Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Ciąża a kodeks pracy

IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 20.03.11, 20:28
    witam mam pytanie jesli moja kobieta jest w ciazy a pracuje w norwegii i umowe ma do wrzesnia tego roku to czy moze wrocic do polski i tu urodzic nietracąc przy tym świadczeń i wynagrodzenia?jak to wyglada w swietle prawa proszę o odp na e-mail afusiek1983@interia.pl
    Obserwuj wątek
      • Gość: annamaria Re: Ciąża a kodeks pracy IP: *.multi-play.net.pl 21.07.13, 00:13
        Chciałabym,zeby ktos napisal,jak to jest w przypadku,gdy sie pracuje na umowe zlecenie.Jest coraz wiecej tego typu umów o prace,jak rowniez pojawiaja sie tzw.kontrakty.Interesuje mnie rowniez,co w przypadku kontraktu.Mysle,ze w przypadku umowy zlecenia,jak rowniez o dzielo,czy kontraktu,wcale nie wyglada to tak różowo-jesli chodzi o to,co przysługuje kobietom w ciąży,jak również w przypadku choroby.Uwazam,,ze nasz rząd powinien o tym pomyślec.Spotkałam sie ze szpitalem,który przyjmuje tylko na umowe zlecenie i na kontrakt,przynajmnie w tej chwili.I co z takimi pracownikami?Przeciez niejednokrotnie umowa zlecenie to jest jak etat,jesli chodzi o godziny pracy,lub wiecej.Czy takiej kobiecie w ciazy cos przysługuje?Niejednokrotnie taka praca jest ciężka fizycznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka