Gość: mk IP: *.multi-play.net.pl 12.12.10, 16:09 ja tyram na 2 etatach od 7 do 22 żeby zarobić na rodzinę i kredyt, w Polsce płace są za niskie, zastanawiam się ile starczy mi sił? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: fanka Europejczyk. Multi pracownik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.10, 16:29 zobacz sobie tez tutaj: bardzo-dobra-praca.blogspot.com Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Europejczyk. Multi niewolnik. 12.12.10, 17:20 W Polsce dodatkowo uwięziony w jeszcze innej formie współczesnego niewolnictwa - samozatrudnieniu. A megakorporacje zacierają ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Europejczyk. Multi pracownik? 12.12.10, 18:02 przecież to jest całkiem popierd.. mam pracę - jakby ideał. Badania i rozwój. Zadna fizyczna, męcząca, żadna urzednicza nużąca. Ale po 8 godz pracy (6 - 6,5 godz efektywnej) wracam do domu wystarczająca spracowany. zdarza się że "wypluty". Nie jest problemem pracowac krótko jakiś czas w dwóch pracach. Ciekawe tylko ilu z nich po kilku latach nie wyląduje na bruku albo w psychiatryku. No chyba że to taka robota jak dziennikarza, autora tekstu - raz w tygodni ucoś głupiego naskrobać, wstawić wykres słupkowy skądś ściągnięty i pogadać z kolegami o dupie Maryny. artykuł płytki, miałki pusty. W przeciwieństwie do kasy. No, ale kasa się należy. choćby za ogłupianie lemingów i wmawianie im że powinni więcej pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Europejczyk. Multi pracownik? 12.12.10, 18:26 Czy to nie ciekawe, że najwięcej (oprócz Polski) na dwóch etatach pracuje ludzi w krajach "państwa opiekuńczego"? Jakoś mam głupie wrażenie, że znalazłaby się korelacja pomiędzy ilością "wieloetatowców", a rozbudowaną "infrastrukturą państwową". Odpowiedz Link Zgłoś
matt.cobosco Re: Europejczyk. Multi pracownik? 12.12.10, 18:55 Kolega nie jest na bieżąco. W państwie opiekuńczym pod nazwą Szwecja lewica przerżnęła drugie wybory z z rzędu! Od 2006 (i najprawdopodobniej przynajmniej do 2014) rządzi tam koalicja centroprawicowa. Odpowiedz Link Zgłoś
nikodem_73 Re: Europejczyk. Multi pracownik? 15.12.10, 21:08 A co to ma do rzeczy? Jeszcze nie słyszałem aby coś się zmieniło w ichniejszej wizji państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manollo Re: Europejczyk. Multi pracownik? IP: *.dynamic.chello.pl 12.12.10, 18:58 najwięcej na dwu etatach pracują lekarze, w państwowym szpitalu rano podpisują listę, i zaraz zaiwaniają do prywatnej kliniki by w czasie szpitalnej zmiany "leczyć" prywatnie, no ale w Danii takie sztuczki nie przejdą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Europejczyk. Multi pracownik? IP: *.tmark99.revers.nsm.pl 13.12.10, 08:14 Gość: manollo 12.12.10, 18:58 Odpowiedz najwięcej na dwu etatach pracują lekarze, w państwowym szpitalu rano podpisują listę, i zaraz zaiwaniają do prywatnej kliniki by w czasie szpitalnej zmiany "leczyć" prywatnie, no ale w Danii takie sztuczki nie przejdą... No tak ale maja ostrą konkurencję w tym wspołzawodnictwie wieloetatowców w osobach pracowników uczelni państwowych i urzędników dorabiajacych jako doradcy i wykladowcy na przeróżnych szkoleniach.We Francji zaden z urzędników nie ma prawa podjac dodatkowej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grups mędrkom z Lewiatana IP: *.cable.smsnet.pl 12.12.10, 19:06 to pokarzcie :) powiedzą że jesteśmy w tyle a pracodawcy płacą ile mogą, bo jak więcej zapłacą to nie zostanie im na inwestycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: mędrkom z Lewiatana IP: *.home.aster.pl 12.12.10, 20:21 Ty, ale co ma piernik do wiatraka? Mam na pracownika 5kpln/mc i tyle na niego wydaję, a że państwo opiekuńcze zabiera z tego połowę (czego biedny uciskany pracownik nie widzi) to jakby już nie moja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyHipokryta Re: mędrkom z Lewiatana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.10, 07:57 jakby nie jego wina kiedy przejdzie do konkurencji za granica, tylko nie placz pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszygeorge Europejczyk. Multi pracownik? 12.12.10, 19:09 Prawda jest taka, że zjawisko tzw. 'śmieciowych' prac jest coraz powszechniejsze. Na Zachodzie coraz więcej ludzi pracuje na 2 etatach, bo inaczej nie mieliby środków na życie. Odpowiedz Link Zgłoś
obrain Europejczyk. Multi pracownik? 12.12.10, 22:14 faktycznie po kilku latach pracy na dwoch etatach (lekko stresujace) mozna wyladowac w psychiatryku, nie mowiac juz o depresji. Biorac pod uwage okradanie pracownika np przez ZUS typu wielokrotne płacenie ubezpieczenia zdrowotnego czy tez pozostale podatki, odnosi sie wrazenie ze choc bys niewiadomo ile pracował i tak w tym kraju do niczego nie dojdziesz. Jak nie ZUS to capnie cie US, albo cie okradna bo miales swiatelka przed domem czy ladne autko... smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
pi_rez Europejczyk. Multi pracownik? 13.12.10, 00:50 jesus, o czym wy patolicie ? zobaczcie o co "pytano" w tygodniu robota , a w weekend jak się uda to jaka przeprowadzka, do lasu czy na jabłka. niektórzy dorabiają wieczorkami jako parkingowi czy ciecie, siedzi i ogląda telewizje... Odpowiedz Link Zgłoś