Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

MSBIS czy OSB??? Co lepsze

IP: *.183.230.134.dsl.dynamic.eranet.pl 31.05.11, 13:12
    Gdzie lepiej wybrać się wybrać??
    Czy na kurs Barmański do Międzynarodowej szkoły Barmanów i Sommelierów czy na Szkolenie Barmańskie I stopnia do Ogólnopolskiej Szkoły Barmanów???
    Obserwuj wątek
      • Gość: Leszczu Bar Re: MSBIS czy OSB??? Co lepsze IP: *.183.241.140.dsl.dynamic.eranet.pl 31.05.11, 13:25
        W MSBIS kurs barmański jest weekendowy 2 weekendy, trwa w sumie 20h i kosztuje 550 zł.
        W OSB Szkolenie barmańskie I stopnia także trwa 2 weekendy, ale 30h i kosztuje 590zł.
      • Gość: Ania Re: MSBIS czy OSB??? Co lepsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.06.11, 19:31
        Tutaj masz najlepszą odpowiedz. Daniel Czepczyk nakręcił fajny filmik właśnie na temat kursów i porównuje również te dwa wybory.
        Tekst linka

Pozdrawuam
        • Gość: Janek Re: MSBIS czy OSB??? Co lepsze IP: *.tdi.tktelekom.pl 20.05.13, 10:31
          Ja niedawno zakończyłem szkolenie barmańskie w Międzynarodowej Szkole Barmanów i Sommelierów. Szkoła jest naprawdę profesjonalna, głównie wykładowcy, którzy mają ogromne doświadczenie i wiedzę. Egzamin zdałem dopiero za drugim razem. Na pewno nie oblewają ludzi specjalnie, bo poprawki przecież są bezpłatne. Nauki jest sporo. Przychodząc tam nie miałem pojęcia o pracy za barem. Wykładowcy zarazili mnie barmaństwem, do tego stopnia, że teraz zamierzam wziąć udział w szkoleniu flair.
          Dużo praktyki i degustacji alkoholi. Polecam wszystkim, którzy jeszcze się wahają.
          • Gość: Izolda Re: MSBIS czy OSB??? Co lepsze IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.13, 13:32
            Tak, zgadzam się z tobą, codzienne degustacje koktajli są inspirujące. Ale to rozmowy i wskazówki praktyczne tych wyjątkowych zapaleńców dla mnie są bezcenne. Bo to szkolenie to nie tylko wkucie wielu receptur i wiedza miksologiczna ale cała filozofia pracy z ludźmi w tej specyficznej branży. Polecam !!
            • 8remek Re: MSBIS czy OSB??? Co lepsze 06.06.13, 09:26
              Ja też polecam MSBiS!!

Byłem i jestem w 1000000% zadowolony!!!!
            • majkas1987 Re: MSBIS czy OSB??? Co lepsze 02.12.13, 14:46
              Międzynarodowa Szkoła Barmanów i sommelierów - światowy poziom barmaństwa!! MSBIS rulezz!!!
      • Gość: asienka92 msbis IP: *.adsl.inetia.pl 23.04.14, 11:55
        a mi dla odmiany nie podobało się ale może w międzyczasie obniżyli loty bo nie przykładali się specjalnie, jakby trochę im się już znudziła ta robota...
      • ruciella szkolenie barmana 06.05.14, 11:18
        A gdzie robiłaś to szkolenie?
        Ja tez bylam w msbisie i mam dobre wspomnienia. Nauki jest sporo, ale atmosfera i klimat szkoły powoduje, ze chetnie chce sie tam wracać.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka