Gość: argon IP: 193.179.215.* 11.05.11, 11:42 A gdzie poprzednie komentarze? Cenzura czy informatyk, troszczący się o forum właśnie wyjechał do Berlina?!? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: moe Łowy na polskie talenty IP: 82.139.156.* 11.05.11, 11:42 Trochę kłamią Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: Łowy na polskie talenty 11.05.11, 11:54 Drenaż mózgów w Polsce trwa od dawna. A przyczyna jest prosta, naszej gospodarce (jak i polityce - patrz logo polskiej prezydencji przedstawiające ludziki bez głów) mózgi nie są potrzebne. Wystarczy ktoś, kto potrafi zasypywać granulat do wtryskarki i ważne, żeby wymagania miał niższe niż płaca minimalna. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Łowy na polskie talenty 11.05.11, 22:30 dobre. ale zapomniałeś o ludzikach - też bez głów - przeznaczonych na stanowiska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: murzyn tylko w centralnej Afryce moze byc gorzej. IP: *.formlessnetworking.net 11.05.11, 11:58 Nie dziwie sie, ze chca wyjechac.Chyba tylko w centralnej Afryce moze byc gorzej. Polska nadaje sie do zycia tylko dla zlodziei,kapitalistycznych wyzyskiwaczy i agentow obcych wywiadow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wasia Re: tylko w centralnej Afryce moze byc gorzej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 13:52 Co ty - w centralnej Afryce t oraj w porównaniu z Tuskolandią! Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: tylko w centralnej Afryce moze byc gorzej. 11.05.11, 22:31 ponadto w centralnej afryce da się przeżyć cały rok pod mostem, a u nas w zimie ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tylko w centralnej Afryce moze byc gorzej. IP: 88.173.74.* 11.05.11, 14:45 staary.. w centralnej afryce nie musisz zaiperadalac do tesco po owoce bo rosna na drzewie, a kurczaki paletaja sie pod nogami. nie ublizaj afrykanom :) przypomnij sobie raczej sielanke u babci na wsi rodem z PRLu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: tylko w centralnej Afryce moze byc gorzej. IP: *.fbx.proxad.net 11.05.11, 14:46 aha i zapomnialbym - w centralnej afryce kobiety rodza dzieci. w europie nie rodza, albo rodza po 30tce z syndromem downa. wiec wybieraj :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GTPRESS Re: tylko w centralnej Afryce moze byc gorzej. IP: *.cable.mindspring.com 11.05.11, 15:08 Polska ma idealne plozenie i li tylko z tego faktu agenci sie tu spotykaja, wschod-zachod, polnoc-poludnie i wyjatkowo wydajny Hotel "Polonia", wieczorem zakladasz biznes, rano kupujesz fabryke....... Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_swiniarz gdyby Polska byla rajem dla kapitalistow 11.05.11, 15:59 To przynajmniej wiecej bysmy zarabiali a ceny bylyby tansze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATLAS Łowy na polskie talenty IP: *.aster.pl 11.05.11, 11:59 Tamte nieprawomyslne komentarze wykasowano ot co. Jesteście denni żurnaliści liżący dupsko decydentom. No cóż kaska nie śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absurd.goni.absurd Łowy na polskie talenty IP: *.tktelekom.pl 11.05.11, 12:10 Nie dziwi mnie to że zdolne jednostki uciekną z Polski, nie tylko u naszych zachodnich sąsiadów znajdą dochodową pracę, na całym świecie poszukiwani są specjaliści, tylko jakoś w Polsce nie są oni doceniani. Sam zaczynam poważnie myśleć o wyjeździe z kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Łowy na polskie talenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 12:23 Niech wyjeżdzają jak mają tutaj gnić, w kraju gdzie wszelkie przejawy kreatywnoości są nie mile widziane, gdzie nie liczy się pomysł tylko bierność tudzież wierność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Łowy na polskie talenty IP: *.xdsl.centertel.pl 11.05.11, 17:35 Kurde bele... jezdym lekko po czterdziestce. Mam prawie wszystko. Nieruchomości, porządną pracę, przyzwoite wynagrodzenie (tak, wiem, to poziom sprzątaczki w Aldiku), jak Bóg da zdrowie i trochę szczęścia, to dociągnę do emerytury. Ale jakoś tak zaczynam się dusić, czuję się jak w epoce późnego Gierka. Niby dobrobyt, ale... dookoła szuflandia. Polokokty starczy dla wszystkich, ale ja jakoś mam powoli dość. Niby nie walczę z urzędami, nie mam żadnej działalności gospodarczej, a widzę, że późnotuskowy dobrobyt powoli się kończy. Nie ma impulsu, nadziei, parcia i ciśnienia na to, by "było lepiej", ba - nawet by było tak jak jest teraz. Zero high techu, moja Politechnika dziś wydaję się nikomu niepotrzebna. Ciągle to samo, bla, bla,bla, szarzyzna, beznadzieja, oczekiwanie z której strony padnie cios. A to droższe, a tego odtąd nie wolno - bo Unia -, a to już nie takie dobre jak kiedyś - bo z Chin, bo ktoś tam czegoś dodał, by się lepiej sprzedawało. Towary AGD kupuję w Czaczu - bo zwykle uda się znaleźć coś solidnego, mimo upływu lat, auta nowego nie kupię - miałem, dziękuję; komórkę mam sprzed paru lat. Solidny świat skończył się tak około 1997 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Łowy na polskie talenty 11.05.11, 22:35 nie obrażaj Gierka. jak się porówna tempo zmian za Gierka i przez ostatnie 20 lat to się chce śmiać jak norka - do łez. Dośc powiedzieć że Gierek postawił tyle firm, że przez 20 lat nie potrafili wszystkich zlikwidować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tez tak to widze Re: Łowy na polskie talenty IP: *.netcologne.de 11.05.11, 22:42 Uprzedziles mnie tymi spostrzezeniami a stwierdzenie, ze swiat solidny skonczyl sie kolo 1997 roku, to juz strzal w dyche - ja jestem o tym przekonany od jakichs pieciu lat.. Moze zalozymy jakas firme? A tak na powaznie nikt nie zdaje sie zauwazac, ze Niemcy przygotowuja gigantyczna, jezeli nie epokowa operacje przejscia gospodarki (trzeciej w swiecie - i nie piszcie mi tu o potedze Chin z ich 70 proc. eksporcie tandety) na pozyskiwanie energii z odnawialnych zrodel. Znajac Niemcow i historie zrobia to bezwzglednie perfekcyjnie i w najwyzszej jakosci. Dlatego ciagna z calej Europy Srodkowo-Wschodniej najlepszych, bo kulturowo i mentalnie podobni (to nie Hindusi w IT) i beda tez troche tansi (niestety). A my ciagle myslimy, ze wciskajac gowniarzerii najnowsze komorki i stawiajac w co wiekszej pipidowie olbrzymie galerie handlowe jestesmy juz "high-tech". Jak my bedziemy konczyc budowe naszej pierwszej, dumnej, polskiej elektrowni atomowej - na miare naszych czasow, a nie bedzie to nasze ostatnie slowo - Niemcy zasypywac beda swiat dopracowanymi, trzy razy tanszymi, bo czystymi zrodlami energii. Ale to kraj po sasiedzku, czuje sie odpowiedzialny za Europe (bo jest w UE najwazniejszy, czyt. daje najwiecej kasy) i nie da nam zginac. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Łowy na polskie talenty 12.05.11, 15:50 Znajac Niemcow i historie zrobia to bezwzglednie perfekcyjnie i w najwyzszej jakosci Tak jak w latach 1939-1945? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zxcv A po co mają zostać? IP: 195.82.180.* 11.05.11, 12:23 Przecież w Polsce nie ma praktycznie rodzimego przemysłu. Ten który jest (szczególnie motoryzacyjny) to są zwykle oddziały zagranicznych firm, które zatrudniają inżynierów za kilkaset euro. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: A po co mają zostać? 11.05.11, 22:37 no jak nie ma jak jest? wiklina jest nasza. wiklina ... kurde .. co jeszcze?! Odpowiedz Link Zgłoś
kruk51 Łowy na polskie talenty 11.05.11, 13:06 I to jest największa porażka Premiera Tuska i jego Rządu ! Hańba i wstyd ! Że młodzi wykształceni Polacy muszą szukać chleba zagranicą. A dobra narodowe rozkradają biskupy i psełdo liberałowie ( kapitaliści z wilczą krwiożerczą twarzą ). Niestety ! Niedługo takiej Polski ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdruzgotany Re: Łowy na polskie talenty IP: *.ip.netia.com.pl 11.05.11, 15:55 To nie porażka rzadu Tuska, to porażka rządów z ostatnich 15 lat, które doprowadziły do zaniku przemysłu w Polsce. Wkrótce wszyscy krowy będziemy pasać i produkować specjalistów dla innych, oczywiście za darmo. To polska polityka. Podatkami zdusic wszelką przedsiebiorczość rodzimą, a ulgi zastosowac dla zagranicznych podmiotów, co by więcej pieniędzy legalnie mogli wytransferować za granicę. Eh Polacy kiedy nauczycie sie myslec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cminusminus Re: Łowy na polskie talenty IP: *.centertel.pl 11.05.11, 18:56 Nieprawda! Tylko wina Tuska! Za Kaczyńskiego wskaźniki gospodarcze wystrzelały w górę (głównie Niemiec i USA), ludzie dostawali podwyżki (za wodę i prąd) a inflacja nic a nic (tak siedziała cicho!) Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Łowy na polskie talenty 12.05.11, 10:15 A co mają wskaźniki gospodarcze do pracy dla inżynierów? Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Łowy na polskie talenty 11.05.11, 21:01 To wina 40 lat PRLu - kiedy to wreszcie zrozumiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczesliwy polak Przedwyborcze posty zakwitły na wiosnę IP: *.zb.lnet.pl 12.05.11, 07:20 nie...to wina nadchodzących wyborów. Jakie te posty wszystkie podobne są z tymi narzekaniami. No masakra. Mowa jest o SGHu. Spora część tamtejszych studentów jest spoza W-wy. Jeśli raz przenieśli się do innego miasta na studia, to czują się gotowi przenieść się do innego państwa do pracy. Ale deklaracje to jedno, a faktyczna konieczność pracy w innym języku (za granicą są takie miejsca, że się nie mówi po polsku) to co innego. Ludzie ciągną do lepszego życia i nic w tym dziwnego. Żaden rząd tego nie zmieni i nie ma co narzekać. Jaki by rząd nie był, to....krawiec kraje, jak mu materiału staje. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Łowy na polskie talenty 11.05.11, 22:41 "Podatkami zdusic wszelką przedsiebiorczość rodzimą ..." chłopie! i tyś się na taką prymitywną propogandę dałeś złapać?! Skoro u nas są tak wysokie podatki dla firm to czemu nasze orły "beznesu" nie przenoszą firm do Niemiec, Francji, Holandii? Mogą!!! A może tam podatki wyższe, a ich oferty płacowe mogłyby spowodować żywiołowy śmiech pracobiorców? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Łowy na polskie talenty IP: *.play-internet.pl 12.05.11, 09:55 Propaganda? W PL ulgi podatkowe dostawała każda firma zagraniczna - przykład: sieć sklepów Real - wchodzili na polski rynek i byli zwolnieni przez 5 lat z podatków, po tym okresie zmieniali nazwę z sp z o.o. na sp kamandytowa i kolejne 5 lat zwolnienia z podatków! Teraz pytanie co z rodzimymi sprzedawcami? Jak konkurować z taką siecią, która nie płaci podatków? Sieci sklepów i tak by przyszły i nie trzeba było ich zachęcać do działalności na prawie 40mln rynku europejskim! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Łowy na polskie talenty IP: *.play-internet.pl 12.05.11, 09:59 Nasze największe "orły" dawno już siedzą na Cyprze (np. Solorz), a mniejsi pozakładali firmy w CZechach, Niemczech i UK! Swego czasu nawet GW pisała, że taniej jest założyć działalność w UK ze względu na zusy srusy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dupa44 to porażka złodziejskiego rządu tuska IP: *.net.stream.pl 12.05.11, 00:39 od 1 maja mogę go już tak oficjalnie nazywać ponieważ kradnie mi moje pieniądze z OFE, na które podpisywałem umowę nie z nim; absolutnie nie dziwię się młodzieży , że chce wyjechać taką wiochę w mózgach jaką robi im ten rząd nawet czerwoni byli bardziej subtelni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apostata Re: to porażka złodziejskiego rządu tuska IP: *.adsl.inetia.pl 12.05.11, 10:15 Gość portalu: dupa44 napisał(a): > od 1 maja mogę go już tak oficjalnie nazywać ponieważ kradnie mi moje pieniądze > z OFE, na które podpisywałem umowę nie z nim; absolutnie nie dziwię się młodzi > eży , że chce wyjechać taką wiochę w mózgach jaką robi im ten rząd nawet czerwo > ni byli bardziej subtelni ----------------------------------------------------- Ten Twój nick pasuje do Twojej mentalności. Spróbuj zapamiętać, że żaden rząd nic Ci nie da, zanim Ci kilkakrotnie nie weźmie. Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Łowy na polskie talenty 12.05.11, 15:51 Podatk > ami zdusic wszelką przedsiebiorczość rodzimą, W Szwecji jakos sa wysokie podatki i gospodarka funkcjonuje dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /oloros Re: Łowy na polskie talenty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.11, 16:05 bedziecie zazdroscic krajom ktore maja status kolonii - tu bedzie tylko jak za Mieszka I - zrodlo niewolnikow do roboty za Odra - i tyo sie nazywa cywilizacyjny skok w przyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika.copyright nie pier.... to nie Tusk, to Polska 12.05.11, 11:27 emigracja solidarnosciowa w Australii byla najlepiej wyksztalcona grupa w tamtym czasie. Od PRL do dzisiaj, ludzie wyksztaceni nie sa szanowani. Za komuny byli podejrzani, za PiSu byli wyksztalciuchami.... Niestety, prl wycwiczyl klase robotniczo-chlopska w niecheci do ludzi pracowitych i wyksztalconych. "Robo" byl bardziej szanowany niz inzynier i zarabial kilka razy wiecej, nie majac odpowiedzialnosci za ludzi. Nie chcialo sie nosic teczki, trzeba glosowac na PiS i SLD. Stalo sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasjer Łowy na polskie talenty IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 13:38 niech wyjezdzaja, ale przed wyjazdem zwrot kosztow edukacji w 100% od podstawowki....... krzyz na droge. Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk błądzisz 11.05.11, 15:48 Po pierwsze w Polsce nie ma edukacji. To pranie mózgu które nią nazywasz jest przymusowe. Według ciebie za rezimowe pranie mózgu ludzie mają jeszcze zapłacić? To co się dzieje poza przymusem i tak nie jest warte funta kłaków. Ty myślisz, że wyjeżdżają ci, których nasz system stworzył? Błąd. To wszystko są samouki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hugow Re: błądzisz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.05.11, 17:42 przymusowy obowiązek szkolny powinien być podstawą do domagania się odszkodowania od państwa, które zmarnowało potencjał zmuszanych do bezsensownego tracenia czasu w jednostkach przymusu szkolnego i dowodem tego jest to, że ofiary systemu uciekają z kraju swej niedoli i niewoli Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster przymus szkolny to zbrodnia | Re: błądzisz 11.05.11, 19:00 Co CI takiego strasznego w tej szkole zrobili? Odpowiedz Link Zgłoś
megasceptyk zgadzam się 12.05.11, 08:53 powinno się postawić pod murem wszystkie firmy dające łapówki komisjom za wylosowanie ich książek do "programu nauczania" a także postawić pod murem wszystkich czlonków komisji, ministrów i inne osoby ustalające program nauczania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smieciarzrules Re: etatowy smieciarz jestem IP: *.pools.arcor-ip.net 11.05.11, 18:42 i mam 4 tys euro miesiecznie mgr gleboko w szufladzie na lepsze czasy Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: etatowy smieciarz jestem 11.05.11, 21:06 4 tysiące to zarobi inżynier a nie śmieciarz, nie opowiadaj bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega po fachu Re: etatowy smieciarz jestem IP: *.zb.lnet.pl 12.05.11, 07:28 stawek kolego nie znasz. Ja mam co prawda trochę gorszy rejon ale tą trójkę koła euro to zawsze wyciągnę. Ale jak na wszystkim trzeba się znać. Jeden widzi śmieci, a inny dostrzega w tym samym miejscu leżący sobie pieniądz :) Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: błądzisz 11.05.11, 18:59 Ja, mimo wszystko wolę, jak w społeczeństwie przeważa analfabetyzm wtórny, a nie pierwotny. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Łowy na polskie talenty 11.05.11, 22:43 jakeś głupi to siedź. a jak zgłodniejesz zjedz kaczora. Donalda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans z Warszawy Łowy na polskie talenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 13:46 Ich fahre gerne nach Deutschland aber niemand wird mich beshaftigen! Ich bin ein Engnegineur mit 20 Yahr Praxis! Bitte antworten nach igorma@mail.com Odpowiedz Link Zgłoś
fiberone szanowny panie engenieur 11.05.11, 14:58 Nad niemieckim to musi pan jeszcze popracować. Trzeba atakować problem a nie siedzieć i czekać na wiadomości. W każdym razie życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak maly Łowy na polskie talenty IP: 84.21.34.* 11.05.11, 16:42 A ta firma to z czego jest znana? Ze nie dba o pracownikow? PRZESTRZEGAM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hfr2 "Mózgi" wyjadą, a PO zostanie IP: *.69.crt.waw.supermedia.pl 11.05.11, 17:07 Chłopcy Po-wcy cieszą się jak dzieci bo spadnie bezrobocie i "wyjedzie do Niemiec". Co za szczęście dla Pana Premiera Tuska. Będzie mniej mądrych ludzi, a więc łatwiej będzie można rządzić. O resztę zadba tuba propagandowa Platformy Obywatelskiej czyli Gazeta wyborcza. Odpowiedz Link Zgłoś
strikemaster Re: "Mózgi" wyjadą, a PO zostanie 11.05.11, 19:01 "Mózg" zginął w Smoleńsku. I to zanim dowiedział się, co oznacza wyraz rekonstrukcja. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: "Mózgi" wyjadą, a PO zostanie 11.05.11, 21:03 W Smoleńsku zginęła większość bezmózgich PiSiaków, więc mała strata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n_n Re: "Mózgi" wyjadą, a PO zostanie IP: 78.156.181.* 13.05.11, 10:43 Popieram że zginęły bezmózgie pisowce. Śmierci nikomu nie życzę ale politycznie dla Polski to żadna strata. Dla rodziny, kolegów ból wielki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: red.beast mlode talenty z plecami w PO bez wiedzy IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 11.05.11, 17:59 przykład zachodniopomorskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LMN Łowy na polskie talenty IP: *.adsl.inetia.pl 11.05.11, 18:41 Chwała wszystkim "polytykom" od lewa do prawa. Jedyne co im wyszło to: "nie jest wazne jaka będzie Polska, byleby była katolicka !". Odpowiedz Link Zgłoś
sselrats Ponad polowa jest gotowa wyjechac 11.05.11, 18:47 to moze jedna dziesiata z tego wyjedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Ponad polowa jest gotowa wyjechac 11.05.11, 22:48 ta. tyle ze to bedą ci najlepsi. wykształceni, rzutcy, ambitni, chcący "czegoś więcej" niż miernoty w PL. to z czeg osię cieszyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol po fach Re: Ponad polowa jest gotowa wyjechac IP: *.zb.lnet.pl 12.05.11, 07:33 a kolega to zza granicy do nas tu pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salomon Łowy na polskie talenty IP: *.dynamic.chello.pl 11.05.11, 20:54 bezczelne typy, ci co sa gotowi na wyjechanie do pracy za granice. edukowac chca sie za darmoche w Polsce za pieniadze ciezko pracujacego podatnika a pracowac dla obcego kraju. wszyscy ci ktorzy deklaruja chec wyjazdu za granice po studiach powinni byc wylapani i wywaleni ze studiow natychmiast, na zbita morde. Amen.........Ci ktorzy juz wyjechali powinni byc wylapywani na granicy w wypadku przyjazdu do Polski i zmuszeni do zwrotu pieniedzy za edukacje otrzymana w Polsce. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
tyberium11 nadwozia 11.05.11, 21:09 nadwozia dla czołowych koncernów motoryzacyjnych wow! ależ to super atrakcyjna praca, pracować przy produkcji nadwozi przez całe życie, o niczym innym nie marzyłem. Podwozia też byłyby niezłe. Albo chociaż tłoki do cylindrów, albo rury wydechowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rtrrt parszywa PIS'owska propaganda IP: 178.73.48.* 11.05.11, 22:09 Ej Kruk, A co ma do tego TUSK jak Kaczyński (dokładnie Giertych) spieprzył sprawę i teraz przez 20 lat tego nie odrobimy. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Łowy na polskie talenty 11.05.11, 22:28 przypomnijcie mi bo nie kojarzę - który to z tych dwóch tuzów polityki niedawno dziękował angielskiemu premierowi za przyjecie części naszej młodzieży do pracy? Donald premier Tusek czy Bul-Komorowski? Rozumiem że w najbliższym czasie takie podziękowanie zostanie wręczone również kanclerz Merkel. Chyba jeszcze nigdy w historii świata nie zdarzyło się by utrata młodzieży na rzecz sąsiadów była uznana za wielkie osiągnięcie. To twórcze dzieło PO i jego lemingów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddd Re: Łowy na polskie talenty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.11, 22:51 Tusk to nie premier ! to idiota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol po fach Czerwona Książeczka Mao Tse Kaczunga to odpowiedź IP: *.zb.lnet.pl 12.05.11, 07:38 Jak zapomniałeś, to nic się nie martw, tylko wyciągnij czerwoną ksiązeczkę Mao Tse Kaczunga i sobie przypomnij, co miałeś na forach wypisywać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwajcar a Szwajcaria? IP: *.3-85.cust.bluewin.ch 12.05.11, 09:19 tam to dopiero maja niezle oferty : szwajcarskakariera.pl Odpowiedz Link Zgłoś
desperato Re: Łowy na polskie talenty 12.05.11, 09:23 ale studiują za NASZE POLSKIE pieniądze, i to mnie wkurza. Wyjeżdżasz, ale za odpłatnością za okres studiów. Z jakiej racji każdy podatnik wydaje pieniądze na sttudiujących, którzy polepszają sobie warunki ich kosztem ? OK, rozumiem ich motywy, ale ten system jest chory. Tak dalej nie powinno być. A mało to lekarzy powyjeżdżało do Niemiec (pochodzenie), gdzie studia medyczne kosztowały nas fortunę. ------------ desperato Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Łowy na polskie talenty IP: *.kredytbank.pl 12.05.11, 09:29 rozumiem. płacę podatki po to , by ktos mógł studiować dziennie za darmo i do tego mógł bez żadnych zobowiązań wobec państwa wyjechać do pracy za granicę, by tam płacić podatki. genialne!!!! teraz serio - absolwenci polskich uczelni muszę być zobligowani do odpracowania np 5 lat w polsce z racji tego , że tacy frajerzy jak ja płaca za ich naukę. płacimy podatki by coś z tego mieć : ochronę policji, wojska itp a także inwestujemy w młodzież, by miał kto pracować na nasze emerytury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Łowy na polskie talenty IP: *.play-internet.pl 12.05.11, 10:15 Odpracowania w Polsce??? Hahahahahahah Przecież to by było 5 lat na bezrobociu, bo w PL pracy dla nich nie ma!!! Jak myślisz dlaczego Ci młodzi ludzie wyjeżdżają??? Bo w PL mają pracę i jest super i każda firma szuka absolwentów bez doświadczenia??? Bo są w stanie za min krajową się utrzymać??? Może czerpią satysfakcję z pracy??? Odpowiedz Link Zgłoś
rabart Re: Łowy na polskie talenty 12.05.11, 15:47 absolwenci polskich uczelni muszę być zobligowani do odpracowania > np 5 lat w polsce z racji tego Spoko, niedlugo bede na 3 roku bezrobocia po ukonczeniu studiow, wiec jeszcze tylko 2 latka mi zostana :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekonom-ista Łowy na polskie talenty IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.11, 09:57 ekonomia po polsku. wyedukowac ludzi i wyslac ich do pracy do innych krajow. a pozniej jeszcze im dziekowc........ to juz szczyt glupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek polska edukacja nie produkuje już mózgowców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.11, 10:30 produkuje miernych magisterków na tony, bo liczy się kasa od sztuki, jak na farmie owiec. Poziom jest tak żenująco niski, że przepycha się bidoków, dla których kiedyś matura była szczytem marzeń. Teraz każdy musi mieć wyższe studia, mimo że to nic już nie znaczy. Również za granicą nasze dyplomy uzyskują status srajtaśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemiec.de W Polsce nie ma innowacyjnej gospodarki IP: *.dip0.t-ipconnect.de 12.05.11, 11:10 wiec po co studenci? Ja tez wyjechalem do Niemiec, bo w PL nie znalazlem satysfakcjonujacego mnie zajecia. Pewna miedzynarodowac korporacjia po roku pracy w Nimeczech chciala mnie przeniesc do Wrocka. Mialem dalej robic to samo, ale za polowe pensji. Wysmialem ich i znalazlem sobie inna robote.... Zachodnie koncerny szukaja w PL jedynie taniej sily roboczej. Odpowiedz Link Zgłoś