Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ostrzegam przed Orange

23.12.10, 10:30
    Cześć jestem nowa na waszym forum, więc jeśli coś nie tak z regulaminem napiszę to z góry przepraszam. Pracowałam w Orange a słuchawce w Lublinie na Chodzki.
    Mamy okres świąt, dla większości miły, dla mnie nie, straciłam, prace, a raczej zostałam z niej zwolniona z dnia na dzień, pomimo tego, że miałam umowę o pracę do końca grudnia (co miesiąc przedłużna)Pomimo bardzo dobrych wyników w pracy( byłam świetna w sprzedaży) zostałam mi wypowiedziana umowa, nie było okresy wypowiedzenia, a przedstaiecielka firmy adecco( moja agecnja pracy tymczasowej), nie dość, że nie dopełniła swoich obowiązków to jeszcze nie broniła mnie przed nie zgodnym z prawem rozwiązaniem umowy, ba jeszcze skłamała i stanęła po stronie mojej przełożonej, która dla mnie jest; może nie fajnie jest to mówić-psychopatką( bo nie byłam pierwszą osobą, która się jej spodobała i na która coś szukała i zauważyłam, że wyrzucanie ludzi na bruk sprawia jej satysfakcję( ja zostałam zwolniona za jedną skargą i gdy pytałam o racjonalne powody jej decyzji, nikt nie umiał odpowiedzedzieć)
    Jeśli chodzi o pracę, pracujesz 8 godzin, przedłużają Ci pracę ile chcą czasami dochodzi do 12, nie płacą za nadgodziny( ściągają z następnego miesiąca) Pracujesz przy kompie i masz tylko 30 minut przerwy( a nie 40 jak powinno być) Dziewczyna od grafików, jest tak bezwględna, że jak masz wolnę, potrafi do Ciebie dzwonić po kilka razy o 7 rano! i mówić , że Cię poptrzebują i masz przyjść bo są kolejki. Nie licz , że jak są kolejki czy leci service level a Ty jesteś chory, czy się żle czujesz zwolnią Cię, ba powiedzą Ci coś chamskiego, każą kupić tabletkę i masz dalej pracować, bo są kolejki i im spradają wsakżniki. W i najwazniejsz wynagrodznnie brutto 8.23( nett 6,2) nie ma nadgodzin.
    Wiecie mam nadzieję, że ktoś pozwie tą firmą za to co robią z ludzi, jak ich taktuję( ludzie z tamtąd uciekają) Chiałam to sama zrobić, ale mają świetnych prawników i szkoda mi czasu na takich ludzi, ale z drugiej strony, jak się za to nikt nie wiezmie, będę to robić innym, no a moja przełożona stosuje też mobbing wobec innych pracwoników, szkoda mi ludzi, z którymi się zżlyłam, a którzy tam zostali i się męczą.
    Obserwuj wątek
      • kol.3 Re: Ostrzegam przed Orange 24.12.10, 08:17
        Rozumiem, Cię, nie pracowałam w Orange ale miałam z nimi przeboje jako klientka, firma w ogóle nie stosuje się do prawa.Dno.
        • billy.the.kid Re: Ostrzegam przed Orange 24.12.10, 15:18
          pretensje do ojców dziadków że se w 80 roczku zrobili solidarność czy jakoś tak.
          • Gość: sceptyk Re: Ostrzegam przed Orange IP: *.tmark99.revers.nsm.pl 24.12.10, 16:13
            To nie ojcowie i dziadkowie zrobili coś w 80 tych.To Coś zrobili Ktosie a ojcowie i dziadkowie dali się w to wmanipulować.Dzisiaj pochowali się po kątach bo im głupio za to co zrobili.
            • billy.the.kid Re: Ostrzegam przed Orange 25.12.10, 11:25
              10 mln.członkó s było za kapitalyzmem.
              tylko uny myśleli że to właśnie uny bedą temy kapytalystamy.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka