Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ile by Pan chciał zarabiac?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.04, 09:18
    jak byście odpowiedzialina to pytanie podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
    pozdrawiam
    Teed
    Obserwuj wątek
      • Gość: ala Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.sieci.netglob.com.pl 11.02.04, 09:33
        Ja odpowiedziałam : godnie. Dostałam więcej niż sądziłam. Ale moze to tylko
        przypadek.
        POzdrawiam
        a.
        PS Zawsze bedzie za mało... :)
      • Gość: adek Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 10:46
        a jakie stanowisko , jakie obowiz\azki , to rzecz indywidualna

ja mowie zawsze wiexcej niz mam obecnie ale nie zawsze sie tyle dostaje:((
        • Gość: zx Re:a student IP: *.skokarka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 21:38
          a co ma odpowiedzieć student 4 roku
          • marioooo Re:a student 11.02.04, 21:54
            ja powiedzialem ze jestem studentem i raczej oni beda mnie uczyc wiec jak na
            poczatek 1200 na reke + zwrot kostow dojazdu (ok 400 za benzyne) i dostalem
            2500 brutto:))) (stazysta automatyk w duzym koncernie spozywczym)
            • Gość: sdf Re:a student IP: *.skokarka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.04, 22:04
              moja koleżanka na 2 roku prawa 800 w ;;biurze prawnym ;;
              hurtownifarmaceutycznej
      • Gość: grizelda Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.skokarka.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.04, 02:11
        to już wszyscy ..może ktoś jeszcze dopisze
      • Gość: ak Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.ny325.east.verizon.net 14.02.04, 03:27
        wymijajaco. stawia cie to w lepszej pozycji do negocjacji. i nie wygladasz na
        zachlannego. jezeli przez rekrutera to daj jemu rozmawiac o zarobkach. on
        jest po twojej stronie - im wiecej dostaniesz tym wiecej on zarobi.

AK
        • fikuska Re: Ile by Pan chciał zarabiac? 14.02.04, 13:31
          z tego co mi wiadomo ,rekruter nie jest po twojej stronie , z gory wie ile
          dostaniesz a pytanie -ile chcesz -sluzy mu tylko do kalkulacji czy nie masz za
          duzych oczekiwan i ile im z tego zostanie .Im mniej powiesz tym wiecej oni
          dostana.
          • Gość: dixit Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.dyn.gotadsl.co.uk 14.02.04, 15:31
            Mysle, ze wymienilbym kwote rowna jakims 110-120% satysfakcjonujacej mnie
            pensji.
            Pozdrawiam
        • Gość: AK Rekruterzy IP: *.ny325.east.verizon.net 14.02.04, 18:26
          Rekruter zarabia w prosty sposob = 1-3 miesieczne twoje pensje. Takze im
          wiecej ty dostaniesz tym wiecej on zarobi. A ze jest zawodowcem (miejmy
          nadzieje) to wie jak negecjowac twoje zarobki. W brew pozorom nawet przy tak
          duzym bezrobociu jest trudno znalesc kogos z odpowiednim doswiadczeniem.

AK
          • wadera2 Re: Rekruterzy 25.02.04, 22:18
            Pracuję w firmie, która zatrudniała rekrutacyjne firmy. To wygląda w ten sposób, że przed rozpoczęciem rekrutacji ustala się w umowie ile ma zarabiac człowiek na tym stanowisku, na które ma być rekrutacja, umowa mówi o 2-3 krotności tej kwoty jako wynagrodzeniu dla firmy rekrutującej.Dopiero potem firma zaczyna rekrutację, tu nie ma już pola dla negocjacji, oni z góry wiedzą ile ta osoba ma dostać, chodzi im tylko o wysondowanie oczekiwań kandydata.
      • Gość: małyzarobek Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 00:26
        Jakieś 1800 euro netto, wszak zmierzamy do unii, a ceny mamy już unijne.
      • Gość: karol Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.04, 01:19
        oczekiwania pracodawców - na poziomie minimum socjalnego
        oczekiwania pracowników - przynajmniej średnia krajowa
        ale wszystko zależy od firmy ,stanowiska , stażu , doświadczenia ,
        bazy klientów etc etc

kiedys zarabiałem ok.4 tzł netto ,po redukcjach i zmianach za jakiś czas
        była ponowna rekrutacja na mój były stołek, dowiedziałem się
        /stanowisko kierownicze w terenie duży koncern miedzynarodowy fmcg /-
        że chetni przeważnie chcieli zarobić - uwaga !!!! -
        JEDEN TYSIĄC PLN (takie oczekiwania przeważały)

ludzie !! nie upodlajmy się i upadajmy tak nisko !!
        przecież to byli kandydaci na stanowisko bądź co bądź kierownicze
        w b.dużej firmie,a "śpiewali" tak cienko,że nawet panie sprzątajace
        w tej firmie mają o połowę wiecej ;

nic wiec dziwnego , że takich ludzi z aspiracjami JEDEN TYSIAC
        nie zaproszono na drugi etap , a np.zaproszono osobę, która "zaspiewała"
        8 tz netto + komórka + samochód

i tak myślę , że gdyby przyjęto takiego gostka z pensją taką jaką chciał -
        1 TPLN - jak traktowałby podległych mu ludzi zarabiających 2-3 krotnie więcej
        od niego ?
        • zbysk Re: Ile by Pan chciał zarabiac? 24.02.04, 20:02
          skoro jesteśmy prawie w europie to po europejsku. oczekuję co najmniej średniej
          krajowej. pracodawca chciałby najlepiej mieć pracownika za darmo. taki wyzysk
          jak u nas żadko gdzie wystepuje.
      • Gość: lks student 2 roku w szkole jezykowej IP: *.63-160-38-99.cust.stargate.net 18.02.04, 05:32
        po nagrodach i stypendiach zagranicznych...
        20 pln za 45 min.
      • Gość: Gonia Mówi się tak: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 17:29
        CHCIAŁBYM zarabiać ..............., natomiast moje minimum socjalne
        to: ..................

/Nie muszę dodawać, że kwota minimum socjalnego powinna nie tylko pokrywać
        Twoje wydatki :)/
      • Gość: Tomasz Re: Ile by Pan chciał zarabiac? IP: *.gdynia.mm.pl 19.02.04, 17:08
        ...spytał mnie właściciel firmy transportowej. Odpowiedziałem: to zależy co
        miałbym robić. On: no ale ile tak w ogóle? Odpowiedź: 2.500 netto.
        On: w dzisiejszych czasach to nie jest mało ... . Milczenie.
        Facet mysłał o stanowisku kierownika serwisu ... za 2.500,-pln !!!!!!
        Co Wy na to ?!
        Gdzie indziej proponowali na pracownika autohandlu 1000,-pln brutto!!!!
        Koszt dojazdu 500,-pln. Na rękę zostaje więc aż 300 pln. REWELACJA!!!
      • paw_dady Re: Ile by Pan chciał zarabiac? 19.02.04, 18:36
        Gość portalu: Teed napisał(a):

> jak byście odpowiedzialina to pytanie podczas rozmowy kwalifikacyjnej?
        > pozdrawiam
        > Teed

zobacz ile wynosi srednie zarobki na tym stanowisku (sprawdz jakeis przeglady
        placowe ogolnie dostepne lbu oferty pracy np. graftona o ile jeszcze podaje ;) .

Potem dodaj jakies 20-30% (zawsze wysuna oferte ZMNMNIEJSZONA - takie zbujeckie
        prawo negocjacji ;). Dostaniesz troszke powyzej sredniej na to stanowisko.

PS zakladam, ze jak pytasz nie jestes jedynym i niezastapiony gosciem w
        wielomilionowym projekcie bo wtedy inna gadka ;)
      • Gość: Seba Jak najwiecej. IP: *.icpnet.pl 20.02.04, 12:53

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka