAGORA
        USTAWA
        z dnia 23 kwietnia 1964 r.
        KODEKS CYWILNY
        Z późniejszymi zmianami:

Art. 5. Nie można czynić ze swego prawa użytku, który by był sprzeczny ze
        społeczno-gospodarczym przeznaczeniem tego prawa lub z zasadami współżycia
        społecznego. Takie działanie lub zaniechanie uprawnionego nie jest uważane za
        wykonywanie prawa i nie korzysta z ochrony.
        Art. 58. § 1. Czynność prawna sprzeczna z ustawą albo mająca na celu obejście
        ustawy jest nieważna, chyba że właściwy przepis przewiduje inny skutek, w
        szczególności ten, iż na miejsce nieważnych postanowień czynności prawnej
        wchodzą odpowiednie przepisy ustawy.

USTAWA
        z dnia 6 czerwca 1997 r.
        Kodeks karny.
        Z późniejszymi zmianami:

Art. 18. § 1. Odpowiada za sprawstwo nie tylko ten, kto wykonuje czyn
        zabroniony sam albo wspólnie i w porozumieniu z inną osobą, ale także ten, kto
        kieruje wykonaniem czynu zabronionego przez inną osobę lub wykorzystując
        uzależnienie innej osoby od siebie, poleca jej wykonanie takiego czynu.
        § 2. Odpowiada za podżeganie, kto chcąc, aby inna osoba dokonała czynu
        zabronionego, nakłania ją do tego.
        § 3. Odpowiada za pomocnictwo, kto w zamiarze, aby inna osoba dokonała czynu
        zabronionego, swoim zachowaniem ułatwia jego popełnienie, w szczególności
        dostarczając narzędzie, środek przewozu, udzielając rady lub informacji;
        odpowiada za pomocnictwo także ten, kto wbrew prawnemu, szczególnemu
        obowiązkowi niedopuszczenia do popełnienia czynu zabronionego swoim
        zaniechaniem ułatwia innej osobie jego popełnienie.

• Gość: MaDeR Informacja o obowiązującym prawie łamie prawo? IP: 80.51.240.* 04.02.04, 08:59
          Miś, od kiedy informowanie o dozwolonych prawem sposobach wymigania się od woja
          jest przestepstwem? Jesteś zwolennikiem państwa, gdzie nikt nigdy w danej chwili
          nie wie, jakie w danej chwili obowiązuje prawo?

A może po prostu się pienisz, że większośc ludzi ma rozsądek i niechce z tym
          gównem zwanym wojskiem mieć do czynienia? Niekoniecznie z powodów
          ideologicznych, wystarczą praktyczne - fala, branie wbrew woli człowieka itp
          łamanie praw człowieka w majestacie prawa.
          • Gość: Miś Re: Informacja o obowiązującym prawie łamie prawo IP: 213.76.152.* 04.02.04, 09:23
            Ano od wtedy gdy chcesz lub zamierzasz obchodzić prawo to czyn taki jest
            zabroniony a skutek nieważny a jeżeli do czynu zabronionego namawiasz to jes to
            karalne.
            • Gość: MaDeR Re: Informacja o obowiązującym prawie łamie prawo IP: 80.51.240.* 04.02.04, 09:34
              To, że dostałem kategorię E, bo od 2 roku życia mam głęboki niedosłuch, też jest
              obchodzeniem prawa?

Czy informacja w gazecie o tym, że takie osoby jak ja moga liczyć na kategorię
              E, jest obchodzeniem prawa?

Czy unikanie wojska w _legalny_ sposób jest czynem zabronionym?

Dlaczego gazeta nie może pisać o _legalnych_ sposobach unikania wojska?

Człowieku, pomyśl.
              • Gość: Miś Re: No właśnie pomyśl człowieku IP: 213.76.152.* 04.02.04, 10:48
                No właśnie pomyśl człowieku!!! sam piszesz "unikanie wojska" a jako argument
                przytaczasz swój niedosłuch jeśli tak jest w rzeczywistości to nie zostaniesz
                powołany bo to wynika z twojego prawa, a unikanie wskazuje na chęć uzyskania
                odroczenia bądź przeniesienia do rezerwy na podstawie nieprawdziwych
                przesłanek - to jest właśnie łamanie prawa przez poborowego do czego w swoim
                artykule namawia gazeta. A ponieważ na swojej okładce pisze, że nam nie jest
                wszystko jedno w połączeniu z wypowiedziami Pana A. Michnika to należy
                piętnować wszelkie akty naruszenia prawa przez gazetę co niniejszym czynię.
                • Gość: MaDeR Myśl, to nie boli. IP: 80.51.240.* 04.02.04, 11:46
                  > powołany bo to wynika z twojego prawa, a unikanie wskazuje na chęć uzyskania
                  > odroczenia bądź przeniesienia do rezerwy na podstawie nieprawdziwych

Uniknąłem wojska.
                  Na podstawie PRAWDZIWYCH przesłanek.

Nie miałem i nie mam żadnej ochoty na wojsko. Mam niedosłuch. Przestawiłem
                  odpowiednie papiery i zaświadczenie. Dali kategorię E.
                  Uniknąłem wojska.

"Uniknąłem" odnosi się do niechęci do wojska, a nie do prawdziwości lub
                  nieprawdziwości przesłanek. Dlatego też uważam, że to dobrze, że "Gazeta"
                  informuje ludzi, co może spowodować, że nie trafisz do wojska - a co za tym
                  idzie - go unikniesz. W legalny sposób.

Jeśli w arykule widzisz nawoływanie do nielegalnych sposobów na uniknięcie
                  wojska (twoje "łamanie prawa przez poborowego do czego w swoim artykule namawia
                  gazeta"), to już twój problem intepretacyjny. Nie mój.
                • Gość: mlx ??? IP: *.echostar.pl 21.04.04, 11:19
                  O czym Ty piszesz? Pomieszanie z poplątaniem! Co ma wspólnego prawo cywilne ze
                  służbą wojskową? I od kiedy informacja o możliwych prawnych możliwościach jest
                  podżeganiem do przestępstwa? Czyli jeśli "Gazeta" napisze, że aby uniknąć
                  mandatu za prędkość trzeba jeżdzić 60 km/h w mieście-też nawołuje do obejścia
                  prawa?!? Zanim coś napiszesz - zastanów się dwa razy. Aha, i może warto zapisać
                  się na Wydział Prawa?
            • Gość: Pawel Ja smigam sie od woja juz kupe czasu! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 12:06
              Znow czekam na smeiszny bilecik! Tym razem koniec z odwolywaniammi i biore
              zastepcza! Znow pewnie bedzie jakas smieszna komisja ale podstawa to sie nie
              poddawac. Jak ktos nie chce nie powinien tam isc! Ile lat jeszcze trzeba aby
              to pacany z WKu zrozumieli. Wogole to spotkalem sie juz z takimi matolami w
              WKU, ze jak bym poszedl do wojska i spotkal takich to bym sie zalalmal.
              Dlatego nie pojde nie chce! To syf! Nie camierzam byc gnojony!Nikt mi nie
              bedzie rozkazywac! Zyjemy w wolnym kraju!Ponoc DEMOKRATYCZNYM!? Ludzie jesli
              nie chcecie isc starajcie sie o zastpecza. Panstwo nic nam nie daje! Pracy nie
              ma a chce cos od nas??? Nie te czasy! W dzisiejszych czasach nic nie ma za
              darmo! Cos za cos! A wogole PIERDOL SLUZBE WOJSKOWA!!!
      • Gość: poborowy Re: Niezbędnik poborowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 08:04
        A ja kocham wojsko,lubię słuchać marszy wojskowych i patrzeć na defilady.Sam
        przeszedłem w szkole średniejszkolenie spadochronowe w Białymstoku.Ale będąc
        studentem ,nabrałem rozumu i niech wojsko trzyma się odemnie z daleka.Zrobię
        wszystko aby nie służyć w wojsku i otrzymać kat.D.Widziałem jak zidiociały
        kapral wyżywa się nad młodymi żołnierzami.
        • Gość: Kapral Marian Eeeeee... nie przesadzaj.... IP: *.autocom.pl 04.02.04, 08:59
          Ja z nich tylko robiłem "prawdziwych mężczyzn" ;)
      • Gość: Mot To skandal, aby wyborcza publikowała taki poradnik IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.02.04, 08:21
        Takimi tekstami mieszacie tylko kijem w wiadrze polskich pomyj. Ludzie zobaczą
        po raz kolejny, że najważniejsza jest moja d..a. Kraj, powinność, przyzwoitość
        to bzdety. Szkoda.
        • Gość: Major Tom Re: To skandal, aby wyborcza publikowała taki por IP: *.autocom.pl 04.02.04, 08:52
          BAAAARDZO się przysłużę mojemu krajowi jak pójdę na pół roku do woja i popełnię
          tam samobójstwo albo wyjdę jako alkoholik.
        • Gość: MaDeR Re: To skandal, aby wyborcza publikowała taki por IP: 80.51.240.* 04.02.04, 09:01
          Dlaczego mam poważać dany kraj tylko dlatego, że się w nim urodziłem? Nie bądź
          śmieszny.

PS: Poradnik jak poradnik, w naszym kraju jeszcze nie zabroniono informacji o
          tym, jakie jest obowiązujące prawo w danej kwestii, choć jak widzę niektórzy tu
          chcieliby to zmienić.
      • Gość: Gość Re: Niezbędnik poborowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.04, 08:29
        Nigdy nie pojdę do wojska..Mam znajomego w wojsku i ciągle pamiętam jego
        opowieści jak robiono z magistrów "szmaty do podłogi" itp.,ciężko
        uwierzyć..podobno jest lepiej,ale to przecież ciągle biedne i niewykształcone
        wojsko,gdzie czysty mundur dostaje się na uroczystą przysięgę.Niestety w
        dzisiejszych czasach strzelać uczą na ulicy.Jeśli ktoś nie chce być na stałę w
        wojsku ,to 12 miesięcy w WP jest stratą czasu.Wyjadę z Polski,ale nie pójdę do
        wojska :)
      • Gość: MaDeR Re: Niezbędnik poborowego IP: 80.51.240.* 04.02.04, 09:02
        Poborowi to w ogóle bezsens.

Zawodowcy są w wojsku JEDYNĄ sensowną opcją. Innymi słowy, jedynie armia w pełni
        zawodowa jest w stanie cokolwiek zrobić. Poborowi, rekruci etc wywołują jedynie,
        falę, generują koszty i mają zniszczone życie. Oczywiście, na całkowite
        "uzawodowienie" wojska brak kasy.

To, że nasze panstwo ciągle skraca czas woja, wcale nie wynika z jego dobroci w
        stosunku do tych, którzy nie mają ochoty zostać kotami. Zwyczajnie brak kasy.
        • Gość: asz Re: Niezbędnik poborowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 15:55
          Zawodowa armia byłaby o połowę tańsza. Kłopot w tym że trzeba by wysłać do
          cywila iluś tam generałów.
        • Gość: kamyk Re: Niezbędnik poborowego IP: *.raciborsko.sdi.tpnet.pl 12.02.04, 18:40
          Wczoraj w TVP widziałem jak ćwiczy jednostka specjalna, szykująca się do misji
          w Iraku. To było żenujące. Poubierani w amerykańskie mundurki, dwoch szwejów
          dzierżyło w dłoni M16, reszta ak-47 z drewnianą kolbą. Biegali jak
          przedszkolaki po ogródku, obniżając głosy by brzmiały bardziej męsko.
          Taktyka walki i procedury tak głupie i prymitywne, że dziwnym się wydaje, że w
          Iraku nie wytłukli naszych do nogi. No ale widać takich arabowie mają
          terrorystów jak my żołnierzy więc bilans wychodzi na zero...
      • Gość: koliber Re: Niezbędnik poborowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 09:07
        wojsko jest super niebójcie sie go jest niezła sciema to szkoła dla lewusów po
        co oni biorą ludzi jak tam kasy niema byłem zobaczyłem i ciesze sie tylko że
        prawko kat. C wyciągłem a pozatym nauczyłem sie dużo spac byłem w łączności a
        tam nawet sprzetu niebyło dotej pory niewiem jak sie obsługuje radiostacje R-123
        Ruski sprzęt ale i tak jak tam niebyłeś to nigdy sie niedowiesz jak tam jest
        musisz iśc zobaczyć i przeżyc a potem będziesz sie smiać więc życze powodzenia
        nieutrzcie sie regulaminów bo to tak naprawde niejest tam ważne będą was
        straszyć że niewyjedziecie a i tak was puszczą do domu. POWODZENIA
      • Gość: ktoś Towarzyszu Wroński, wstyd ! IP: *.ska01.telsat.wroc.pl 04.02.04, 09:59
        Namawiasz młodych ludzi do niegodziwości.Obowiązek obrony ojczyzny należy do
        naświętszych.Jeśli tacy psudomęższczyżni,dekownicy i maminsynki, którzy ze
        strachu przed służbą wojskową mają pełne portki, będą wypisywać brednie, to
        kto w przyszłości (jeśli zajdzie taka potrzeba)będzie zdolny do obrony kraju?
        Ciekawe,czy w Izraelu mógłbyś pisać takie brednie i agitować do nie wypełniania
        konstytucyjnych obowiązków przez obywateli?..
        • Gość: Pawel Odwala sie od Wronskiego! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.04, 00:39
          Wg mnie jestes kompletnym deklem! Jak ktos chce niech se idzie a kto nie nie
          idzie! Jesli uwazasz ze ten kto nie chce isc do woja jest mami synkiem to
          lepiej zrob cos dla ludzi i nie wlaczaj wiecej netu i nie umieszczaj opini na
          forum!ZADNYM! Co do Israela to skoncz pierdolic jak nie masz o tym pojecia!
          Lubisz patrzec jak gina ludzie lubisz zabijac to idz do smierdzacego bagna
          jakim jest MON tam cie naucza wszystkiego czym chcesz sie kierowac w zyciu!
          BYE szkoda na ciebei czasu! PEACE! JEBAC SLUZBE WOJSKOWA!
        • Gość: Megash Re: Towarzyszu Wroński, wstyd ! IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.04, 16:39
          Przykre to jest, ze tacy pojebani ludzie jak Ty pisza na tym forum. Ja przez
          przypadek przerwalem studia i nie mam zamiaru isc do wojska a te chuje juz sie
          o mnie dopytuja. Tylko tak abym nie zdazyl do pazdziernika, ale ja mam ich w
          dupie i nigdzie nie pojde, od tego sa pacany po zawodowce - oni maja energie i
          checi do picia,kurwowania, wyzywania itp. Aha... no i jeszcze zobacz ilu jest
          kiboli - ich tez mozna by wziac do wojska, naprawde by sie im przydalo, a nie
          elicie intelektualnej kraju.

Nigdy nie pozwole aby ktokolwiek oprocz mojego ojca unosil na mnie glos z byle
          powodu.

_
          megash
      • Gość: bialasova A czy daltony ida do wojska? IP: 161.52.159.* 04.02.04, 13:49
        A czy ktos raczylby mnie poinformawac co z daltonistami?
      • Gość: ten co wie 100% SPOSÓB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.04, 15:45
        Nie podali tylko stuprocentowego sposobu na uniknięcie wojska, a w dodatku
        najprostszego. Kategorię D dostają bowiem wszyscy tzw. narkomani a w praktyce
        każdy komu na badaniach krwi i moczu wyjdzie zawartość dragów. Jeśli kogoś
        ściga wojo, niech złoży po prostu podanie o komisję lekarską. Na komisji
        przechodzi się przez cały cykl badań a oprócz tego jest rozmowa z psychologiem.
        Wystarczy więc ostro jarać przez dzień lub dwa przed komisją; wyjdzie bardzo
        duże stężenie trawy w moczu a póżniej na rozmowie z psychologiem (najlepiej też
        być najaranym) powiedzieć, że chętnie pójdę do wojska tylko, żeby była trawa.
        Od ręki dają "D".
        • Gość: Igi Wada wzroku -5,0 i kat "A" ! IP: 5.3.1R* / *.cache.pol.co.uk 04.02.04, 16:38
          Tak ja na komissji byłem chyba w 2000 roku mam wade wzroku -5,0 i -4,5 i
          dostałem kat "a", czy to nie jest dziwne. Moge się jeszcze odwołać? po 4
          latach? Wtym czasie wzrok mi sie nieznacznie pogorszył
          • Gość: Adam Skad info?? IP: *.dbn.pl 04.02.04, 17:19
            Najlepsze jest to, ze ilekroc chce zasiegnac jakichkolwiek informacji, o
            jednostkach, przepisach i temu podobnych sprawach, chcialbym sie dostac do
            dobrej jednostki blisko domu, niestety zostaje grzecznie wyproszony z pokoiku i
            czekac na zaproszenie po bilet. Mimo iz jestem odroczony, co chila zmieniam
            termin odroczenia, jestem juz na 3 z kolei uczelni, aktualnie nie mam pracy i
            nei stac mnie na oplacanie studiow. czasem cos przydlubie na czarno. Za studia
            dzienne dziekuje, poniewaz mam niezaciekawa sytuacje rodzinna (nienajlepszy
            stan zdrowia rodzicow) staram sie im pomoc. A tu do woja targaja. Ok pojde ale
            jesli uzyskam jakies sensowne informacje. Co gdzie i kiedy. NIestey za kazdym
            razem rozaczarowuje sie coraz bardziej niz poprzednio. Z zawodu jestem
            technikiem elektronikiem - mam kategorie A z dwoma paragrafami. O tresci tych
            paragrafow dowiedzialem sie z policyjnego komputerka kiedy staralem sie o
            przyjecie. Okazalo sie ze mam skrzywienie obreczy miednicy. Na jakiej podstawie
            lekarz z komisji przydziela dolegliwosci?? Nic takiego u meni w dalszej czesci
            badan nie stwierdzono. Natomiast okazałem lekarzowi stłuczone kolano, gdyz
            pytałsie o jakies dolegliwosci. A ze po pijaku sie wypier....em pokazałem
            stłuczone kolano (( hehe )) i dostalem plaskostopie ( ktorego tez dalsze
            badania na wlasna reke nie stwierdzaja) i to skrzywienie obreczy miednicy....
            co zrobic w takim wypadku? Mam nadzieje ze na ten tamat wypowie sie także jakis
            specjalista. Nie boje sie wojska ale nie chcetrafic do jakiegos syfu. Wiem ze
            sa porzadne jednostki. No i ile mam czekac, niektorzy ze znajomych po roku od
            zgłoszenia sie na ochotnika otrzymali bilet od ktorego nie bylo odwrotu a mieli
            prace i dostanie zycie!!! HELP
      • Gość: ***FrEeDoM*** Re: Niezbędnik poborowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.04, 05:54
        Dostałem kategorię A,mimo że od 2 lat leczę się na nadciśnienie tętnicze i
        coodziennie zażywam leki.Z tego co wyczytałem mój stan zdrowia kwalifikuje
        mnie do dostania kategorii D.Ostatnio byłem w Gliwicach na powtOrnych
        badaniach,a teraz odwołałem się do Krakowa,jak oni mi dają kategorię A to co
        mam zrobić by ją zmienili,gdyż mój stan zdrowia ciągle się pogarsza.Na
        badaniach w Gliwicach miałem ciśnienie 160/100.Proszę o jakąś poradę.
        • Gość: Adam Re: Niezbędnik poborowego IP: *.dbn.pl 07.02.04, 12:04
          Jest na to rada! Idz do Bochenka i daj mu w łape! Historia choroby jak znalazł.
          Nie wiesz jak sie w naszym kraju działa? Trzeba posmarowac tu i tam i nic tylko
          życie jak w Madrycie...
        • Gość: Jekob Re: Niezbędnik poborowego IP: *.elda.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 17:40
          > Dostałem kategorię A,mimo że od 2 lat leczę się na nadciśnienie tętnicze i
          > coodziennie zażywam leki.Z tego co wyczytałem mój stan zdrowia kwalifikuje
          > mnie do dostania kategorii D.Ostatnio byłem w Gliwicach na powtOrnych
          > badaniach,a teraz odwołałem się do Krakowa,jak oni mi dają kategorię A to co
          > mam zrobić by ją zmienili,gdyż mój stan zdrowia ciągle się pogarsza.Na
          > badaniach w Gliwicach miałem ciśnienie 160/100.Proszę o jakąś poradę.

Ja mialem lekie nadcisnienie po pracy za biurkiem, w wojsku wiecej ruchu
          i mi przeszlo. Ale kumpel z plutonu mial 170/120 i sobie radzil, byl zwolniony
          z zajec fizycznych, codziennie na izbie mierzyl cisnienie i mial spokoj.

• Gość: Kobieta!!! Re: Niezbędnik poborowego IP: *.chello.pl 10.04.04, 11:44
        ja mam dosc dziwne pytanie..wczoraj ja..kobuieta lat 20 dostalam wezwanie do
        stawienia sie przed komisja poborowa i lekarska w dniu 23 kwietnia....!!czy to
        nie jest zart/??od kiedy to kobiety sa o to proszone?znajoma moja ze szkoly
        medycznej tez takie cos dostala ale poczta nie na czas to przyniosla i nie
        stawila sie na tym..co ja mam robic?isc poprostu tego dnia???
        • Gość: abc Re: Niezbędnik poborowego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.04, 12:19
          chcesz rownouprawnienia to do woja ;oP
      • Gość: Mały Re: Niezbędnik poborowego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 12:44
        Nie przeczytałem całego artykułu,ale to co przeczytałem to mi się nie
        podobało,chociarz bardzo lubie wojsko i chciałem być żołnierzem
        nadterminowym.Komisja poborowa to jest tylko po to aby brać kase tylko nie wiem
        za co.Będąc w wojsku musiałem jeżdzić z "młodymi" po szpitalach bo mieli
        problemy z sercem a o takich co robili z siebie głupków lub byli głupkami to
        nic nie mówie.
      • Gość: D.J. LATO 2002 Re: Nie bądz poborowym IP: *.stnet.pl / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.04, 10:42
        "W cyrku byłem cyrk widziałem w cyrku wojsko odjebałem" Nie ma o czym mówić - trzeba to zobaczyć , złodziejskwo , sadyzm , głupota ( picie i narkotyki ale to niajmniej dziwi jak posiedzi w syfie pare miechów ) Byłem -widziałm polecam matołom bez szkoły . Byłem we WLOP-ie niby najlepeiej może i tak , ale jak spotkam kiedyś trepa na trasie i bedzie potrzebował pomocy to NIE POMOGE SKÓRWYSYNOWI.
        • Gość: Piotr 414 Re: Nie bądz poborowym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 20:09
          Wale wojo mature mam w styczniu, mam prace ogółem jak pójdę do woja stracę wszytko nie będe miał do czego wracać. Dzienik ustaw jest niedopracowany śrenia i policealna to to samo totalny bzdet. Mam żylaki składam wniosek na komisję jesli nie dadzą mi D to odwołuję sie do Najwyszego Sądu Administarcyjnego.
      • Gość: Mar niemoralne jest wstepowanie do wojska IP: *.skorosze.2a.pl 22.09.04, 14:10
        i tzw. obrona tzw. ojczyzny, bo:

1. "Ojczyzna" ma w dupie obywatela, zabiera mu 80% dochodu w podatkach i
        skłądakach na ZUS.
        2. Państwowe banki odmawiają udzielenie kredytu osobie, która nie odbyła służby
        wojskowej albo nie jest zwolniona z tej słuzby.
        3. Organy administracjki państwowej traktują obywatela jak złodzieja i
        poniewierają nim jak tylko się da (wystarczy wejść do jakiegokolwiek urzedu,
        zeby się przekonać).

Zatem CZEGO - pytam się miałbym ewentualnie bronić?????
        • vranix Re: niemoralne jest wstepowanie do wojska 07.02.05, 13:19
          "Wszyscy ci patrioci tak chetnie mowia o
          umieraniu za ojczyzne, ale nikt z nich nie
          wspomina o zabijaniu za nia.'" - Bertrand Russel.
      • Gość: po wyższym che na zawodowego grom IP: *.tychy.msk.pl 23.12.04, 13:18
        kto mi pomoze i powie czy mam szanse dostac sie do woja chociarz jestem w
        rezerwie. mam kat, A. zdrow jak byk!he he che byc szkolony!!! qrwa to dla mnie
        jest !!!!grom tak tak
        • Gość: Student Re: bierzcie tych co nic nie robią!! IP: *.lublin.ws 07.02.05, 13:03
          Pod moją klatką przez cały rok stoi grupa od 4 do 15 osób, nie pracują, nie uczą
          się, nie robią nic poza okradaniem ludzi - wiecie dresiarstwo. W całej Polsce na
          każdym osiedlu można znaleźć takie grupy. Ich sobie weźcie do wojsko a nie
          czepiacie się ludzi, którzy coś próbują zrobić ze swoim życiem - studia, praca.
          Bierzcie drechów nawet z wyrokami za kradzieże i ich tresujscie z rygorem na maksa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka