Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca życia na Górnym Śląsku

03.10.10, 20:39
    Dajcie spokój, rozumiem promocję regionu, ale nie wmawiajmy że czarne jest białe.
    Byłem na Śląsku wiele razy, w tym roku też - akurat w Gliwicach. Nie dla przyjemności, tylko zawodowo.
    W dalszym ciągu jest to ksero Czarnobyla, choć z biegiem czasu jest trochę lepiej. Obdarte, szare zaniedbane kamienice (aczkolwiek ciekawe architektonicznie i mogłyby ładnie wyglądać po remoncie) w kompozycji z wszelkiej maści komuno-"architekturą" (niestety nie ruszaną nawet pędzlem od czasów Gierka) dają zdecydowanie odpychający efekt. Nie dość, że pod względem architektonicznym jest przysłowiowy "groch z kapustą", to gwoździem do trumny jest fatalny stan wizualno-techniczny budynków.

Jestem młodym człowiekiem, więc od miasta oczekuję tego, żebym miał gdzie pójść na imprezę, do lokalu itd. Gliwice po północy po prostu zamierają. Puste ulice, nie ma dokąd pójść, w rynku tylko jakiś denny "lokal" z disco-polo... żenada! W innych częściach miasta też nie ma nic...
    Śląsk chce być ośrodkiem kultury, ale nie ma szans. Wrocław pod tym względem "rządzi" i jeszcze długo będzie miastem kultury i nauki.
    Obserwuj wątek
      • Gość: zdzisia Re: Praca życia na Górnym Śląsku IP: 109.243.233.* 04.10.10, 00:12
        ze wszystkim się zgadzam tylko nie z...Wrocławiem. wychodzę z dworca (w przebudowie) i idę w kierunku ulicy Kościuszki... idę po krzywym, zarośniętym, pobrudzonym, zasranym chodniku. Mijam rozwalające się kamienice i tony śmieci. błoto zamiast trawników. zdewastowane podwórka a gdzieniegdzie nowe budynki. Makabra :/ nie wiem co widzisz we Wrocławiu ( w porównaniu do Gliwic )... pzdr.
        • aboutblank Re: Praca życia na Górnym Śląsku 05.10.10, 13:49
          Też masz trochę racji. Wrocław w związku z Euro 2012stał się jednym wielkim rozpieprzem.
          Ale mi chodziło we Wrocławiu o mnogość miejsc szeroko rozumianej kultury i rozrywki.
      • onlysplit_fire Praca życia na Górnym Śląsku 04.10.10, 00:48
        Na zdjęciu nie wygląda na zachwyconego tą "pracą". "W sumie wygląda, jakby miał się zesr.ać
      • Gość: lEn Praca życia na Górnym Śląsku IP: *.82-134-23.bkkb.no 04.10.10, 09:35
        4000 zl - praca zycia :)
      • przembal Praca życia na Górnym Śląsku 08.10.10, 10:48
        Ludzie wpadajacy na chwile do Katowic nie poznaja ich uroku, dla wielu to brzydkie i brudne miasto i juz. Nawet ogladajac jakies miajsca calkowicie odbiegajace od tego stereotypu nie moga sie od niego uwolnic. Trzeba spedzic w Kato jakis czas zeby je docenic. Widac to nawet po "dajacym sie zepsuc". Wielu mieszkancow ma tu kompleks Wrocławia i Krakowa. Zupełnie nie potrzebnie!!! Bo te miasta moze maja ladniejsze rynki (bo Kato go nie maja, podobnie jak i np San Fransico, Miami i wiele innych miast) ale juz o calym centrum nie wiem czy mozna tak powiedzic. Po za tym Kato maja zalety, ktorych na codzien mieszkancy zabardzo nie doceniaja... np. raz w tygodniu jezdze sluzbowo do Krakowa i przebijajac sie o 8.00 rano przez rondo ofiar Katynia dziekuje za rondo w Kato...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka