Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

odnosze wrazenie ze normalni ludzie nia maja pracy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 15:39
    tzn, ze brak pracy jest obecnie normalnoscia

mam 30 lat i dzinnego magistra znanego uniwersytetu
    Obserwuj wątek
      • jestem_zerem Re: odnosze wrazenie ze normalni ludzie nia maja 10.03.11, 15:40
        Niestety, masz rację.
        • Gość: Nasti Re: odnosze wrazenie ze normalni ludzie nia maja IP: *.multimo.pl 10.03.11, 16:38
          To ciekawe bo ja mam ledwo 28 i zarabiam grubo ponad srednia krajowa i co może być dla wielu nieprawdopodobne pierwszą jak i drugą pracę dostałem bez żadnych znajomości, czyli jestem nienormalny ?
          • jestem_zerem Re: odnosze wrazenie ze normalni ludzie nia maja 10.03.11, 16:55
            Pewnie mieszkasz albo pracujesz (albo jedno i drugie) w większym mieście.
            • snajper55 Re: odnosze wrazenie ze normalni ludzie nia maja 10.03.11, 19:25
              jestem_zerem napisał:

> Pewnie mieszkasz albo pracujesz (albo jedno i drugie) w większym mieście.

To się przeprowadź. Inni mogą. Miałem pracownika, który wynajął za grosze pokój pod Warszawą i dojeżdżał kolejką do roboty. Po paru latach dorobił się mieszkania w Warszawie. Fakt, że kawalerki, ale jestem pewien, że w niej nie zostanie. Poszedł pracować do banku na świetną pensję. Człowiek z prowincji.

S.
      • Gość: mówią: pracy brak Re: odnosze wrazenie ze normalni ludzie nia maja IP: *.aster.pl 10.03.11, 17:26
        Widocznie obracasz się w takim środowisku, gdzie niepracowanie i kombinowanie zasiłku i ubezpieczenia jest rzeczą powszechną. W kraju parę milionów sztuk takich okazów, ale są też inni, którzy na te okazy pracują i utrzymują te pasożyty.
        • wycofany To daj nam PRACĘ 10.03.11, 18:18
          Normalną, ze składkami emerytalnymi, zus i pensją. A prowizje i inne g.... byle oszukać pracownika. Już kilku takim co mi podsuwali pod nos jakieś śmieciowe umowy powiedziałem won. Wolę być bezrobotny niż pracującym popychadłem.
          • Gość: mark Re: To daj nam PRACĘ IP: *.multimo.pl 10.03.11, 19:00
            Nie chcesz nie pracuj, może i w tygodniu za dużo czasu nie ma, ale w weekend przynajmniej mnie stać żeby wyskoczyć na zakupy do Bath czy Londynu, zima w Alpach lato w ciepłych krajach, fajny samochód, mieszkanko w nowym budownictwie niby nic wielkiego, ale cieszy tym bardziej, że 29 lat dopiero na karku.

Ale jasne lepiej siedzieć u mamusi na garnuszku i skomleć, że pracy nie ma ja za pracą wyjechałem ponad 200km od domu i jakoś nie żałuje.
          • snajper55 Re: To daj nam PRACĘ 10.03.11, 19:23
            wycofany napisał:

> Wolę być bezrobotny niż pracującym popychadłem.

No i tacy mają niby być normalni? Tacy, co chcą "godnej pracy", "godnej płacy", nie chcą wypełniać poleceń szefa, bo czują się od niego mądrzejsi, itd itp a sami zazwyczaj mają żenująco niskie kwalifikacje i mizerną praktykę.

S.
      • snajper55 90 - 95% chcących pracować - pracuje 10.03.11, 19:20
        Większość na biało, część na szaro i czarno. To są nienormalni? A normalni to te 5 - 10%?

S.
      • losiu4 Re: odnosze wrazenie ze normalni ludzie nia maja 10.03.11, 20:02
        Gość portalu: bez pracy smutny napisał(a):

> tzn, ze brak pracy jest obecnie normalnoscia

w większości rpzypadków mają. Lepszą lub gorsza ale mają.

> mam 30 lat i dzinnego magistra znanego uniwersytetu

to go wypuśc na swieze powietrze. Tego magistra znaczy. Co go będziesz tak w domu ciagle trzymał. Bądźze człowiekiem :)

Pozdrawiam

Losiu
      • Gość: ANTY-HUMANISTA Nikt nie chce idiotów po Óniwerkah, zrozum to. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 21:13
      • Gość: ANTY-SOCJALISTA Tylko nieudacznicy nie mają pracy w tym kraju,ośle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.11, 21:16
        Normalni ludzie pracują, gdyż nie są nieudacznikami.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka