Gość: Teed IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 09:18 jak byście odpowiedzialina to pytanie podczas rozmowy kwalifikacyjnej? pozdrawiam Teed Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ala Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.sieci.netglob.com.pl 11.02.04, 09:33 Ja odpowiedziałam : godnie. Dostałam więcej niż sądziłam. Ale moze to tylko przypadek. POzdrawiam a. PS Zawsze bedzie za mało... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 10:46 a jakie stanowisko , jakie obowiz\azki , to rzecz indywidualna ja mowie zawsze wiexcej niz mam obecnie ale nie zawsze sie tyle dostaje:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zx Re:a student IP: *.skokarka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 21:38 a co ma odpowiedzieć student 4 roku Odpowiedz Link Zgłoś
marioooo Re:a student 11.02.04, 21:54 ja powiedzialem ze jestem studentem i raczej oni beda mnie uczyc wiec jak na poczatek 1200 na reke + zwrot kostow dojazdu (ok 400 za benzyne) i dostalem 2500 brutto:))) (stazysta automatyk w duzym koncernie spozywczym) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re:a student IP: *.skokarka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 22:04 moja koleżanka na 2 roku prawa 800 w ;;biurze prawnym ;; hurtownifarmaceutycznej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grizelda Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.skokarka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.04, 02:11 to już wszyscy ..może ktoś jeszcze dopisze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.ny325.east.verizon.net 14.02.04, 03:27 wymijajaco. stawia cie to w lepszej pozycji do negocjacji. i nie wygladasz na zachlannego. jezeli przez rekrutera to daj jemu rozmawiac o zarobkach. on jest po twojej stronie - im wiecej dostaniesz tym wiecej on zarobi. AK Odpowiedz Link Zgłoś
fikuska Re: Ile by Pan chciał zarabiac? 14.02.04, 13:31 z tego co mi wiadomo ,rekruter nie jest po twojej stronie , z gory wie ile dostaniesz a pytanie -ile chcesz -sluzy mu tylko do kalkulacji czy nie masz za duzych oczekiwan i ile im z tego zostanie .Im mniej powiesz tym wiecej oni dostana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dixit Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.dyn.gotadsl.co.uk 14.02.04, 15:31 Mysle, ze wymienilbym kwote rowna jakims 110-120% satysfakcjonujacej mnie pensji. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Rekruterzy IP: *.ny325.east.verizon.net 14.02.04, 18:26 Rekruter zarabia w prosty sposob = 1-3 miesieczne twoje pensje. Takze im wiecej ty dostaniesz tym wiecej on zarobi. A ze jest zawodowcem (miejmy nadzieje) to wie jak negecjowac twoje zarobki. W brew pozorom nawet przy tak duzym bezrobociu jest trudno znalesc kogos z odpowiednim doswiadczeniem. AK Odpowiedz Link Zgłoś
wadera2 Re: Rekruterzy 25.02.04, 22:18 Pracuję w firmie, która zatrudniała rekrutacyjne firmy. To wygląda w ten sposób, że przed rozpoczęciem rekrutacji ustala się w umowie ile ma zarabiac człowiek na tym stanowisku, na które ma być rekrutacja, umowa mówi o 2-3 krotności tej kwoty jako wynagrodzeniu dla firmy rekrutującej.Dopiero potem firma zaczyna rekrutację, tu nie ma już pola dla negocjacji, oni z góry wiedzą ile ta osoba ma dostać, chodzi im tylko o wysondowanie oczekiwań kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małyzarobek Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 00:26 Jakieś 1800 euro netto, wszak zmierzamy do unii, a ceny mamy już unijne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 01:19 oczekiwania pracodawców - na poziomie minimum socjalnego oczekiwania pracowników - przynajmniej średnia krajowa ale wszystko zależy od firmy ,stanowiska , stażu , doświadczenia , bazy klientów etc etc kiedys zarabiałem ok.4 tzł netto ,po redukcjach i zmianach za jakiś czas była ponowna rekrutacja na mój były stołek, dowiedziałem się /stanowisko kierownicze w terenie duży koncern miedzynarodowy fmcg /- że chetni przeważnie chcieli zarobić - uwaga !!!! - JEDEN TYSIĄC PLN (takie oczekiwania przeważały) ludzie !! nie upodlajmy się i upadajmy tak nisko !! przecież to byli kandydaci na stanowisko bądź co bądź kierownicze w b.dużej firmie,a "śpiewali" tak cienko,że nawet panie sprzątajace w tej firmie mają o połowę wiecej ; nic wiec dziwnego , że takich ludzi z aspiracjami JEDEN TYSIAC nie zaproszono na drugi etap , a np.zaproszono osobę, która "zaspiewała" 8 tz netto + komórka + samochód i tak myślę , że gdyby przyjęto takiego gostka z pensją taką jaką chciał - 1 TPLN - jak traktowałby podległych mu ludzi zarabiających 2-3 krotnie więcej od niego ? Odpowiedz Link Zgłoś
zbysk Re: Ile by Pan chciał zarabiac? 24.02.04, 20:02 skoro jesteśmy prawie w europie to po europejsku. oczekuję co najmniej średniej krajowej. pracodawca chciałby najlepiej mieć pracownika za darmo. taki wyzysk jak u nas żadko gdzie wystepuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lks student 2 roku w szkole jezykowej IP: *.63-160-38-99.cust.stargate.net 18.02.04, 05:32 po nagrodach i stypendiach zagranicznych... 20 pln za 45 min. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gonia Mówi się tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 17:29 CHCIAŁBYM zarabiać ..............., natomiast moje minimum socjalne to: .................. /Nie muszę dodawać, że kwota minimum socjalnego powinna nie tylko pokrywać Twoje wydatki :)/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.gdynia.mm.pl 19.02.04, 17:08 ...spytał mnie właściciel firmy transportowej. Odpowiedziałem: to zależy co miałbym robić. On: no ale ile tak w ogóle? Odpowiedź: 2.500 netto. On: w dzisiejszych czasach to nie jest mało ... . Milczenie. Facet mysłał o stanowisku kierownika serwisu ... za 2.500,-pln !!!!!! Co Wy na to ?! Gdzie indziej proponowali na pracownika autohandlu 1000,-pln brutto!!!! Koszt dojazdu 500,-pln. Na rękę zostaje więc aż 300 pln. REWELACJA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paw_dady Re: Ile by Pan chciał zarabiac? 19.02.04, 18:36 Gość portalu: Teed napisał(a): > jak byście odpowiedzialina to pytanie podczas rozmowy kwalifikacyjnej? > pozdrawiam > Teed zobacz ile wynosi srednie zarobki na tym stanowisku (sprawdz jakeis przeglady placowe ogolnie dostepne lbu oferty pracy np. graftona o ile jeszcze podaje ;) . Potem dodaj jakies 20-30% (zawsze wysuna oferte ZMNMNIEJSZONA - takie zbujeckie prawo negocjacji ;). Dostaniesz troszke powyzej sredniej na to stanowisko. PS zakladam, ze jak pytasz nie jestes jedynym i niezastapiony gosciem w wielomilionowym projekcie bo wtedy inna gadka ;) Odpowiedz Link Zgłoś