Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

bezrobotni absolwenci

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.10, 12:27
    i niezarejestrowani w up- gdzie jesteście ubezpieczeni? i co robicie
    w razie nagłego wypadku?
    Obserwuj wątek
      • snajper55 Re: bezrobotni absolwenci 01.09.10, 13:50
        Gość portalu: never never ever napisał(a):

> i niezarejestrowani w up- gdzie jesteście ubezpieczeni? i co robicie
        > w razie nagłego wypadku?

Mogą dobrowolnie ubezpieczyć się w ZUS. Nie mają innej możliwości ubezpieczenia
        (poza nielicznymi wyjątkami).

S.
        • Gość: Kagan Re: bezrobotni absolwenci IP: 193.136.157.* 01.09.10, 17:18
          A nie moga sie zarejestrowac w loklanym Urzedzie do Spraw Utrzymania
          Bezrobocia
          (po Orwellowskiemu nazwanym "Urzedem Pracy")?
          • snajper55 Re: bezrobotni absolwenci 01.09.10, 17:51
            Gość portalu: Kagan napisał(a):

> A nie moga sie zarejestrowac w loklanym Urzedzie do Spraw Utrzymania
            > Bezrobocia
            (po Orwellowskiemu nazwanym "Urzedem Pracy")?

Pytanie dotyczyło niezarejestrowanych.

S.
            • Gość: Kagan Re: bezrobotni absolwenci IP: 193.136.157.* 01.09.10, 18:36
              Kto im zabrania sie zarejstrowac? Nielegalni imigranci niech zas wracja
              do siebie, gdyz w Polsce mamy teraz dosc wlasnych bezrobotnych!
              • Gość: nver never ever Re: bezrobotni absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 10:17
                nie jestem żadnym imigrantem tylko jestem zarejestrowana w up już 10 mcy bez żadenej oferty pracy z wyższym
                wykzetałceniem i chce się wyrejestrowac żeby zneleźć cokolwiek
                • Gość: tomeczek Re: bezrobotni absolwenci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.10, 10:29
                  > jestem zarejestrowana w up już 10 mcy bez
                  > żadenej oferty pracy z wyższym
                  > wykzetałceniem i chce się wyrejestrowac żeby zneleźć cokolwiek

Jak to?! Nie szukasz pracy sama tylko czekasz na oferty z UP? No to sobie poczekasz...

Przecież to czy jesteś czy nie jesteś zarejestrowana nie ma żadnego znaczenia dla szukania pracy a tylko dla ubezpieczenia.
                • Gość: Kagan Re: bezrobotni absolwenci IP: 193.136.157.* 02.09.10, 14:49
                  Zabraniaja ci w UP szukania pracy na wlasna reke? Niby jak? Wynajeli detektywiw,
                  aby cie sledzili? Pamietaj, ze UP jest tylko po to, abys miala
                  ubezpieczenie
                  , a prace to musisz sobie sama znalezc, zgodnie z neoliberalna
                  doktryna obowiazujaca w dzisiejszej Polsce...
                  • Gość: Oczytany Re: bezrobotni absolwenci IP: *.cdma.centertel.pl 02.09.10, 15:54
                    bezrobotni absolwenci nie mają nagłych wypadków. Nie stać ich na to.
                • Gość: Robert Re: bezrobotni absolwenci IP: *.152.128.165.dsl.dynamic.eranet.pl 02.09.10, 15:56
                  > nie jestem żadnym imigrantem tylko jestem zarejestrowana w up już 10 mcy bez ża
                  > denej oferty pracy z wyższym wykzetałceniem

Nie twierdzisz chyba, że wszyscy pracodawcy wykluczają osoby z wyższym
                  wykształceniem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka