Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Własny biznes

IP: 80.51.220.* 25.03.04, 22:13
    Dobry wieczór. Dysponuję kwotą 100.000 pln. Czy ktoś mógłby mi doradzić jaki
    biznes mógłbym otworzyć mając taką gotówkę? Jestem z trójmiasta.
    Obserwuj wątek
      • Gość: wojtek Re: Własny biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:08
        chyba tylko umiejętne wybranie lokaty, fubduszu etc.
        • Gość: Tmp Re: Własny biznes IP: 195.117.30.* 26.03.04, 16:20
          > chyba tylko umiejętne wybranie lokaty, fubduszu etc.

Rzeczywiście rewelacyjny biznes, włożyć 100.000 na lokatę i mieć 400zł
          miesięcznie. Albo wpłacić do funduszu, tu już gość jest ustawiony na całe życie
          gdy wyjdzie mu 20% zysku (1666zł mies.) a tyle wychodzi najlepszemu funduszowi
          ostatnio, gdy giełda rwała w górę ponad pół roku. Tylko, że taki zysk to może
          wyjść raz na kilka lat, w pozostałych nie różni się zbytnio od oprocentowania
          obligacji i lokat czyli wypada jak wyżej do 500zł/mies. A może pytający
          chciałby ZUS płacić i jeszcze mieć na utrzymanie, nie sądzisz? Rewelacyjna
          porada.

Czy to ty jesteś tym samym wojtkiem, który wiesza psy na pracownikach, co nic
          tylko chcieliby pensje wystarczające na utrzymanie, płacę za nadgodziny i wolne
          dni - te obiboki i pasożyty jedne? A pracodawcy biedni nie nie mogą znaleźć
          pracownika bo wokół same lenie i pasożyty - nie chcą zakładać własnej
          działalności, zapierniczać po 14-16 godzin, z własnym samochodem, komputerem i
          komórką i zadowolić się 800zł albo prowizją od sprzedanych dupereli, których
          normalny człowiek nie potrzebuje i nie kupi? Jeżeli tak, to wcale się nie
          dziwię twojej dobrej radzie. Kilkaset złotych według ciebie to szczyt dobrobytu.
          • Gość: icek Re: Własny biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 17:57
            za mala kwota
      • larvik Re: Własny biznes 26.03.04, 11:55
        Proponuje zorientowac sie w potrzebach ludzi mieszkajacych w trojmiescie.
        naprwno znajdzie sie jakas interesujac branza w ktoreej moznby bylo rozpoczac
        dzialalnosc. Proponuje cos zwiazanego z rozrywka, wypoczynkiem (okres
        wakacji+dużo turystów=duze zyski) Pamietaj by najpierw wszystko wyliczyc by
        wiedziec czy sie to oplaca. Pozdrawiam
        • sea_dog POMYSŁ 26.03.04, 16:30
          Otwórz knajpę jakiej nie ma (nie wiem czy wogóle nie ma w Polsce / Europie -
          wydaje mi się, że nie)! Mam kilka opisanych pomysłów - chętnie odsprzedam Ci je
          za - dajmy na to - 50 tys / sztuka. Dwa będą w promocji - 75 tys.
          Aha - jeszcze 2% miesięcznie od obrotu brutto, nie jestem pazerna.
          Zastanów się, naprawdę warto!

:)
          • Gość: magda Re: POMYSŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 14:21
            oj, dziewcyno - jedyno...a jak ma kupić "kota w worku"?
            żeś se ubrdała,że masz swietny pomysł - facetowi nie wypali - i zostanie z
            gołą dupą...
            no chyba, że to był żart...
            • sea_dog Re: POMYSŁ 07.04.04, 14:37
              a kto mowi o kupowaniu kota w worku??? widze, ze nie wiesz jak sie zalatwia
              takie sprawy, jesli zalatuje Ci zartem. zreszta sam pomysl NIE jest gwarancja
              sukcesu - wszystko mozna spieprzyc, tak samo jak i na byle bzdurze zrobic
              pieniadze.

Gość portalu: magda napisał(a):

> oj, dziewcyno - jedyno...a jak ma kupić "kota w worku"?
              > żeś se ubrdała,że masz swietny pomysł - facetowi nie wypali - i zostanie z
              > gołą dupą...
              > no chyba, że to był żart...
      • Gość: agan Re: Własny biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 14:10
        moim zdanim otworz prawdziwą pływalnię, sama basdziewiaste baseny w sopocie
        albo marny park rozwywki, jesli starczy wybuduj basen plywacki z prawdziweg o
        zdarzenia!

pozdrowionka, sopocianka

sporo innych pomysłow
        kontakt
        aagaa@free.polbox.pl
        • lider_pojutrza Re: Własny biznes 07.04.04, 14:50
          Za 100,000 to mozna raczej komfortowa lazienke, a nie plywalnie, sobie
          zbudowac. To moze w takim razie od sauny zaczac? ;-)
          Pzdr.
      • Gość: mariola Re: Własny biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 19:09
        napisz:
        mariola_mel@o2.pl
      • Gość: snickers ??????????? IP: *.przeglad.com.pl 25.05.04, 19:14
        znalazłem twoją odpowiedź na forum w temacie dotyczącym platform wiertniczych.
        Mógłbyś bliżej mi coś napisać na temat twojej pracy w zatoce meksykańskiej?
        jak zacząć?, itd.
        z góry dziękuję
        j23@poczta.onet.pl
      • Gość: jck.x Re: Własny biznes IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 25.05.04, 20:06
        m zd. aby być dobrym we własnym biznesie należy mieć też WŁASNY pomysł - z
        cudzymi żyje się kiepsko.
        Kiedy byłem w Gdańsku parę tygodni temu, kląłem to miasto w czambuł bo chciałem
        skorzystać z netu i nie było wokół żadnej i-cafe. Może to ??? Aha - łaziłem
        wtedy z 0,5 h w okolicach ul. Hallera w Gdańsku.
        • sshark Re: Własny biznes 29.05.04, 17:41
          Jeżeli nie masz pomyłu, zastanów się nad propozycjią innych i wejdź we
          franczyzę. Katalg firm na stronie www.franchising.info.pl/
      • Gość: Bruno Wątpliwy Re: Własny biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 23:06
        Burdel. tylko burdel - nawet po opłceniu "czortow" duzo zostanie
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka