Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

CV z charakterem

IP: *.nplay.net.pl 22.07.11, 10:57
    przede wszystkim ni warto tracic czasu na studia
    Obserwuj wątek
      • Gość: asd Re: CV z charakterem IP: *.dynamic.chello.pl 12.08.11, 20:13
        Jeżeli w ogłoszeniu o pracę jest podane wymaganie o CV w języku angielskim LUB polskim, to co jest lepsze dla potencjalnego kandydata? Czy w języku polskim, wiadomo, używanym, czy w angielskim by potwierdzić swoje umiejętności zamieszczone w CV. Proszę o odpowiedź.
        • Gość: mgr inż. czary mary IP: 195.82.180.* 05.10.11, 12:53
          Znowu o magii poprawnego CV. Ludzie zrozumcie, że jak wszystkie CV będą "wypasione" to nie przybędzie od tego miejsc pracy.

Drodzy specjaliści 'ejcz ar', weźcie się raczej za siebie bo przynajmniej połowa ofert pracy:
          -zawiera błędy i literówki (ciekawe czy sami przymykają gdy taki błąd pojawi się u kandydata)
          -zawiera ogólniki, brak precyzyjnych wymagań, brak sprecyzowanej oferty
          -karygodne błędy wskazujące na to, że osoba rekrutująca NIE MA ZIELONEGO POJĘCIA o stanowisku na które przeprowadza rekrutację - ja rozumiem, że na psychologiach nie uczą programowania oraz projektowania w programach CAD-owskich, ale przecież można się kogoś zapytać.......

Ogólnie ŻENADA
      • Gość: Anna Re: CV z charakterem IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 12:47
        bajeranckie cv ma prawo bytu w niektorych branzach, natomiast w pozostalych...? administracji? niekoniecznie. co z tego, ze ktos zaplaci 100zl, firmie przygotowujacej dokumenty (tez mi oryginalnosc kandydata), bedą cuda wianki, druknie sie taki dokument na czarno biało i nic z tego nie bedzie. zleje sie. Forma i tresc bedzie nieczytelna. Najwazniejsze by bylo schludnie i przejrzyście.
      • Gość: hucuł CV z charakterem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.11, 12:56
        W pierwszej kolejności wylatują CV tych kandydatów,którzy w przesłanych dokumentach dołączyli mechanizmy próbujące w momencie otwarcia łączyć się z internetem. Antywirus robi alarm i CV ląduje w koszu. Tak jak to było w przypadku CV wysyłanych za pomocą firm typu ta z artykułu u mnie.
        W ogóle rzetelność danych podawanych przez takie firmy nie jest duża. Jeśli firma rekrutująca ma dobry firewall/ antywirus to mechanizmy rejestrowania otwarcia nie działają i wysyłający uważa, że nikt CV nie przeczytał, mimo, że to nie jest prawda.

W ogóle nie polecam wysyłania CV w formie innej niż pdf, chyba, że rekrutujący chce inaczej.

Ostatnia rada - przed wysłaniem CV wyobraźcie sobie że obok Waszego leży jeszcze 700 podobnych a rekrutujący ma 3 dni na wybranie z tej sterty powiedzmy 10
      • Gość: AlOjZ CV z charakterem IP: *.play-internet.pl 07.10.11, 10:35
        ja myślę, że warto mieć dobre cv, bo nie ważne czy w Polsce czy za granicą (wystarczy je wtedy przetłumaczyć) i tak się przyda. nie zgodzę się z hucułem, że ciężko się przebić z cv. Wiadomo że zalezy na jakie stanowisko, bo można wysłać jako puzzle jak na jakieś kreatywne, albo jako komiks, i już jest wyżej niż inne. A jak się chce wysłać normalne cv, to przede wszystkim trzeba pisac prawde bo i tak to zweryfikuja. Tu na blogu tnij.org/np5y jest fajny wpis jak napisac cv, żeby nie zanudzić rekrutera. No i jest jeszcze jedna opcja, ktorej nie polecam, można zamowic cv, ale wtedy na 100% będzie wyglądało jak tysiące innych.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka