Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

I znowu lipa!!!!!!!

IP: *.dywizjon.net / *.dywizjon.net 27.02.04, 18:29
    Tak się zastanawiam, czy ze Mną jest wszystko OK. Dochodzę do wniosku, że chyba nie!!! Od 10 miesięcy szukam pracy, kilkadziesiąt wysłanych aplikacji, kilkanaście rozmów i nic!!!!No tylko raz załapałem się na 3 miesiące i wszystko!!!!!( Odpadłem, bo przyjęty po Mnie okolo 1 miesiąc później kierownik, uważał, że najlepiej mu się pracuje z kobietami i za Mnie wprowadził swoją kuzynkę, a że umowa się skończyła to już nie przedłużyli). Ostatnio aplikowałem do firmy FARM FRITES na stanowisko PH ds. gastronomii. Na początku miałem rozmowę w YELLOW HEADS, którą przeszedłem pozytywnie, następnie zaprosili Mnie już z samej firmy. Uważam, że wypadłem bardzo dobrze, pokazałem, że potrafię sprzedawać(na pytanie: Niech Mi Pan coś sprzeda? przekonałem ich do kupienia towaru zaproponowanego przeze Mnie). Mieli się odezwać. I właśnie dzisiaj otrzymałem informację, że niestety nie przyjmujemy pana, ponieważ nie pasuje pan do koncepcji firmy i nie ma pan doświadczenia w tej branży ( posiadam 4- letnie jako PH w branży piwnej.

Po tym wszystkim, to sobie tak myśle, że Jestem naprawdę do d...!!!!!!!

Czy Wy także macie takie problemy żeby dostać pracę, czy może Ja Jestem taki niedorajda życiowy????????
    Pozdrawiam Wszystkich Szukających!!!!
    Obserwuj wątek
      • Gość: kamila Re: I znowu lipa!!!!!!! IP: *.icpnet.pl 27.02.04, 20:01
        W firmach o bardzo "pionowej" strukturze chyba nie warto na rozmowie zbyt
        dobrze wypaść. Są tam tacy, co nie lubią w drodze do awansu być przez nikogo
        wyprzedzani.
        Tam gdzie jest bardziej "poziomo" jest pod tym względem bardziej liberalnie.
        Można rzec, że doswiadczenie ma mniejsze znaczenie, staje się mile widzianym
        atutem. Można /wręcz trzeba/ błyszczeć, to nikomu nie zagrozi, a może wszystkim
        się przydać.
        Dodam, że my smiertelnicy, nie mamy pojęcia jak absurdalnymi, nieobiektywnymi
        i pozamerytorycznymi kryteriami kierują się często przy zatrudnianiu pracodawcy.
        Nie można więc brać wszystkiego tak do siebie. W wielu branżach w naszym kraju
        trudniej jest tym lepszym.
        Idzie wiosna, będzie lepiej :)))
        Powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka