Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Oferta pracy

IP: *.metrolink.pl 02.08.11, 14:07
    Witam!

Problem nie jest z serii "tych głupich", więc proszę o poważne odpowiedzi.
    Dostałam dziś ofertę pracy na infolinii 1350zł na rękę (duże miasto, więc zarobki raczej kiepskie), praca od jutra przez pierwszy miesiąc na zlecenie potem umowa. Czekam też na odpowiedź z innego miejsca pracy (max jutro będzie) praca o niebo lepsza, w biurze z trochę wyższą kasą (dokładnie nie wiem, ale około 1500-1600zł) Nie bardzo wiem co robić. Nie chcę podpisywać umowy na infolinii, jeżeli tam dostanę odpowiedź pozytywną, ale jak odmówię teraz, a stamtąd nie odezwą się to zostanę z niczym...

Proszę o Wasze rady. Co zrobilibyście na moim miejscu? :)
    Pozdrawiam
    Obserwuj wątek
      • Gość: ... Re: Oferta pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 14:12
        Praca na umowę zlecenie ma to do siebie, ze w każdej chwili możesz ją rozwiązać bez konsekwencji
        • Gość: karolina Re: Oferta pracy IP: *.metrolink.pl 02.08.11, 14:22
          W kodeksie cywilnym jest jednak taki zapis, że w przypadku zerwania takiej umowy, jeżeli pracodawca poniesie szkodę to może udać się z tym do sądu... Tego bym się najbardziej obawiała... Czy jest to możliwe??
          • Gość: ... Re: Oferta pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 15:37
            Proszę cię, jaką szkodę?Zrywasz umowe i koniec, faktycznie straszna szkoda, jesli zrezygnujsze zanim fizycznie podejmiesz pracę, masz umowe, czytasz co tam pisze i potem myslisz przed podpisanie czy warto
      • kazjenka Re: Oferta pracy 02.08.11, 18:37
        Powiedz na infolinii, że możesz zacząć pracować pojutrze (bo jutro coś tam załatwiasz, albo nie ma Cię w mieście, albo idziesz na pogrzeb) albo przyznaj się szczerze, że czekasz jeszcze na odpowiedź z jednego miejsca. Pojutrze już będziesz wiedzieć, co z tamtą ofertą.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka