Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CMS Cameron McKenna - praktyki

05.05.10, 22:22
    chciałam zapytac czy kots był na praktykach w ramach programu letnich praktyk
    w CMS Cameron McKenna? przeszłam weryfikację cv, przeszłam testy, przede mną
    rozmowa. czegos ie spodziewac, raczej "kandydatopoznawcze" czy moze byc cos z
    merytoryki? przydzielono mnie do dzialu Corporate, moze ktos tam
    pracuje/pracował...?
    a w ogole warto? co sie na tych praktykach robi? ile sie dostaje, zwróci mi
    się koszt przeniesienia do wawy chociaz? ;]
    uprzejmie proszę o informacje
    pozdrowienia
    Ania
    Obserwuj wątek
      • Gość: Macius Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.pl 11.05.10, 11:34
        Hej, no tez byłbym zainteresowany w tej kwestii... Może już odbyłaś rozmowę?:)
        • papierosy.kawa.ja Re: CMS Cameron McKenna - praktyki 13.05.10, 18:44
          hej
          wrocilam z rozmowy
          bylo bardzo milo, pare pytan tylk donosnie doswiadczenia, dlaczego akurat tutaj
          aplikowalam itp. wyniki za tydzien.
          nie wiem tylko co z tą kasą, zapomniałam zapytać :)
          • Gość: Macius Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.wroclaw.mm.pl 15.05.10, 13:45
            No ja też, już po... też nie zapytałem o wynagrodzenie i dopiero od was
            dowiaduje się że wyniki za tydzień - więc czekam... co będzie się okaże! ;)
            powodzenia ;)
            • Gość: hmm? Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: 89.171.163.* 20.05.10, 15:54
              witam ponownie)mam pytanie. mieliście już wyniki? bo miały być w tym tyg, ale
              podobno niektórzy mają jeszcze rozmowy i będą dopiero w następnym tygodniu.
              Pozdrawiam
              • Gość: Maciuś Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.wroclaw.mm.pl 20.05.10, 20:21
                No ja jeszcze nie mam niestety. Na broszurce jest napisane że do 26 maja wszyscy
                się dowiemy ;) jak bede mial wczesniej to dam znac ;)
      • Gość: hmm? Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: 80.48.36.* 14.05.10, 20:57
        Witam, też jestem zainteresowana tym tematem, ale widzę że nikt się
        nie wypowiada. Mam już za sobą rozmowę, na której było badzo miło,
        wiec to chyba standard. Spodziewałam się czegoś gorszego. Za tydzień
        wyniki, więc zobaczymy. Orientujesz się czy ta rozmowa to tylko
        formalność po testach, czy duzo osób odrzucają? Co do kwestii
        finansowych też nie jestem zorientowana, poniewąż tak jak Ty
        zapomniałam się o to zapytać. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
        • Gość: gosciuowa Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: 82.160.41.* 24.05.10, 15:42
          hej, ja sie dostalem, nie wiem tylko naturalnie jak z wynagordzeniem:)
          jak ktos wie to dajcie info, pozdrawiam i do zo!
          • a.liszek Re: CMS Cameron McKenna - praktyki 24.05.10, 20:08
            hej ja sie dostałam też:) zapytałam P. Martę o wynagrdzenie - w zeszłym roku
            było to 2000-2300 zł brutto
            • a.liszek Re: CMS Cameron McKenna - praktyki 06.06.10, 13:03
              czy ktoś z Was zaczął juz prakrtyki od czerwca? chcialabym sie dowiedziec jak
              wyglądają mniej wiecej, czy dużo jest pracy i czy to praca wyłącznie w j. ang.?
              • Gość: pingiot Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.10, 21:06
                zalezy jaki dzial/projekt. U mnie nie bylo ciekawie obsluga korporacji (dzial corporate), w kolko robienie tego samego wiele sie tam nie mozna naucyc poza obyciem z korporacja.
                Aha za 1/3 wynagrodzenia pracujesz tak samo jak junior associate bo maja wszedzie za malo ludzi
                • Gość: gość Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 14:08
                  Czy ktoś może wie, ile dni przed rozpoczęciem miesiąca,w którym odbywają się
                  praktyki kontaktuje się dział HR?
                • Gość: gosc Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.60-188.cust.bluewin.ch 15.06.10, 21:04
                  dude, sry ale cms jest jedna z wiadacym firm prawniczych w corporate
                  law, znajomy pracuje tam jako student za darmo....
                  ogolnie standard jak w clifford, bakers etc....
                  wiec najprawdopodobniej bedziesz robic M&A etc....
                  czas pracy w europie byloby cos pomiedzy 80-100h/tydz, w polsce pewnie
                  podobnie....
                  wyagrodenie po aplikacji na poczatek jakies 200k/rocznie w polsce....
                  praktyka pewnie kilka tys...
                  • Gość: gosc-z-poludnia Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.10, 12:15
                    hej,
                    ktos juz odbył praktyki w czwercu i chce podzielić się wrażeniami? bardzo prosimy!!
                    czy po takich praktykach osobom ktore się sprawdzą oni w ogole proponuja umowę o
                    pracę?
                    • Gość: nn Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 20:47
                      up!
                      • Gość: lexik Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: 195.94.207.* 25.08.10, 13:27
                        Z tym wynagrodzeniem dla praktykanta,to coś sprawdzonego?:P

i czy komuś już z Was zaproponowano możliwość współpracy po odbytej
                        praktyce?:P

I właściwie co leży w gestii praktykanta,jakie zadania mu się zleca
                        (wiem,że to od działu zależy,ale prosże o choćby oględną w tym
                        względzie informację)
                        pzdr.
      • Gość: login23 Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.play-internet.pl 11.04.14, 00:00
        Czy ktoś mógłby podzielić się informacją, jak wyglądają testy z języka angielskiego z CMS'ie? Dziękuję z góry za odpowiedź.
        • Gość: perlikaa Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.04.14, 16:43
          up
          • Gość: ffafi Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.dynamic.mm.pl 12.05.14, 22:04
            hej, macie może już wyniki rekrutacji (2 etap-testy) ? :)
            • Gość: enc Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.14, 11:45
              nie mam wynikow z testow.

dla przyszlorocznych -testy z j. angielskiego: wstaw slowo pasujace z podanych abcd propozycji. czasem jest to preposition, czasem jakies wyrazenie typowe z legal english. 2 zad wstaw jedno slowo w luke, bez podanych propozycji. w tym zadaniu warto zrozumiec tekst zeby wpasc na pomysl brakujacego slowa. opisowe -mail do klienta. przydaje sie legal english, gramatyka i czasami skroty typu PoA, COB etc. ;)
              • Gość: CoP Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.14, 20:04
                A ja już mam wyniki :)
                • Gość: Ffafi Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.dynamic.mm.pl 16.05.14, 21:22
                  Czy ktos wie o co pytaja na rozmowie? ;) oraz czy duzo osób "odsiewaja"podczas tego etapu?
                  • Gość: M. Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.internetia.net.pl 28.05.14, 21:42
                    Dostałem wynik pozytywny ale jeszcze nikt sie z działów nie odezwał. Ktoś ma podobnie?
                    • Gość: Gosc Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.dynamic.mm.pl 29.05.14, 15:26
                      Poczekaj na telefon, powinni sie odezwac i zaprosic Cie wkrotce na rozmowe
                      • Gość: Gość Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.toya.net.pl 29.05.14, 16:12
                        Jeśli jest dużo chętnych do danego działu, to trochę ten proces trwa... a jest już ktoś po rozmowie i w którym z działów?
                        • Gość: ploo Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.dynamic.mm.pl 29.05.14, 20:23
                          właśnie! jest ktoś moze juz po rozmowie?
                          • Gość: gość Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.dynamic.mm.pl 29.05.14, 20:37
                            ja byłem na rozmowe do commercial i bylo bardzo milo, ogólna rozmowa o doświadczeniu, wykształceniu itd.
                            • Gość: Adam Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.14, 02:29
                              A miałeś pytania z wiedzy prawniczej?
                              • Gość: Ploo Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.dynamic.mm.pl 30.05.14, 18:50
                                Nie mialem
      • Gość: Gość Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.toya.net.pl 04.06.14, 21:45
        I jak, dostaliście się? :) chcę wysondować, czy dużo osób przyjęli ;p
        • Gość: Sarty Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.play-internet.pl 04.06.14, 23:47
          A jak powiadamiaja? Tel czy mailem? Wciaz czekam na info od nich :) a Ty sie dostales?
        • Gość: Gosc Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.play-internet.pl 05.06.14, 22:26
          Macie juz odpowiedz czy zostaliscie przyjeci?
          • Gość: Gość Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.toya.net.pl 06.06.14, 12:57
            W zeszłym roku ponoć był mail, może w tym roku w ogóle nie powiadamiają, jeśli się nie dostało
            • Gość: Gosc Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.play-internet.pl 06.06.14, 16:25
              Ma ktos z Was juz moze wynik 3 etapu (rozmowa)?
              • Gość: xxx Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.14, 11:52
                ja nie mam, a ktoś już ma ?
                • Gość: !!! Re: CMS Cameron McKenna - praktyki IP: *.play-internet.pl 23.06.14, 20:00
                  Tez nie mam... Ktoś już ma odp?
      • wishingwishesh Re: CMS Cameron McKenna - praktyki 17.07.16, 22:18
        Jak wygląda sytuacja w tym roku, ile osób się dostało, jaki zakres obowiązków, jakie wynagrodzenie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka