Dodaj do ulubionych

remont chodnika

IP: *.imc.pcz.czest.pl 20.05.02, 17:14
ciekawi mnie sprawa remontu chodnika od Dkbrystuff do Promenady,
kostka jest kladziona etapami-a stare płytki zostały zerwane na całej długości..
dzisiaj miałem niezły ubaw obserwując dziewczyny w szpilkach przedzierające się przez piasek do
tramwaju:)))
np. pewnie by sie nie dało zerwać- położyć kostke, zerwać położyć kostke- po trochu..
tylko od razu zerwac wszędzie stare plytki-niech ludzie łażą tydzień po piachu a co tam- i powolutku
układać kosteczkę???
Obserwuj wątek
    • Gość: V.C. Kostka , kostka wszędzie ! IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 21:16
      Dostawcą kostki brukowej jest pewna firma z Lisowa .

A czy wiecie jak firma ją kładzie ?

Dzisiaj zaczęli ją także kłaść na ul. Warszwskiej , w miejscu chyba najmniej
      uczęszczanym na całej jej długości .

Położenie metra kw. kostki kosztuje kilkadziesiąt złotych .

Czy nie ma w Czestochowie pilniejszych potrzeb ?

Czy jakaś firma nie jest przypadkiem faworyzowana za pieniądze mieszkańców
      miasta ?
    • Gość: zenio Re: remont chodnika IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 14:51
      Firma która kładzie kostkę na AK jest OK.
    • Gość: miecio Re: remont chodnika IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 14:52
      Ludzie! Tak właśnie kładzie się kostkę. Trzeba zerwać wszystko i powolutku
      kłaść nową. Wolno ale dobrze.
      • Gość: V.C. Re: remont chodnika IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 23.05.02, 20:24
        Gość portalu: miecio napisał(a):

> Ludzie! Tak właśnie kładzie się kostkę. Trzeba zerwać wszystko i powolutku
        > kłaść nową. Wolno ale dobrze.

To może od razu zerwać wszystki stare chodniki w całym mieście ?

I kazać ludziom ,żeby zaczekali w domach aż firma , która jest podobno O.K. ,
        powolutku położy kostkę ?

Z tego , co dziś widziałem na Al.AK zdażyli położyc zaledwie około 10 metrów ...
        • piasia Re: remont chodnika 24.05.02, 08:39
          Miecio, Miecio, gdybyś ty się musiał przedzierać przez piach, to może bys
          inaczej myślał.
          Zgoda, że nie opłaca się rwać chodnika po dwa-trzy metry. Ale tu zerwano 750
          metrów za jednym zamachem. Zrobiono to tydzień temu. VC pisze, że od tego czasu
          ułożono 10 metrów kostki. No to piękna perspektywa....
          Nawet jeśli te 10 metrów kostki będzie się kłaść dziennie, to prosta matematyka
          wskazuje, że chodnik przy AK będzie gotowy w sierpniu albo i później.
          Gratulacje.
          • Gość: V.C. Re: remont chodnika IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 11:09
            Gdyby Miecio i Zenio byli kobietami i chodzili w butach na szpilkach , to
            inaczej by "śpiewali" ;-)

P.S. Piasiu , kandydujesz ? ;-)
            • piasia Re: remont chodnika 27.05.02, 09:32
              w butach na szpilkach to chodzi się po piachu całkiem nieźle, bo obcas wpada w
              głąb, i "robi się" niski.
              Ale do wszystkich butów nasypuje się piach i kamyki. A jak pantofelek jest na
              bosej stopie, lekko spoconej, to tego piachu ciężko się pozbyć.

A może to nie brak przewidywania i głupota tudziez lekceważenie piechurów
              spowodowały ten stan rzeczy? Może miasto zafundowalo nam ścieżke zdrowia i
              wstępny survival? A my się czepiamy, niewdzięczne wywłoki? Doceńmy wkład władz
              w rozwój naszego zdrowia! Następny krok - podwyższenie krawężników! Nauczmy się
              skakać wzwyż!

• Gość: ninka Re: remont chodnika IP: *.n.club-internet.fr 27.05.02, 09:43
                Alez, Piasiu, nie wiem, nie widzialam, ale z tego, co
                wyczytalam uklada mi sie, ze to wstepny etap jakowegos
                aquaparku. Plaza juz jest. Moze teraz jakis basen???
                No i samochody do wody...
                • Gość: storima Re: remont chodnika IP: *.90.46.204.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 27.05.02, 12:01
                  ..myslalem iz to perspektywa okno w locie samolotu i pierwszzego doswiadczenia
                  wzejscia Zachodem na RepublikeFederalnaNiemiec tamtym czasem to tym oknem
                  kolujacego do ladowanie w Sztutgarcie oknem smolotu widzialem droge nowa
                  budowana rozciagana nowa droga w budowie. z tego okna kolujacego samolotu a
                  jednak metr w metr czysto ustawieniem sprzetu materialu na dzien pracy droga
                  nowa budowana i plan widzisz bo to tak:

stara wciaz bezpiecznie i wygodnie jechac, chodzic

nowa wporzod wymiarem na dzien pracy rozciagnieta poczatkiem w srodku material
                  co przodem spychaczem na odcinek tylko dnia pracy do pokrycia

za nim srodkieM narzedzia automaty i kierujacy nimi ludzie

inzynier tez i zna fach lopaty

Koncem Dnia Pracy zwiniete Wszystko co by i deszcz np. (nigdy nie wiesz)
                  gruntu nie rozmoczyl

tak prosto wizualnie sie ta droga oknem w locie samolotu nad Sztutgartem wila.

logika pracy i wysilku co nie idzie w bloto--a przechodzien jeszcze sobie
                  blotem chlapnie..czemu nie i tak tez mozna droge budowac przechodnia w piach...

jakim trudeM ???

i
                  CZyjM???

chodzenia po piachu

ustawianiemM KoS-s-TkI

fundamentem w blocie???
                  • Gość: storima ..stad tez i Urok kOCiCH LbOW IP: *.90.46.204.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 27.05.02, 13:13
                    bo taka definicja
                    kocim lbem sie telepA kOLo

bo tak i wciskanym na kazda pogode
                    to i nawet w bloto kamienna ksztaltem KOCHA Bryla Kamienia

no bo koCiE Lby to z definicji--takie sObIe NiEr-o_v vN@e-rowne

z definicji

fundamentem w Blocie odbijaj-ac dobi--jajac TO Kolo Kamiennie odBlotnie Ot-Pata
                    • Gość: storima ..zaczaleM SIe MarTWIC IP: *.90.46.204.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 27.05.02, 13:28
                      ..czy zadbano aby Ta Kostka Tak Kostka Wolnym od mgniencia okiem turlajacym
                      rozwojem liczby czarno kropkowanych czworeczka przekreca sie dwojka..----

czy tez trzeba bedzie ja woda polewac

Zima

czy sama juz wystarczajaco sliska nawet le-k-k-I-M deszczykiem.

Mzawka!!!

PS zawsze z mYSla o dziecieciach...
                      • Gość: V.C. "Gazeta" wydrukowała fragment naszej dyskusji IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 05.06.02, 17:18
                        Chwała jej za to .

Jest tylko jedno "ale" .

Mój post , w którym pisałem o 10 metrach nowego chodnika , pochodził z ... 23
                        maja .

Dziś jest juz gotowych ponad 200 metrów .

Mam nadzieję ,że firma kładąca kostkę nie będzie miała do mnie pretensji ...

• Gość: Aga Re: remont chodnika IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 18:23
              C.V ty matematyczny niedorajdo!!! Nie masz zielonego pojęcia o liczeniu kostki.
              Bierz się do roboty i sam kładż taką kostkę! Jak jesteś taki mądry to bierz
              centymetr i mierz robotę chłopaków.
            • Gość: Matrix Re: remont chodnika IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 18:31
              Tomku Haładyju! Jesteś bobkiem nie redaktorzyną!
              Czepiałbyś się lepiej dziór które powstają po zimie na ulicach i niszczą nam
              auta a nie tanie buty przechodniów. Kto im karze tamtędy chodzić? Jak stała
              woda na starym chodniku i nie dało się chodzić to ludzie z całego osiedla darli
              paszczaje,że trzeba wymienić chodnik a teraz mają problem.Chociaż nie jestem
              budowlańcem to wiem, że po świerzo połżonej kostce nie można jeździć ciężkim
              sprzętem, ale do twojej mózgownicy nie może to dotrzeć.Więc zajmij się letnim
              grzybobraniem. Pytałem się tej ekipy i robota będzie wkrótce
              skończona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: storima ..bezczelnie lecisz guma po butach piechura IP: *.247.244.239.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 07.06.02, 10:43
                ...wsiadz za kierownice i przestan gazowac.

wiecej jeden zdrowy piechur na drodze zdrowia wszystkich

energia SLONCA

zacmilo Cie

sorry.
          • Gość: Radek Re: remont chodnika IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.06.02, 18:20
            Piasia co ty możesz wiedzieć o kładzeniu chodnika? Mogę Ci powiedzieć, że na
            jednej palecie jest 10 metrów kostki. Przeczytałaś głupotę, którą napisał V.C,
            który nie ma zielonego pojęcia o matematyce. Przecież kostka, która stała przed
            Porterem jakoś zniknęła, więc może dla nie wtajemniczonych została ułożona. Jak
            widziałaś ilość tej kostki, to sobie policz ile zostało ułożone a jak dalej nie
            wierzysz to sobie chodż z centymetrem i mierz. Chłopaki z firmy są o.k i muszą
            pracować ciężko także w soboty, żebyś sobie nie ubrudziła papusi. Dziennie
            kładą conajmniej 100 metrów.
            • piasia Re: remont chodnika 07.06.02, 08:45
              Radek, po pierwsze - JA TAMTĘDY CHODZĘ i widzę!
              Po drugie - gdyby istotnie codziennie kładli po 100 mdetrów chodnika, to całość
              (700 metrów) byłaby zrobiona już dwa tygodnie temu, a nie jest.
              Po trzecie - "karze", "dzióra" i "świerzo" pisze się inaczej - to do Matrixa,
              twojego drugiego wcielenia.
              A po czwarte - "wkrótce" to istotnie bardzo precyzyjny termin skończenia budowy.
              • Gość: Radek Re: remont chodnika IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.02, 22:37
                Może to nie moje wcielenie to matrix ale wiem że wcale nie ma tam 700 metrów
                tylko pare tysięcy , jak wiesz w zdłuż jest 700 metrów ale w szerz jest 5
                metrów , jak sobie pomnożysz to wychodzi 3500 tysiąca metrów .Więc zajmij się
                czymś innym np.pieczeniem ciasta jak nie jesteś gruba pa pa pa .

ANALFABETA
                • Gość: V.C. do Radka IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 22:49
                  Gość portalu: Radek napisał(a):

> Może to nie moje wcielenie to matrix ale wiem że wcale nie ma tam 700 metrów
                  > tylko pare tysięcy , jak wiesz w zdłuż jest 700 metrów ale w szerz jest 5
                  > metrów , jak sobie pomnożysz to wychodzi 3500 tysiąca metrów .Więc zajmij się
                  > czymś innym np.pieczeniem ciasta jak nie jesteś gruba pa pa pa .
                  >
                  > ANALFABETA

Piasia nie pisała o metrach kwadratowych .

Tobie chyba o to chodzi , ale słowa "kwadratowych" napisać Ci się już nie
                  chciało .

A Ty umiałbyś upiec ciasto ? ;-)
            • Gość: storima ...po Za-TYM-Pa ca-loscia nie lapiesz tylko trud IP: *.247.54.169.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 07.06.02, 11:57
              -Em pacysz na innych trud robata nie wiadoma Tobie Struktur Drogi Budowania
              ukladania--chodnik droga wsjo radno sprzet ciezki chodzi Ci na glowie stad

trud

zwalasz

i o jakiej sensownej

czytaj

uczciwej

bo co i by nie trudeM Uzytkownika Trud Twoj Bo Pytasz Ekipy

co nie widzisz

ze Eki PA

B??dzi???
    • Gość: brukarz Re: remont chodnika IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 10:18
      Przestańcie robić nagonkę na firmę, która kładzie kostkę! Czy nie ma
      ważniejszych spraw od remontów chodnika? Teraz wszystkim przeszkadza, a za
      jakiś czas będą się cieszyć, że mają piękny chodnik. Ludzie! Zastanówcie się!
      Nawet w Alejach nie ma takich chodników, jak wy będziecie mieć. A poza tym czy
      nie lepiej wygląda kostka niż stare, połamane płytki i wybrzuszony asfalt?
      Pozdrawiam, tych którzy doceniają ciężką pracę brukarzy!!!!
      • Gość: storima ..ale? jedno ALE.... IP: *.247.244.239.Dial1.SanFrancisco1.Level3.net 07.06.02, 10:32
        ..pytaM , czy trzeba bedzie kostke zima polewac co by i starsi latem po mzawce
        sie slizgali w szpital np.?
      • Gość: V.C. A ile to będzie kosztować ? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 07.06.02, 17:59
        Gość portalu: brukarz napisał(a):

> Przestańcie robić nagonkę na firmę, która kładzie kostkę! Czy nie ma
        > ważniejszych spraw od remontów chodnika? Teraz wszystkim przeszkadza, a za
        > jakiś czas będą się cieszyć, że mają piękny chodnik. Ludzie! Zastanówcie się!
        > Nawet w Alejach nie ma takich chodników, jak wy będziecie mieć. A poza tym czy
        > nie lepiej wygląda kostka niż stare, połamane płytki i wybrzuszony asfalt?
        > Pozdrawiam, tych którzy doceniają ciężką pracę brukarzy!!!!

Coś mi sie wydaję , że sporo i zapłacę za to m.in,. ja , mimo, że na
        Tysiącleciu nie mieszkam i jestem tam raczej sporadycznie .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka