Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Praca, potem studia

IP: *.itcomp.pl 11.04.11, 19:42
    Duzo gadania i nic z tego nie wynika. Skończylem studia na kierunku administracja publiczna (dzis wiem ze to utopia bo w Polsce w tym sektorze rzadzi nepotyzm) jeszcze w trakcie studiów odbywałem staże i praktyki (min w sadzie i w paru urzedach:skarbowym,miasta) zakonczylem na licencjacie bo dalsze studia w tym kierunku to bzdura, marnowanie czasu i pieniedzy. Studiów mgr uz. z innego kierunku nie zrobie tylko musze zaczynac wszystko od pierwszego roku i.......??? i znow 5 lat na dodatkowe studia to obłęd.Dlaczego na sile mam byc informatykim, inz srodowiska,studiowac coc do czego nie mialem, nie mam i nie bede mial nigdy bladego pojęcia.Zaczac studia kazdy moze ale wyleciec z takich jest rowniez latwo.

Moim zdaniem dla mlodych ludzi, ktorzy chca zalozyc własną dzialalnosc (mikrofirme,samozatrudnienie) do okreslonego progu przychodów nie powinni wcale placic podatku a zus powinien wynosic do 100zł wtedy mozna kalkulowac czy isc do kosciola sie pomodlic czy zabookowac kolejny raz bilet do Anglii lub Szwecji.
    Obserwuj wątek
      • Gość: Maru Re: Praca, potem studia IP: *.play-internet.pl 29.05.11, 11:36
        Zgadzam się z przedmówcą.
        ZUS to przeżytek i oszustwo.

Dlaczego np. w Anglii kwota wolna od podatku to 7450 funtów? A w Polsce 1/10 tej kwoty?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka