Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Matura, praca, studia

IP: 87.204.223.* 11.03.10, 22:13
    Witam wszystkich,
    Mam problem, myślę, że możecie mi pomóc.
    W tym roku zdaję maturę, w czasie 4 miesięcy wakacji chciałbym wyjechać do pracy za granicę, potem wrócić i podjąć studia na uniwersytecie.
    Czy proces rekrutacji na wyższą uczelnię wymaga mojej obecności w kraju, czy mogę sobie pozwolić na taki wyjazd?
    Bardzo mi zależy na każdej opinii.

Z góry dziękuję :D
    Obserwuj wątek
      • krzysztofsf Re: Matura, praca, studia 11.03.10, 23:54
        Nie wiem czy na wszystkich uczelniach w kraju, ale z tymi co mialem do czynienia
        w tym roku proces rekrutacji opieral sie na zalozeniu konta dla kandydata na
        serwerze uczelni i wprowadzeniu tam swoich danych i ocen z matury, pozniej
        formularzach zdrukowywanych przy rejestracji z internetu i wraz ze zdjeciami i
        kopiami matury (chyba poswiadczonymi notarialnie - nie jestem pewien, sprawdz na
        stronie swojej uczelni) dostarczanych (wlasnoreczny podpis) osobiscie badz
        listownie na uczelnie, wraz z potwierdzeniem dokonania wplaty za rekrutacje na
        dany kierunek - kazdy kierunek osobny komplet dokumentow i osobna oplata.
        Wyniki rekrutacji pojawialy sie w podanych terminach na koncie zalozonym na www
        uczelni przy rekrutacji.
        Osobnao przychodza pisemnie pod podany adres (nie wiem, jak z zagranicznymi).
        Gdy sie dostalo ma sie podany termin (dwa tygodnie do miesiaca, od podania
        wynikow, zaleznie od uczelni) w ktorym nalezy dostarczyc oryginaly matury i
        oswiadczenie o podjeciu studiow na danym kierunku.

Bez powyzszego skreslaja z listy po uplywie tego terminu - sporo osob dostaje
        sie na kilka uczelni czy kierunkow, a studia podejmuje na tylko jednym.

Nie ma wymogu osobistego dostarczania podpisanych dokumentow.
        • krzysztofsf Re: Matura, praca, studia 11.03.10, 23:57
          "Osobiscie" z 6-o wersu oznacza ,ze ktos fizycznie przynosi dokumenty do
          wlasciwego dziekanatu.
          • Gość: Mario Re: Matura, praca, studia IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.10, 19:21
            Jestem wdzięczny za przekazane doświadczenie ;)
            • Gość: tlelefon Re: Matura, praca, studia IP: 188.33.69.* 15.03.10, 19:29
              zadzwon do sekretariatu uczelni , jest telefon w internecie i sie dowiedz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka