Gość: DeltaLima IP: 80.51.220.* 25.03.04, 22:13 Dobry wieczór. Dysponuję kwotą 100.000 pln. Czy ktoś mógłby mi doradzić jaki biznes mógłbym otworzyć mając taką gotówkę? Jestem z trójmiasta. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wojtek Re: Własny biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.04, 00:08 chyba tylko umiejętne wybranie lokaty, fubduszu etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tmp Re: Własny biznes IP: 195.117.30.* 26.03.04, 16:20 > chyba tylko umiejętne wybranie lokaty, fubduszu etc. Rzeczywiście rewelacyjny biznes, włożyć 100.000 na lokatę i mieć 400zł miesięcznie. Albo wpłacić do funduszu, tu już gość jest ustawiony na całe życie gdy wyjdzie mu 20% zysku (1666zł mies.) a tyle wychodzi najlepszemu funduszowi ostatnio, gdy giełda rwała w górę ponad pół roku. Tylko, że taki zysk to może wyjść raz na kilka lat, w pozostałych nie różni się zbytnio od oprocentowania obligacji i lokat czyli wypada jak wyżej do 500zł/mies. A może pytający chciałby ZUS płacić i jeszcze mieć na utrzymanie, nie sądzisz? Rewelacyjna porada. Czy to ty jesteś tym samym wojtkiem, który wiesza psy na pracownikach, co nic tylko chcieliby pensje wystarczające na utrzymanie, płacę za nadgodziny i wolne dni - te obiboki i pasożyty jedne? A pracodawcy biedni nie nie mogą znaleźć pracownika bo wokół same lenie i pasożyty - nie chcą zakładać własnej działalności, zapierniczać po 14-16 godzin, z własnym samochodem, komputerem i komórką i zadowolić się 800zł albo prowizją od sprzedanych dupereli, których normalny człowiek nie potrzebuje i nie kupi? Jeżeli tak, to wcale się nie dziwię twojej dobrej radzie. Kilkaset złotych według ciebie to szczyt dobrobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icek Re: Własny biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 17:57 za mala kwota Odpowiedz Link Zgłoś
larvik Re: Własny biznes 26.03.04, 11:55 Proponuje zorientowac sie w potrzebach ludzi mieszkajacych w trojmiescie. naprwno znajdzie sie jakas interesujac branza w ktoreej moznby bylo rozpoczac dzialalnosc. Proponuje cos zwiazanego z rozrywka, wypoczynkiem (okres wakacji+dużo turystów=duze zyski) Pamietaj by najpierw wszystko wyliczyc by wiedziec czy sie to oplaca. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sea_dog POMYSŁ 26.03.04, 16:30 Otwórz knajpę jakiej nie ma (nie wiem czy wogóle nie ma w Polsce / Europie - wydaje mi się, że nie)! Mam kilka opisanych pomysłów - chętnie odsprzedam Ci je za - dajmy na to - 50 tys / sztuka. Dwa będą w promocji - 75 tys. Aha - jeszcze 2% miesięcznie od obrotu brutto, nie jestem pazerna. Zastanów się, naprawdę warto! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: POMYSŁ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.04, 14:21 oj, dziewcyno - jedyno...a jak ma kupić "kota w worku"? żeś se ubrdała,że masz swietny pomysł - facetowi nie wypali - i zostanie z gołą dupą... no chyba, że to był żart... Odpowiedz Link Zgłoś
sea_dog Re: POMYSŁ 07.04.04, 14:37 a kto mowi o kupowaniu kota w worku??? widze, ze nie wiesz jak sie zalatwia takie sprawy, jesli zalatuje Ci zartem. zreszta sam pomysl NIE jest gwarancja sukcesu - wszystko mozna spieprzyc, tak samo jak i na byle bzdurze zrobic pieniadze. Gość portalu: magda napisał(a): > oj, dziewcyno - jedyno...a jak ma kupić "kota w worku"? > żeś se ubrdała,że masz swietny pomysł - facetowi nie wypali - i zostanie z > gołą dupą... > no chyba, że to był żart... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agan Re: Własny biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.04.04, 14:10 moim zdanim otworz prawdziwą pływalnię, sama basdziewiaste baseny w sopocie albo marny park rozwywki, jesli starczy wybuduj basen plywacki z prawdziweg o zdarzenia! pozdrowionka, sopocianka sporo innych pomysłow kontakt aagaa@free.polbox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
lider_pojutrza Re: Własny biznes 07.04.04, 14:50 Za 100,000 to mozna raczej komfortowa lazienke, a nie plywalnie, sobie zbudowac. To moze w takim razie od sauny zaczac? ;-) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariola Re: Własny biznes IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 19:09 napisz: mariola_mel@o2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snickers ??????????? IP: *.przeglad.com.pl 25.05.04, 19:14 znalazłem twoją odpowiedź na forum w temacie dotyczącym platform wiertniczych. Mógłbyś bliżej mi coś napisać na temat twojej pracy w zatoce meksykańskiej? jak zacząć?, itd. z góry dziękuję j23@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jck.x Re: Własny biznes IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 25.05.04, 20:06 m zd. aby być dobrym we własnym biznesie należy mieć też WŁASNY pomysł - z cudzymi żyje się kiepsko. Kiedy byłem w Gdańsku parę tygodni temu, kląłem to miasto w czambuł bo chciałem skorzystać z netu i nie było wokół żadnej i-cafe. Może to ??? Aha - łaziłem wtedy z 0,5 h w okolicach ul. Hallera w Gdańsku. Odpowiedz Link Zgłoś
sshark Re: Własny biznes 29.05.04, 17:41 Jeżeli nie masz pomyłu, zastanów się nad propozycjią innych i wejdź we franczyzę. Katalg firm na stronie www.franchising.info.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Wątpliwy Re: Własny biznes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 23:06 Burdel. tylko burdel - nawet po opłceniu "czortow" duzo zostanie Odpowiedz Link Zgłoś