Dodaj do ulubionych

Co zabrac co Św.Rodziny?

25.07.07, 10:57
Mam pytanko, czy trzeba faktycznie pakowac wlasne koszule, podpaski...itp na
czas pobytu w szpitalu. O moment wyjscia ze szpitala nie pytam, to jasne. A
jesli chodzi o ubranka dla dzieciatka, to chyba tez ubieraja
w "szpitalniane"???
Obserwuj wątek
    • kika_kika Re: Co zabrac co Św.Rodziny? 25.07.07, 16:22
      Dla dziecka nic nie bierz - wszystko mają i nawet nie pozwalają a wręcz...
      przychodzi Pani dr na rozmowę dyscyplinującą wink jak ubierzesz dziecko w Twoje
      ubranka....
      dla siebie - koszule i szlafroczek - koszule do porodu też zabierz.
      Podkłady - te wieeeelkie podpaski dają - z tym nie ma problemu.
      No iweź dużo wody do picia, po porodzie chce się pić a do tego karmienie jakoś
      trzeba wspomóc wink
      • biedrona12 Re: Co zabrac co Św.Rodziny? 25.07.07, 20:22
        Można poprosić o koszule do porodu i dostajesz taką szpitalną- lepiej taka jak
        nie chcesz swojej zabrudzic przy prodzie, a potem mozen abyc w swojej lub dalej
        w szpitalnej. Ale trzeba poprosic- nie wiem czemu sami nie daja- moze z
        oszczedności. Przydadza sie klapki pod prysznic, termosik- na korytarzu jest
        czajnik i herbatki dla kobiet karmiących i mozna sobie zrobic do termosu wtedy
        nie musisz za czesto latac- na sali jednoosobowej, płatnej dają termosy. No i
        wez sztucce, kubek- posiłki daja na talerzach ale sztuccow nie daja- chyba ze
        palstikowe- no i warto miec dwa kubki- jeden na zupke-bo do zupy tez nie daja
        talerza.
        • jagodaga Re: Co zabrac co Św.Rodziny? 04.09.07, 09:10
          Wszystko się zgadza. Mi przydały się jeszcze małe rękawiczki "niedrapki" dla
          córeczki. Można mieć swoje pieluszki, krem itp jeśli się chce przebierać
          dzieciątko samemu. Ja miałam i dzięki temu nie musiałam małej często oddawać na
          oddział noworodków. Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka