Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Bank Millenium praca

IP: 77.236.26.* 22.01.11, 08:37
    Wysłałem CV i zadzwonili.Wybrałem się na 1 rozmowę :
    Pani bardzo miła, interview odbyło się pozytywnie po czym zostałem poinformowany, że mam czekać na odpowiedź do 7 dni . Jest zadzwonili 2 rozmowa , młody Pan , cwaniaczek itp małe przepytanie dotyczące mojego doświadczenia i przedstawienie na czym ma polegać moja praca ... I tu się załamałem.
    Mam sprzedawać produkty bankowe, bo z tego żyje bank, no ok jasna sprawa, pytam jak? na to dostaję odpowiedź, że muszę sam poszukiwać klientów, żeby sprzedać konto usługę , umawiać się po pracy(ciekawe kiedy jak tam bym pracował od 9 do 18) i sprzedawać usługi, robić kawkę, herbatkę , a to wszystko w imię banku i pod szantażem ,że mogą nie wypłacić prowizji , bo nie mają pomimo tego, że się coś sprzedało....
    Nie wiem czy ktoś miał już jakieś doświadczenia czy nie, jeśli tak to proszę o swoje opinię , naprawdę tam jest taki wyzysk w imię banku z nadzieją, że się awansuje... Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • gugelle Re: Bank Millenium praca call center 23.05.11, 18:49
        jutro mam rozmowę nr 1.
        call center w centrali banku. sprzedaż a raczej "dosprzedaż" produktów, ale warunki są trochę dziwne:
        umowa o dzieło, 1200-1300 netto + prowizje, Pan przez telefon powiedział mi, że 1600 wychodzi minimum, do dwóch z hakiem.
        najbardziej martwi mnie umowa o dzieło, tzw. śmieciowa i zła opinia o tym call-center.
        do tego są 3 tygodnie szkoleń wieńczone egzaminem.
        czy żyją tu jacyś pracownicy tego call-center, którzy mogą opowiedzieć, jak wygląda ów praca?
        • gugelle Re: Bank Millenium praca call center 28.05.11, 11:13
          nie poszedlem, nie dzwonili wiecej. na mail z przeprosinami nie odpowiedzieli.
          i dobrze.
      • tanebo Re: Bank Millenium praca 28.05.11, 16:43
        Widzę że co poniektórzy stracili kontakt z rzeczywistością. Kryzys kryzysem ale mamy wybór - bez pracy nie musimy grzebać w śmietnikach. Możemy zrobić to co w Tunezji, Egipcie czy ostatnio Hiszpanii. W końcu nie pogoniliśmy jeszcze winnych za kryzys. Co do samej propozycji to jest ona śmieszna. Usługi bankowe to szczególna branża bo polega na sprzedaży czegoś nie widać. Zaufania. A trudno wzbudzić zaufanie. Nieumiejętnie to robiąc można dużo stracić. Zniszczono już rynek akwizycji poza Avonem - nie da się sprzedać badziewia za fortunę oszukując ludzi. Ludzie nie są głupi. Podobnie było z rynkiem emerytalnym. Teraz ktoś ma obiecaną premię za sprzedaż i kombinuje jak ją zwiększyć i nie zapłacić za dużo. Praca w sprzedaży to teraz niskie płace. Za takie pieniądze (w następnym poście pada kwota 1600 PLN) nikt poważny nie będzie pracował bo nie wyżyje za to. Skusi się student, absolwent. A taki pracownik niewiele sprzeda. I nie zarobi. Ale za to będzie siedział 10 godzin w pracy. Rozumiem że klientów sam ma sobie szukać. Czyli rodzinę musi mieć liczną...
      • Gość: łux Re: Bank Millenium praca IP: *.home.aster.pl 05.10.11, 15:01
        Dziś w pracy stwierdziliśmy, że wejdziemy w Internet poszukać informacji o pracy u nas. I się załamaliśmy :) Zastanawiam się, kto te bzdury wypisuje. Ja pracuje w centralnym CC na Żaryna i przyznam, że prócz gó...anej umowy o dzieło nie mam na co narzekać. Pieniądze bardzo fajne (2000-2400) raz nawet trójkę sie udało :) pracuję głównie po 6 czasem 8 godzin dziennie. Atmosfera w porządku choć to zależy od kierownika. Jak sie trafi na barana, to nawet za gruby hajs nikt tam nie wysiedzi :) Ludzie bardzo w porzadku. perspektywy rozwoju słabe, ale ja tam siedze już 2 rok dla kasy i patrząc na to co się dzieje gdzie indziej sadzę, że póki co lepiej trafić nie mogłem. A ten chłopak, co zrobił aferę pod placówka - dziwny był zawsze i nie dzisie się, że go zwolnili, owszem miał przerąbane u kierownika, ale tylko dlatego, że miał bardzo irytujący charakter a jego praca pozostawiała wiele do życzenia :)
        Nikogo nie zachęcam zatem do pracy, bo jeszcze mnie wyleją jak trafi się ktoś lepszy ;-) Siedźcie na forach i narzekajcie, ja wracam do roboty i obgadać czego to się naczytałem ;)
        • Gość: rybka Re: Bank Millenium praca IP: *.tktelekom.pl 05.12.11, 21:54
          [b][b]kolego słuszna uwaga :) ja również pracuję tu od dwóch lat i już znam co nieco :) praca great! ludzie nieźli, obecny kierownik bajeczny, kasa super! perspektywy? chyba jakieś takie awansowo- podwyżkowe :D pozdrawiam tych wszystkich którzy zamiast siedzieć na ogłoszeniach pt. ''Dam Pracę'' , przesiadują na takich forach i narzekają na coś co jest im nie znane :)
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka