Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

co robisz po,,,,,, pedagogice- pracy socjalnej ??

IP: 94.245.195.* 06.03.10, 14:47
    czy pracujecie w Miejskich Ośrodkach Pomocy Rodzinie za tak
    niegodziwe pieniądze ??czy można po tych studiach znaleźć jakąś
    sensowną pracę za przyzwoite pieniądze żeby choć za studia się
    zwróciło?
    Dodam iż pasjonuje mnie praca socjalna , pomoc jednostce , ale za tą
    jałmużnę ( dosłownie ) chyba zrezygnuję z wykonywania tego zawodu..;(
    Obserwuj wątek
      • Gość: Agnieszka Re: co robisz po,,,,,, pedagogice- pracy socjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.10, 15:44
        Od 12 lat w MOPSie za minimalną krajową. Ten zawód to nędza, ale po socjologii
        to chcieli mnie zatrudnić w firmie do sprzątania biura, więc mam szczęście, że w
        ogóle mam pracę w zawodzie :/ Po pedagogice masz trochę lepiej, w szkole zawsze
        te 1500 zł da się zarobić.
        • Gość: ddd Re: co robisz po,,,,,, pedagogice- pracy socjalne IP: *.chello.pl 06.03.10, 17:47
          SIEDZE W DOMU
          • Gość: znaffca Re: co robisz po,,,,,, pedagogice- pracy socjalne IP: *.pools.arcor-ip.net 06.03.10, 17:56
            Zostan klawiszem albo innym nadzorcom penitencjarnym. Wzor z prlu.
          • Gość: kika Re: co robisz po,,,,,, pedagogice- pracy socjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 16:06
            serio? ja też:((
      • annajustyna Re: co robisz po,,,,,, pedagogice- pracy socjalne 06.03.10, 18:11
        A co innego chcialabys robic?
        • Gość: pomoc społeczna Re: co robisz po,,,,,, pedagogice- pracy socjalne IP: *.chello.pl 06.03.10, 22:47
          "żeby choć za studia się
          zwróciło? "

nie ma szans .to taka lipa .w kraju w którym nie ma praktycznie
          polityki socjalnej- studiowanie takich kierunków to wyrok na swoje
          życie
          • Gość: Dżizas Re: co robisz po,,,,,, pedagogice- pracy socjalne IP: *.chello.pl 07.03.10, 10:32
            ...to teraz do Was dotarło że tyle się zarabia na tych stanowiskach???
            I jeszcze płaciliście za to? Masakra- chyba jedynym celem był ten mgr
            przed nazwiskiem! Trzeba było te pieniądze na jakieś sensowne
            wykształcenie wydać!
      • Gość: moniax Re: co robisz po,,,,,, pedagogice- pracy socjalne IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.10, 11:12
        siedze od 2 lat na bezrobociu, w tym pol roku stazu. bo wszedzie
        rodzinna mafia i znajomosci w mopsach, gopsach itp. a o naborze
        nawet do zlobka czy nawet swietlicy nigdy nie slyszalam!.
        ROZUMIECIE?!! nigdy nie wybacze sobie tych studiow!!!!!
        • annajustyna Re: co robisz po,,,,,, pedagogice- pracy socjalne 07.03.10, 11:35
          A nie mozesz sie przekwalifikowac?
          • Gość: moniax Re: co robisz po,,,,,, pedagogice- pracy socjalne IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.10, 11:43
            tylko nie wiem na co, bo dzisiaj juz sie niczego nie jest pewnym. no
            i na co? bo z tego co widze po ogloszeniach pracy to jest tylko
            zapotrzebowanie na przedst.handl. albo osoby z kilkuletnim
            doswiadczeniem.
            • Gość: sssaaaa Re: co robisz po,,,,,, pedagogice- pracy socjalne IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.03.10, 11:59
              "przekwalifikować" jak to słysze to dostaje szału. człowiek 5 lat
              studiował uzyskał zawód i tytuł mgr to mu powiedzą a czy nie mógłbyś
              sie przypadkiem przekwalifikować? czyli co znowu 5 lat ? innego
              chłamu?
              • annajustyna Re: co robisz po,,,,,, pedagogice- pracy socjalne 07.03.10, 12:08
                Ale mgr to zaden fach. To jedynie stopien zawodowy.
              • Gość: hlehle Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.pools.arcor-ip.net 07.03.10, 13:58
                Oni jak sie zglosisz to zaraz do przekwalifikowania tylko to co im
                podpada. Tu ktos zna dobrze te wzorki.Hlehle nowe kolhozowe.
                • annajustyna Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu 07.03.10, 14:26
                  Lepiej jest jeczec na forum i czekac na bezrobociu do emrytury.
                  • Gość: Ilona Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 15:54
                    ja ubiegałam sie prze pół orku o staż w 10 opsach domah hdziecka i
                    nigdzie nie chca nawet brać na staż a p socjlanych szukaja do opsów
                    ale z 2 letnim doświadczeniem, którego nikt nie ma kończac studia
                    • Gość: moniax Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.10, 16:05
                      ja bez trudu znalazlam sobie staz, ale co z tego jak i tak nie
                      mialam szans na zatrudnienie bo albo rodzina i znajomi, albo panie
                      ktore juz powinny byc na emeryturze. a jak juz jest jakas oferta
                      pracy to taka, ze dojezdzanie zajelo by mi w obie strony 4godz. a na
                      wynajecie mieszkania nie ma szans, jestem sama wiec przy zarobkach
                      1000zl to by mi starczylo tylko na pokoj, a gdzie jedzenie??
                      • Gość: mgr Zosia Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 16:10
                        to prawda,ale lepsza taka praca niz siedzenie w domu
                        • Gość: koma Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.10, 16:21
                          To ty chcesz zarobić na życie, czy ci się nudzi przy bogatym mężu?
                          • Gość: moniax Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.10, 16:24
                            w taki sposob nie zarobie na nic, bede jedynie wegetowac. jak przy
                            zarobkach 1tys. na osobe mozna wynajac mieszkanie+czynsz, jesc,
                            kupic jakies ubranie? jak chce zyc a nie przezyc!!
                            • Gość: ja Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 16:27
                              prawda.. a jak siedzisz na bezrobociu bez zasiłku to lepiej?
                              • Gość: moniax Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.10, 16:40
                                taaa siedzie...
                                wyobraz sobie ze...szukam pracy.
                                - poroznosilam cv+list tam gdzie sie da i cisza.
                                - codziennie gazeta+internet, ale tam: szukam przedstawiciela,
                                ksiegowej z 2-letnim dosw, konsultatnki a.., spawacza, studenta,
                                osoby z grupa niepeln, emeryta, rencisty.
                                - od czasu do czasu zdarzy sie cud i pojawi sie ogloszenie
                                sprzedawczyni do sklepu (oczywiscie najlepiej z dosw.) - wiec
                                wysylam cv ale cisza. raz sie odezwala kobieta do sklepu z ciuchami,
                                ale tydz. proby - za darmo! rozumiem dzien, ale tydzien to kpina.
                                - ogloszenia zgodnego z moim wyksztalceniem nie widzialam na oczy od
                                roku!! raz bylo oglosz. do dps dla mezczyzn chorych psychicznie, no
                                wiec ja drobna kobieta poszlam sie zapytac co i jak. kobieta
                                wytrzeszczyla na mnie galy i zadala mi pyt. ALE dlaczego chce pani
                                tu pracowac?

no i dla informacji nie utrzymuje mnie maz - bo go niemam, mieszkam
                                u rodzicow, doplacam im z oszczednosci - m.in stypendia za wyniki w
                                nauce. tylko po co to wszystko bylo?

no ale ja szczescia naprawde nie mam...
                                • Gość: koma Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.10, 16:53
                                  Nie tylko ty nie masz szczęścia. Odpuść sobie te DPSy. To dobre dla pań z
                                  bogatym mężem. A MOPSY to kluby wzajemnej adoracji i najczęściej patologia (jak
                                  wszędzie, gdzie przyznanie zasiłku zależy od urzędnika). Nie martw się, w końcu
                                  znajdziesz coś za jakąś rozsądną pensję. A potem zobaczysz.
                                  • Gość: moniax Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.10, 16:57
                                    nie chodzi mi o pensje. po prostu to jest jakis absurd, bo chce
                                    pracowac tylko nie ma jak...nawet do sklepu bym na skrzydlach
                                    poleciala!bylam na stazu w pewnej instutycji i tam pracuje zona
                                    dyrektora, jej najlepsza przyjaciolka z dziecinstwa, nastepnie
                                    rodzenstwo, pracuje tam tez malzenstwo - to jest PATOLOGIA!
                                    • Gość: koma Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.10, 17:07
                                      Zgadzam się. To są wszystko rodzinne biznesy. Kiedyś można było próbować w
                                      urzędach pracy, jak jeszcze były państwowe (kasa była o 50 zł wyższa niż
                                      zasiłek). A potem odpadło, bo PUPy przeszły pod miasto, pieniądze zrobiły się
                                      większe i każdy upycha tylko dzieci i rodzeństwo.
                                      Możesz też próbować w badaniach i robić ankiety. Jedni chwalą się karierą, jaką
                                      przy tym zrobili, a inni twierdzą, że stracili zdrowie i zelówki i zostali z niczym.
                                      Są też placówki szkolno-wychowawcze, pogotowia opiekuńcze i domy dziecka. Ale
                                      tam od zawsze trzeba było mieć ciocię albo brata i nic się raczej nie zmieniło.
                                  • inz_mech Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu 07.03.10, 19:22
                                    A co maja kwalifikacje wspolnego ze szczesciem?
                                    Czy jak szla na takie studia to w gazetach bylo pelno ogloszen oferujacych prace
                                    po tych studiach? Chyba nie.
                                    To dlaczego takie zdziwienie teraz ze nie ma tych ogloszen? Gdzie miala glowe
                                    jak szla na studia?
                              • Gość: koma Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.10, 16:47
                                Lepiej. Na zasiłku nie latasz po pijackich melinach na wywiady, nie chorujesz na
                                wszystko, co przywleką do urzędu petenci, nie użerasz się z wiecznie skwaszonymi
                                kierowniczkami. Lepiej wegetować na zasiłku niż poświęcać swoje zdrowie.
                  • Gość: hahahahha Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.chello.pl 07.03.10, 16:12
                    "i czekac na bezrobociu do emrytury"

w polsce jak nie pracowałaś kilkadziesiąt lat to nie dostaniesz
                    emerytury
                    • Gość: moniax Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.03.10, 16:18
                      ho ho a ile tej emerytury dostaniesz za kilkadziesiat lat pracy. nic
                      tylko na kanary na emeryturze!!!
                    • Gość: jasiu Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 16:19
                      a w anglii jak nie pracowales kilkadzieista lat to dostaniesz
                      emeryturę?
                      • Gość: xxxxxxx Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu IP: *.chello.pl 07.03.10, 16:45
                        tak
                        • annajustyna Re: przejwalifikowac to wzor arbitsamtu 07.03.10, 18:24
                          Mi chodzilo o wiek, anie o wyplata. Wyraz emerytura ma pare znaczen.
      • Gość: Agnieszka Re: co robisz po,,,,,, pedagogice- pracy socjalne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.10, 17:26
        To ja teraz już wiem dlaczego koleżanki ze studiów się pchały na imprezy do
        klubów Politechnicznych. Instynkt przetrwania? :( Poznajdywały sobie chłopaków
        tam, teraz ich mężowie zarabiają 5x więcej, a one mogą robić to co lubią za
        minimum krajowe... Ale byłam głupia...

Radze Wam dziewczyny znajdźcie sobie inżynierów za mężów, bo będziecie żyły w
        okrutnej nędzy na 99% :(
        • annajustyna Re: co robisz po,,,,,, pedagogice- pracy socjalne 07.03.10, 18:25
          Z tymi inzynierami to tez roznie bywa - wystarzcy poczytac inne watki.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka