Forum Praca Praca
ZMIEŃ
    Dodaj do ulubionych

Czas na wnioski

11.08.11, 19:39
    Osiem miesięcy. Kilkaset wysłanych CV. Około 50 rozmów. 0 propozycji pracy. Ma kilkuletnie doświadczenie w bankowości. Wykształcenie wyższe. Kandydował na stanowiska w branży. Także na inne typu przedstawiciel. Nawet na stanowiska fizyczne. Mieszka na śląsku. Co doradzilibyście takiemu człowiekowi? Odpada wyjazd za granicę.
    Obserwuj wątek
      • Gość: . Re: Czas na wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 20:04
        Ja doradzam tobie eutanazję.
        • Gość: Zuzza Re: Czas na wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.11, 20:29
          Własna firma? Jeśli masz jakis fach polecam! Lepsze 1500 u siebie niz u kogoś.
        • Gość: vv Re: Czas na wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.11, 16:59
          Gość portalu: . napisał(a):
          > Ja doradzam tobie eutanazję.
          Pan kropka znany na forum jako ANTY-SOCJALISTA, obecnie jako ANTY-KOMUNISTA ma zniżkę formy.
      • rabart Re: Czas na wnioski 11.08.11, 20:34
        Nic nie da się zrobić :( To Polska :(
        • Gość: dd Re: Czas na wnioski IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.11, 20:38
          masz liche wykształcenie dobre byłoby techniczne lub zawodowe - fach

mozesz prosic o jakies darmowe staże albo o jałmużne na plebaniach

albo na kase do biedronki lub akwizycja (ph itp masz tutaj nawet kierunkowe wykształcenie)
        • tanebo Re: Czas na wnioski 14.08.11, 19:19
          Zbadałem sytuację. I na dobrą sprawę na pracę mogę liczyć w akwizycji Netii lub jako agent ubezpieczeniowy. Co wybrać?
          • kazjenka Re: Czas na wnioski 17.08.11, 18:40
            Pracowałam w jednym i drugim, nie wiem, co gorsze... Ale skoro pracowałeś w sprzedaży, to na pewno pójdzie Ci lepiej. W Netii masz wynagrodzenie tylko prowizyjne czy dają podstawę? Bo w ubezpieczeniach na pewno masz tylko prowizję. Z tego, co widziałam, co Netia się lepiej sprzedaje, więc doradzałabym to.
            • tanebo Re: Czas na wnioski 17.08.11, 18:51
              Nigdy nie pracowałem w sprzedaży. W obu przypadkach wynagrodzenie tylko prowizyjne i praca na własną działalność. Sęk w tym że rynek pracy jest tak płytki że w zasadzie nie ma już tlenu. Oferty jeśli są to takie których kilka lat temu nie tknąłbym długim kijem. Bo to albo sprzedaż odkurzaczy po 10000 PLN sztuka, albo materacy magnetycznych w podobnej cenie... Ludzie z branży mówią że jeśli czegoś szukam to lepiej poczekać kilka miesięcy. Albo lepiej do następnego roku. W pracy na stanowiskach fizycznych mówią mi wprost że nie bo mam zbyt wysokie kwalifikacje. A mi już odbija.
      • Gość: fomica Re: Czas na wnioski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.11, 17:42
        Wyjazd ze Śląska do jakiegoś dużego miasta?
        • tanebo Re: Czas na wnioski 16.08.11, 20:22
          Też to rozważam.
          • Gość: Toxic Warszawa, Poznań, Wrocław, Kraków, Trójmiasto... IP: *.toya.net.pl 17.08.11, 13:10
            Wyjazd ze Śląska do jakiegoś dużego miasta?

Owszem. Ja mam 35 lat i już 10 lat temu zdałem sobie sprawę jak bardzo poszukiwania pracy w miejscu zamieszkania ograniczają możliwości i potencjał zawodowy. No może jesli mieszkasz w stolicy to możesz czuć się bardziej przywiązany do swojego miejsca, ale jak już pochodzisz z jakiejś wioski.... Zerknij na portale ile ogłoszeń przelewa się w Trójmieście, Poznaniu i wspomnianej Warszawie. Zaraz po tym Kraków i Wrocław. Tak się składa że pracę zmieniałem 4 razy i za każdym razem:
            1) pracowałem w innym mieście
            2) dostałem większą wypłatę, akurat taką że starczyło na wynajem mieszkania i jeszcze zostało - tak że miałem satysfakcję że zmieniam pracę na lepszą.

Zaczynałem od średniej krajowej dziś mam x3.
    Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka