Dodaj do ulubionych

ZNALAZLEM KOMORKE!

IP: *.acn.pl 14.04.04, 21:42
Dzis (14.04.2004) okolo godziny 17tej w autobusie lini 195 jadacym w strone
petli Natolin na wysokosci Geanta znalazlem wlaczona Nokie z karta Plus GSM
(atk wynikalo z wyswietlacza). Komorke owa zanioslem na komisariat na
Belgradzkiej (kolo stacji metra Natolin)

Pozdarwiam!

Obserwuj wątek
    • Gość: megi Re: ZNALAZLEM KOMORKE! IP: *.acn.waw.pl 24.04.04, 15:06
      świetnie, że są tacy ludzie jak ty, ale zanim oddałeś ją na komisariat mogłeś
      właściciela o tym powieadomić osobiście (w każdej komórce są telefony
      do "mama", "tata", "misia", "dom", itp.), :)
      • Gość: Peppers Sa IP: *.acn.pl 24.04.04, 21:49
        Oczywiscie ze sa ale:

1. Ludzie bywaja rozni. Moglbym trafic na kogos kto np. uzna, ze sam mu ta
        komorke w autobusie ukradlem a teraz udaje niewinnego aby wyludzic jakas
        nagrode albo co gorsza zwabic go niby na odebranie komorki i okrasc.

2. Komorka moglabyc juz wczezniej kradziona i co wtedy? Wyszedlbym na wspolnika
        lub pasera.

3. W tych swirnietych czasch gdy kazdy chroni jak moze swoje dane osobowe
        moglbym jescze zostac oskarzony o przegladanie prywatnej ksiazki telefonicznej.

Oczywiscie przedstawione sytuacje najprawdopodobniej by sie nie zdarzyly ale
        takie ryzyko isytnieje a nie lubie pakowac sie niepotrzebnie w klopoty.

Pozdrawiam!
        • Gość: loczki Re: Sa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.04, 00:04
          masz swieta racje..

moi znajomi chcieli oddac komorke ktora znalezli w autobusie.. zadzwonili i
          umuwili sie z kolesiem.. skonczylo sie na rozbitych nosach:(((
          • Gość: Peppers Niestety IP: *.acn.pl 25.04.04, 10:27
            Przykro mi z tego powodu. Dlatego ja oddalem komorke na policje. (chociaz
            faktycznie w ten sposob uniemozliwilem wlascicielowi jej szybkie odzyskanie.
            Wiadomo na policji wszystko trwa i trwa)

Pozdrawiam!
            • Gość: megi Re: Niestety IP: *.acn.waw.pl 26.04.04, 00:15
              Masz naturalnie rację, mnie chodziło raczej o to, aby poinformować właściciela
              o tym, że ową komórkę oddajesz na ten komisariat, nic by cię to nie kosztowało,
              a jeśli sprawa jest "czysta", tzn. właścicel jest tak samo uczciwą osobą jak
              znalazca [ :) ], to znacznie by mu to pomogło. Oczywiście w tym momencie można
              by powiedzieć, że przecież policja odpowiada za te sprawy. I słusznie - tak
              powinno być, jednak mieszkam w Polscę już parę ładnych latek i wiem jak
              funkcjonują tutejsze służby, znam też bliżej kilku ich przedstawicieli. Co tu
              dużo mówić - na 100 uczciwych zawsze znajdzie się parę czarnych owiec. Wcalę
              nie chcę apelować tu o to, aby nie ufać policji (tej z belgradzkiej nie mam nic
              do zarzucenia), chodzi raczej o "zasadę ograniczonego zaufania". Nie chcę Ci
              robić wyrzutów, po prostu kilka razy mnie też "zniknęła" komórka i piszę tak
              jak to widzę. Tymniemniej mam nadzieję, że owa komórka znalazła swego
              właściciela (albo na odwrót :)), pozdrawiam...
              • Gość: Peppers Masz troszke racji IP: *.acn.pl 26.04.04, 13:39
                Tutaj masz troszke racji. Niestety na policji sprawy ciagna sie miesiacami.

Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka