Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

GPS w aucie sluzbowym

IP: *.home.aster.pl 10.04.11, 20:40
    Witajcie
    Czy moj pracodawca muusi mnie poinformowac o tym ze w aucie sluzbowym mam zainstalowanego GPS??
    Obserwuj wątek
      • Gość: prawo Re: GPS w aucie sluzbowym IP: *.dynamic.chello.pl 10.04.11, 21:51
        tak
      • Gość: Tom Re: GPS w aucie sluzbowym IP: *.stk.vectranet.pl 10.04.11, 21:52
        Nie
      • Gość: Lab.. Re: GPS w aucie sluzbowym IP: *.walbrzych.vectranet.pl 10.04.11, 22:59
        Nie musi, mnie ma przepisu który by go do tego zmuszał......
        • Gość: dany Re: GPS w aucie sluzbowym IP: *.home.aster.pl 11.04.11, 14:19
          ja slyszalem ze musi ale to tylko ze slysenie koledzy maja GPS i ich pracodawcy informowali. Jest to wyposazenie auto to tak jak dostajesz tel sluzbowy i podpisujesz protokul przekazania telefonu
          • Gość: Ele Re: GPS w aucie sluzbowym IP: *.dynamic.chello.pl 11.04.11, 14:27
            Nie musi cię informować, jednak nie może cie wtedy zwolnić z powodu wskazań GPS. Ale wtedy inny powód szybko się znajdzie.
          • Gość: Lab.. Re: GPS w aucie sluzbowym IP: *.walbrzych.vectranet.pl 12.04.11, 23:25
            Jak pracodawca moze poinformowac pracownika o zainstalowanym GPS'ie jesli nie jest wlascicielem floty/ auta? a tylko dzierzawi usluge i interesuje go faktura, serwis, auto zastepcze w razie awarii......wiec zastanow sie nad slowem musi......nic nie musi.Do czego pracodawcy ten gps ( analiza tras, pilnowanie wozu, system alarmowy ? czasem polisa zastrzega nieujawnianie zainstalowanych urzadzen kierowcom... Co do tego, ze nie mozna zwolnic bo gosc nie wiedzial ze ma gpsa i odwiedzal ...znajomych 200km od zaplanowanej trasy tez bym sie nie zgodzil. Montowalem gpsy w firmowych flotach, kierowcy czesto nie wiedza oficjalnie ze sa pilnowani a dziwne rzeczy jakie robia .......ciekawe historie, pytanie pilnuje sie kierowcy, konia czy moze ladunku ? Co w sytuacji kiedy ladunek musi byc monitorowany ?
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka