Gość: Istra
IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
25.06.11, 21:53
Mój brat jest studentem informatyki, zaczął dość późno, bo ma już 28 lat i został mu jeszcze jeden. Do tej pory nie miał żadnej poważnej pracy poza stażem w biurze, jednak żadnego związku z tym, co on chce robić to nie ma. Piszę, bo mam nadzieję, że ktoś z użytkowników może wykazać się geniuszem i trafić w coś, co wyzwoli tego lenia z "przymusu" siedzenia cały dzień przed kompem i jakoby "odreagowywania" po pracy (windykacja, bez szans na osiągnięcie czegokolwiek). Sprawa jest o tyle kiepska, że nie ma absolutnie żadnego doświadczenia, i choć nawet by sobie poradził, to żaden z napotkanych potencjalnych pracodawców nie dał mu szansy na zdobycie go.
Jest to dla mnie i dla niego też (choć jeszcze nie ma pojęcia, że jeżeli rychło nie znajdzie w sobie iskry ambicji, to straci cos więcej niż parę stów miesięcznie) bardzo ważne, dlatego proszę o niepisanie, jeżeli głównym celem posta będzie okpienie mnie za wtrącanie się w nie swoje sprawy, zwłaszcza nie mając zielonego pojęcia o sytuacji.
Tak więc, jeżeli wiecie coś o pracy z szansą rozwoju i poszerzenia umiejętności, do której dodatkowo przyjmą studenta, to będę nieprawdopodobnie wdzięczna za info.