Gość: przedstawiciel IP: 79.110.206.* 26.03.10, 07:58 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy IP: *.152.140.12.dsl.dynamic.eranet.pl 02.04.10, 19:18 Radzę się bardziej zastanowić nad używaniem właściwego słownictwa. Nikt nie jest anonimowy w sieci Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
studentka22_2 Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy 11.04.10, 15:47 Szanowny Panie sypiący paragrafami schowaj Pan te sobie swoje teksty w buty.Nie podpisujecie z pracownikami żadnych umów a jak już podpiszecie to po kilku miesiącach jak wam się zachce.Jestem studentka administracji i uczono mnie że pracodawca powinien podpisać z pracownikiem umowę tzw przedwstępną w dniu kiedy pracownik przychodzi do pracy po okresie próbnym jesli nadal pracuje bez umowy to jego praca jest nie ważna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Byly pracownik Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy IP: *.radom.vectranet.pl 03.04.10, 00:32 hmm u mnie bylo okey mialam umowe o prace ale ze wzgledu na nauke musialam odejsc, zarobki spoko trzeba sie napracowac, mila atmosfera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bożena Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy IP: *.centertel.pl 01.05.10, 11:43 TEŻ MI NIE ZAPŁACILI A NAOBIECYWALI. PRACOWAŁAM BEZ UMOWY TEŻ ICH PODAM DO SĄDU PRACY. NIE POPUSZCZĘ TAK BYĆ NIE MOŻE ,ŻE NIE PŁACĄ. TO SĄ KRĘTACZE NIC Z TEGO CO OBIECUJĄ NIE SPEŁNIAJĄ A WYKORZYSTUJĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
studentka22_2 Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy 01.05.10, 12:18 Mi też nie płacili.Nawet umowy nie podpisali ze mną.Kiedy wspominałam o umowie to albo zmieniali temat albo słyszałam ze podpiszą jutro i tak w kółko.W końcu powiedziałam dość.Zadzwoniłam do tego drugiego kolesia i powiedziałam że nasza współpraca dobiegła końca.Myślicie,że się tym przejął?hehe powiedział.Cytuję:''No dobra jak chcesz"i odłożył słuchawkę.Co to tego sądu pracy to dobry pomysł ale ja bym na nich jednak uważała bo to nieźli krętacze i mogą tak obrócić sprawę że wina będzie po naszej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shikeli Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy IP: *.centertel.pl 28.05.10, 09:31 28-go czerwca o godz. 10.45 w sali nr:V w sądzie pracy na żeromskiego odbędzie się rozprawa przeciwko intermonowi o zatrudnianie na czarno. nile widziani wszyscy których intermon zatrudniał bez umowy , nie płacił pensji, zusu i podatku. zapraszam. magda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.10, 12:48 Radzę się bardziej zastanowić nad używaniem właściwego słownictwa. Nikt nie jest anonimowy w sieci Art. 212. § 1. Kto pomawia inną osobę, grupę osób, instytucję, osobę prawną lub jednostkę organizacyjną nie mającą osobowości prawnej o takie postępowanie lub właściwości, które mogą poniżyć ją w opinii publicznej lub narazić na utratę zaufania potrzebnego dla danego stanowiska, zawodu lub rodzaju działalności, podlega grzywnie, karze ograniczenia albo pozbawienia wolności do roku. § 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 za pomocą środków masowego komunikowania, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: telemarketerka Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy IP: *.centertel.pl 05.05.10, 08:45 już sprawa jest w sądzie pracy, zusie i policji gospodarczej. nie strasz mnie paragrafami bo sam złamałeś ich wiele, sąd to ustali, dużo wczoraj gadałeś o twojej uczciwości czułam się jak na przedstawieniu w cyrku, nawet powiedziałeś ze odprowadzisz za moją pensję podatek byłoby miło ale nawet nie znasz mojego nipu chyba masz inne sposoby na odprowadzanie podatków to ustali policja gospodarcza.podpadasz pod paragrafy jak amen w pacieżu. bujaj się koleś z paragrafami. Odpowiedz Link Zgłoś
shikeli Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy 06.05.10, 20:45 od momentu złożenia pozwu jestem nawiedzana telefonami od właściciela jak się przedstawił v-telu. usłyszałam że mnie załatwi w tym sądzie że ma kupę świadków, że będę miała ciężko, w pierwszej rozmowie twierdził że nie ma nic wspólnego z intermonem potem wydzwaniał i walczył jak lew żeby mnie przestraszyć, groził że podzwoni do klientów dialogu i ściągnie ich do sądu na świadków no całe popołudnie nękał mnie telefonami w tym stylu.nie przestraszę się bo nic z tych rzeczy o których mówił nie zrobiłam a twierdzi że oszukiwałam klientów. wiem że wszystkich pracowników przekupi teraz będą mieć umowy i będzie im płacił i nie pisną słowa prawdy Odpowiedz Link Zgłoś
shikeli Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy 07.05.10, 09:37 jest pan niezorientowany co do tego jakie informacje podałam firmie dialog. po pierwsze wysłałam zapytanie a nie informację pytanie brzmiało : czy firma dialog wie o forum.......i podałam linki do forum na temat intermonu i v-tela. wczoraj też wysłałam drugie zapytanie na temat podawania przez pana klientów dialogu do sądu na świadków , co mam nagrane w naszej rozmowie bo tym mi pan groził , że :będę miała ciężko bo poda pan klientów po uprzednim obdzwonieniu ich. tak że nie popełniłam żadnego wykroczenia, gdyż wszystko co wysłałam do dialogu było w formie pytania . przykro mi że się pan nachodził żeby mnie podać do sądu. i proszę mnie nie straszyć , bo zupełnie się nie boję. bardzo uważam na to co piszę żeby było zgodne z prawdą i w odpowiedniej formie a tak prywatnie to : bujaj się do 15 .00 nie będę niczego wycofywać, i tak mi dużo dałeś czasu, wykorzystam go do rozsyłania linków no różne ciekawe fora i strony, bo jednak za mało ludzi to czyta trzeba zwiększyć publikę. Odpowiedz Link Zgłoś
shikeli Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy 07.05.10, 09:39 kochany panie trafił pan na jakoś na mało strachliwą babinę. Odpowiedz Link Zgłoś
shikeli Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy 07.05.10, 10:55 szanowny panie adrianiean właścicielem v-telu jeszcze muszę dopisać że podałam firmę intermon do sądu za zatrudnianie na czarno a co pan ma z tym w ogóle wspólnego przecież to dwie różne firmy? po co pan to tak bardzo przeżywa to INNA FIRMA , pan przecież mnie nie zatrudniał. a wczoraj to pan dzwonił 3 razy z różnych telefonów. krótka pamięć co???? ale ja mam dobrą i mój telefon też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BOŻENNA Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy IP: *.centertel.pl 07.05.10, 10:58 MOJA SPRAWA TEŻ JUŻ NA BIURZE PODAWCZYM W SĄDZIE PRACY.SPRAWA MA BYĆ ZA MIESIĄC. NE CHCEMY W RADOMIU SZAREJ STREFY Odpowiedz Link Zgłoś
shikeli Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy 14.05.10, 19:30 już ci piszę. sprawa jest w sądzie pracy termin w czerwcu. jest też donisienie o niepłaceniu podatków w urzędzie skarbowym i w zusie o niepłacenie zusu. dałam znać też do dialogu, kontaktował się ze mną przedstawiciel dialogu i oni ze swojej strony też coś robią wziął namiary na świadków i wiem że się z 2 osobami dogadał. po sprawie napiszę więcej. ten niby szef wypisuje bzdury że go gwałciłam to już samo o nim świadczy że to jest nienormalna osoba i nie powinna prowadzić żadnej firmy. apropo gwałcenia ja mam 60 lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy IP: *.chello.pl 15.05.10, 16:05 Nie znam tej firmy, ale kurde dziewczyno, gratuluje Ci:) Jak czasem czytam zale ze tu nie zaplacili a tam oszukali to sie zastanawiam jak to jest ze ci ludzie nic z tym nie robia:) a ten post od Twojej niby wspolpracownicy, to bylo tak zalosne, heh, ale jaka firma, takie posty;) pozdrawiam i walcz o swoje:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shikeli Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy IP: *.centertel.pl 28.05.10, 09:45 28-go czerwca godz. 10.45 w sali nr: V w sądzie pracy na żeromskiego odbędzie się rozprawa przeciwko intermonowi o zatrudnianie na czarno zapraszam wszystkich którzy byli zatrudnieni w intermonie bez umowy , tych którym nie płacono pensji w terminie , ne opłacano zusu i podatku i wszystkich innych zainteresowanych. magda shikeli Odpowiedz Link Zgłoś
studentka22_2 Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy 28.05.10, 16:53 bede napewno nie przepuszcze takiej okazji Odpowiedz Link Zgłoś
studentka22_2 Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy 18.06.10, 11:52 Sprawa w toku a firma nadal działa i przyjmuje pracownikow.Z PEWNYCH ZRÓDEŁ DOWIEDZIAŁAM SIE ZE CHCĄ PRZEKUPIC PRACOWNIKÓW ZEBY ZEZNAWALI NA ICH KORZYSC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luisa Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy IP: *.radom.vectranet.pl 18.06.10, 16:36 walnij sie w głowe stdentko 22 kazdy wie kim jesteś i nie ośmieszaj sie swoimi durnymi wypowiedziami na poziome przedszkola .. cytuje " a ten drugi ciągle gadal o suszarce ze kupi żonie... " jestes poprostu żałosna albo text ze zatrudniało sie tam ładne dziewczyny skoro tak twierdzisz to wiadomo czemu nie pracujesz w tej firmie hehe a firma juz dawno nie istnieje do zo 28 czerwca hahahahah Odpowiedz Link Zgłoś
shikeli Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy 28.06.10, 09:30 DZIŚ JEST SPRAWA W SĄDZIE NA ŻEROMSKIEGO SALA NR: V O GODZ. 10.45. prawdopodobnie nikt z intermonu się nie zjawi, bo się boją. ja w zależności od rezultatu sprawy mam zamiar iść z tym do prokuratury. dzwoniłam i powiedzieli mi że się ta sprawa nadaje, dzwoniłam też do niku do warszawy i będę w warszawie w sierpniu i też z łożę sprawę.powiedzieli mi że nawet po zlikwidowaniu firmy właśviciel jest odpowiedzialny, że już nie ma tak że jak firma ogłosi upadłość to nic się nie da zrobić.więc oni za te nieuczciwości bekną tylko to trochę potrwa. Odpowiedz Link Zgłoś
studentka22_2 Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy 28.06.10, 17:38 Jaki wynik rozprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
nowy1318 Re: Intermon Radom!!! nie polecam tej firmy 22.07.10, 11:54 Ta firma to jedna wielka paranoja, kiedyś tam pracowałem i nie polecam jej nikomu szkoda gadać ci tak zwani managerowie pomyliły chyba profesje ja się dziwie ,że skoro firma zmieniła właściciela to się dziwie ,że jeszcze ich trzyma ale widocznie nie zależy nowemu właścicielowi na dobrej opinii i na poprawie wizerunku. Mam nadzieje ze dostaną to za co zasłużyli bo wiele osób wykorzystali. Jestem ciekaw jak tam po sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś