Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

PRL ubierał się u Hoff

IP: *.ed.shawcable.net 20.09.10, 01:51
    Komuna miala takie etatowe osobowosci, Halik byl podroznikiem, Kaczynski specjalista od opery, Woloszanski od historii, pani Hoff od mody.
    W latach 80-tych pamietam w Hofflandzie jedynie spodnie typu bojowki i trykotowe koszulki z dlugim rekawem z napisem "Hoffland". Jak na tamte warunki zaopatrzeniowe byla to rewelacja, jak na warunki normalnej gospodarki rynkowej nic ciekawego.
    Jestem ciekaw jaki mechanizm zafunkcjonowal w przypadku tej pani: miala do dyspozycji panstwowe zaklady odziezowe wraz z materialami, dystrybycje w panstwowych domach towarowych i w dodatku mogla to wszystko "po kapitalistycznemu", firmowac swoim nazwiskiem.
    Obserwuj wątek
      • Gość: ja Jaki mechanizm? IP: 213.134.152.* 20.09.10, 09:51
        Wystarczyło nazwisko Tyrmanda:-)
      • ktonoja Pod koniec lat 90 tych kupiłam 20.09.10, 10:39
        czarny żakiet Hoffland we wroclawskim pedecie, mam go do dziś i na pewno nie wyrzucę. Może sprzedam kiedyś kolekcjonerowi ;) Kupowałabym ciuchy w hoflandzie dalej, szkoda, że już ich nie ma...
        • Gość: martens_model Re: Pod koniec lat 90 tych kupiłam IP: *.pools.arcor-ip.net 09.10.11, 17:07
          www.moda.com.pl/moda/projektanci/17011/Barbara_Hoff/
          ciekawe porownanie - jeszcze jedno dlaczego nigdzie nie da wygoglowac zdjecia kobiety, ktora przez wiele lat byla dyrektorka mody polskiej

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka