Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czy ta praca to oszustwo?

07.01.11, 15:55
    Witajcie! Znalazłam takie ogłoszenie o pracy, chciałam na nie odpowiedzieć ale wydaje mi się trochę podejrzane. Myślicie że to poważne ogłoszenie czy raczej jacyś oszuści?

www.pracuj.pl/praca/sprzedawca-allegro-poznan,oferta,1898858
    Obserwuj wątek
      • rabart Re: Czy ta praca to oszustwo? 07.01.11, 17:45
        Prawie każda praca w Polsce to oszustwo.To martwy kraj.
      • Gość: Kasia Re: Czy ta praca to oszustwo? IP: *.compi.net.pl 07.01.11, 17:51
        Nie widzę nic podejrzanego w tym ogłoszeniu. Moim zdaniem możesz spróbować aplikować.
        • Gość: pan Paździoch ta "oferta" śmierdzi na kilometr!!!! IP: 77.236.25.* 07.01.11, 18:47
          dlaczego sami sobie nie założą konta, tylko trzeba mieć swoje i to "z 25 komentarzami pozytywnymi"?

dlaczego kontakt jest na skrzynce o2.pl?

to wygląda na handel cudzym (kradzionym? szmuglowanym?) towarem, firmanctwo, czy jeszcze inny szemrany interes.

a kto będzie płacił podatki od sprzedaży, jak skarbówka weźmie za doopę sprzedawcę?

• Gość: cv Ewidentne oszustwo IP: *.acn.waw.pl 07.01.11, 19:46
        Ogłoszeniodawca zapewne został wywalony z allegro za oszustwa i teraz szuka murzyna,który za niego zbierze opie...i poświeci oczami.Klienci na pewno nie zobaczą tego "towaru",bo go zwyczajnie nie ma.Po zainkasowaniu przelewów ogłoszeniodawca zniknie,a Ty zostaniesz z wku...onymi ludźmi i policją na karku.
        • dorota-s2 Re: Ewidentne oszustwo 07.01.11, 21:38
          Jeżeli coś jest trudne do sprawdzenia trzeba to omijać,firmy ,które mówia wpłać i znajdz innych którzy wpłacą omijać,firmy które enigmatycznie mówią o darowiznach ,użyczeniach,nie maja ani produktu ani usługi omijać,prac chałupniczych nie ma,propnują ją oszuści.Dużo jest takich ogłoszeń i trzeba uważać,nie znaczy to jednak że nie ma ofert rzeczowych i konkretnych tyle że nie każdemu odpowiadają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka